Voorbeeld sollicitatiebrief onderwijsassistent

Voorbeeld sollicitatiebrief onderwijsassistent, schrijf de perfecte brief in een handomdraai!

 


button-alle-sollicitatiebrieven
button-alle-cv-voorbeelden

Bij het maken van je sollicitatiebrief is het belangrijk om de aansluiting te vinden met de vacature. Lees d vacaturetekst goed door en kijk waar de overeenkomsten in zitten met jouw CV. Leg in je brief de nadruk op deze overeenkomsten en zorg daarnaast dat je enthousiasme goed naar boven komt.


Het beroep onderwijsassistent

Als onderwijsassistent begeleid je individuele leerlingen of kleine groepen en bied je hulp bieden bij lezen, rekenen of expressieactiviteiten. Het observeren van de leerlingen en het signaleren van eventuele problemen behoort tot het takenpakket van de onderwijsassistent. Daarnaast verzorg je de inrichting en verzorging van het klaslokaal en houd je je bezig met licht administratieve taken.

 

opleiding ONDERWIJSASSISTENT

Voor de functie van onderwijsassistent wordt MBO2 gevraagd.

 

kennis en ervaring ONDERWIJSASSISTENT

De kennis en ervaring hangt af van de functie. Voor een functie als standaard onderwijsassistent is tijdens krapte op de arbeidsmarkt niet veel ervaring nodig.

 

competenties onderwijsassistent

Een hart hebben voor kinderen is misschien wel de belangrijkste competentie om in deze functie aan de slag te gaan. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede beheersing hebt van de Nederlandse taal, zodat je de leerlingen de taal goed kunt bijbrengen.

 

Bekijk voorbeeld sollicitatiebrief onderwijsassistent

voorbeeld-sollicitatiebrief-onderwijsassistent

BEKIJK


voorbeeld-sollicitatiebrief-button-bekijk

DOWNLOAD


voorbeeld-sollicitatiebrief-button-download

HANDBOEK


voorbeeld-sollicitatiebrief-button-handboek


DOWNLOAD INFODe bestanden zijn direct beschikbaar om te downloaden via ZIP;

Pak de ZIP file uit, sla het Word bestand op en ga direct aan de slag;

Je ontvangt bij de download de gratis Template in Microsoft Word en een handboek met instructies. NOTESDit is een gratis Template;

Je bent zelf verantwoordelijk voor je document/brief;

Bij twijfel adviseren wij altijd een specialist in te schakelen;

Het is niet toegestaan deze Template door te verkopen of voor andere commerciële doelstellingen te gebruiken.


Tips voor de perfecte sollicitatiebrief


Belangrijk in een sollicitatiebrief zijn de onderstaande elementen:


voorbeeld Sollicitatiebrief: Lay-out en opmaak

Hou het vooral simpel en maak je brief niet langer dan 1 pagina. Gebruik een traditioneel lettertype met een goede verdeling tussen de paragraven. Gewoon een brief, eventueel in het briefhoofd je adresgegevens mooi verwerkt en je naam in een mooi lettertype in het groot.


Je eigen NAW gegevens staan dus in de brief, verder de NAW gegevens van de ontvanger, de datum en plaats, het onderwerp, de aanhef, een openingszin waarin je refereert naar de vacature, gevolgd door de persoonlijke presentatie, de aansluiting op je vacature en in de afsluiting een verzoek om uitgenodigd te worden op sollicitatiegesprek. Daarna volgt de standaard afsluiting van een Nederlandse brief en de ondertekening. In de brief verwijs je naar je CV die je in de bijlage toevoegt.VOORBEELD SOLLICITATIEBRIEF: aansluiting bedrijfscultuur

Welke toon je gebruikt hangt af van de bedrijfscultuur. Bekijk de website, de LinkedIn accounts en eventuele andere social media. Wordt daar formeel of informeel gecommuniceerd? Zorg ervoor dat je toon goed aansluit bij het type bedrijf. Bedrijven worden steeds informeler, maar het is niet de bedoeling dat je een super informele brief naar bijvoorbeeld een zeer formeel advocatenkantoor stuurt.

 

VOORBEELD SOLLICITATIEBRIEF: Aansluiting vacature

In de vacature worden de functie wensen en eisen weergegeven. Van belang is om goed te kijken waar jij aansluiting ziet tussen jouw opleiding en ervaring en de vacature. Het is goed om in je brief deze aansluiting goed te belichten.


VOORBEELD SOLLICITATIEBRIEF: Persoonlijke presentatie,elevator pitch

Ken je het begrip elevator pitch? Dat is dat je in de tijd dat de lift op bestemming komt je iemand probeert te overtuigen van je kunnen. Dit kan je vergelijken met je brief, je wil uitgenodigd worden en moet in een paar zinnen uitleggen waarom jij de perfecte persoon bent voor die functie. Haal de highlights uit je CV, schrijf op waar je trots op bent en zorg er vooral voor dat alles goed aansluit op de vacature en de bedrijfscultuur als die bij je bekend is. VOORBEELD SOLLICITATIEBRIEF: Kort en krachtig

Maak geen ellelang verhaal, maar houd de brief kort en krachtig. Zorg ervoor dat alle belangrijkste elementen erin staan en stuur vooral op een uitnodiging voor het gesprek. Je hoeft echt niet alles te vermelden, zorg voor de belangrijkste uitstraling en het overbrengen van je kunnen en je enthousiasme. Heb je inspiratie nodig voor de opening en afsluiting van je sollicitatiebrief? 

Bekijk de voorbeeld openingszinnen en voorbeeld afsluiting van een sollicitatiebrief. Voorbeeld sollicitatiebrief onderwijsassistent

NAAM GEADRESSEERDE

STRAAT + HUISNUMMER

POSTCODE + PLAATS

 

 

[PLAATS], [DATUM]

Betreft: [ONDERWERP: VOORBEELD SOLLICITATIEBRIEF ONDERWIJSASSISTENT]

 

Geachte heer of mevrouw,

 

Na ons telefonisch contact van [DATUM] heb ik meteen een kijkje genomen op jullie website en ben ik zo enthousiast geworden, dat ik hierbij solliciteer naar de functie van onderwijsassistent op de [NAAM SCHOOL]. Ik denk dat de functie op mijn lijf geschreven is omdat ik als onderwijsassistent zoekende ben na een stage bij [NAAM SCHOOL] succesvol te hebben afgerond.  

 

In de vervolgalinea’s ga je verder in op je CV en de aansluiting van jouw kennis en ervaring op de vacature. Geef aan waarom jij een geschikte onderwijsassistent bent en wat jouw toegevoegde waarde voor de school kan zijn. Belangrijk is dat je geen ellelange standaard teksten gebruikt, maar juist precies uitlicht waar jij trots op bent en wat je bijzondere prestaties zijn. Ben jij bijvoorbeeld erg goed in orde houden in de klas? Of kan jij leerlingen heel goed motiveren en in hun kracht zetten? Hou het kort en bondig, zorg voor een goede aansluiting met de vacature, geef een uitnodigende persoonlijke presentatie en toon je enthousiasme.

 

Kijk vooral ook even op de website en verdiep je in de cultuur van de school. Ervaring leert dat de aansluiting op de organisatiecultuur steeds belangrijker wordt.

 

Bedankt dat u de tijd heeft genomen mijn motivatie te lezen. Ik verheug me erop van u te horen en ik hoop op een persoonlijk gesprek waarin ik mijn meerwaarde als onderwijsassistent voor uw school verder kan toelichten. Verder verwijs ik u naar mijn CV in de bijlage en mijn LinkedIn account: linkedinlink.

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

[NAAM AFZENDER]

[HANDTEKENING AFZENDER]sollicitatiebrief mailen

Voorbeeld sollicitatiebrief onderwijsassistent: anno 2022 worden sollicitaties bijna alleen nog maar via de mail gestuurd. Het kan ook zijn dat er een portal is waar je de brief en je CV kan uploaden, maar brieven per post kom je nauwelijks meer tegen.

 

Tekst in de mail

Je kan ervoor kiezen om de tekst van de sollicitatiebrief in het mailtje te zetten en je CV in de bijlage toe te voegen. In dit geval kan de ontvanger je brief direct lezen en de CV als bijlage openen.

 

Brief in de bijlage

Je kunt er ook voor kiezen om in je mailtje te verwijzen naar de bijlagen en daarin je CV en sollicitatiebrief toevoegen. In de mail zet je dan iets als: Hierbij verwijs ik u graag naar de bijlage voor mijn sollicitatie voor de functie van [VACATURE].Carla's templates

Op Carla’s Templates staan GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie CV's vind je naast Templates ook tips om een perfect CV te maken. Bekijk al onze CV Templates. Lees alles over onze gratis cv templates en ga direct aan de slag. 

Bekijk ook de gratis voorbeeld cv's van topvoorbeelden.com.