Voorbeeld Offerte

Voorbeeld offerte- Een offerte is een belangrijk zakelijk instrument dat wordt gebruikt om potentiële klanten te informeren over de producten en/of diensten die worden aangeboden, samen met de bijbehorende prijzen en voorwaarden. Het doel van een offerte is om klanten een duidelijk beeld te geven van wat ze kunnen verwachten en hen in staat te stellen weloverwogen beslissingen te nemen over het al dan niet aanschaffen van jouw producten of diensten.


Inhoudsopgave

Ga drect naar:structuur in je offerte

In een offerte staan belangrijke details over de levering, betalingstermijnen, garanties en andere voorwaarden die van belang zijn voor de klant. Het is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat deze informatie duidelijk en transparant wordt weergegeven om potentiële klanten vertrouwen te geven in jouw bedrijf en jouw aanbod.

Wanneer een klant akkoord gaat met de offerte, wordt deze omgezet in een order en kan het proces van levering en betaling beginnen. Het opstellen van een duidelijke en overtuigende offerte is daarom van groot belang voor het succes van je bedrijf. Met een goed opgestelde offerte kun je potentiële klanten overtuigen van de waarde van jouw producten of diensten en zo jouw bedrijf laten groeien.

Bij het opstellen van een offerte is het belangrijk om gestructureerd en zorgvuldig te werk te gaan. Hieronder vind je de belangrijkste stappen die je kunt volgen om een succesvolle offerte op te stellen:

 1. Bepaal de verkoopprijs van je product of dienst. Dit is de basis voor de rest van de offerte en moet nauwkeurig worden bepaald om ervoor te zorgen dat je een realistische en concurrerende prijs aanbiedt.
 2. Maak een duidelijke omschrijving van de producten en/of diensten die je aanbiedt. Geef daarbij alle relevante specificaties, zodat de potentiële klant precies weet wat hij kan verwachten. Dit zal de klant helpen om een weloverwogen beslissing te nemen over het al dan niet aanschaffen van jouw producten of diensten.
 3. Zet alles in een helder overzicht, inclusief de omschrijving, aantallen en prijzen van de producten of diensten die je aanbiedt. Dit helpt om de informatie overzichtelijk te maken en de klant een duidelijk beeld te geven van wat hij kan verwachten.
 4. Bepaal de geldigheidsduur van de offerte, bijvoorbeeld 30 dagen of langer. Dit geeft de klant de tijd om de offerte te overwegen en eventueel tot actie over te gaan.
 5. Vermeld de leverdatum in de offerte, indien van toepassing. Dit helpt om de klant op de hoogte te houden van wanneer hij de producten of diensten kan verwachten.
 6. Vermeld je bedrijfsgegevens, zoals contactgegevens en de naam van de contactpersoon. Dit maakt het voor de klant makkelijker om contact met je op te nemen en zorgt ervoor dat de klant weet met wie hij te maken heeft.Voorbeeld Offerte - gratis templates

Bekijk de gratis voorbeeld offertes, kies de offerte lay-out die bij je past, download het Word of Excel bestand en ga direct aan de slag. 


 

voorbeelden-offertes-horeca-alles
voorbeelden-offertes-dienstverlening-alles
voorbeelden-offertes-bouw

voorbeeld offertes algemeen

Hieronder staan de voorbeeld offerte templates. Zoek de templates die bij je past, download het gratis bestand binnen enkele secondes en ga direct aan de slag!


1.Offerte-Word-1.1
2.Offerte-Begeleidende-Brief
Prijsopgave
4-voorbeeld-offerte-brief.1
5-voorbeeld-offerte-prijsstijging.1
7-voorbeeld-offerte-freelancer.1
8-voorbeeld-offerte-met-aanbetaling.1
3-voorbeeld-offerte-ZZP.1

Een offerte opstellen doe je zo


Je kan een offerte in alle vormen en maten gieten, maar er staan altijd een aantal standaard basis gegevens in. Hieronder een stappenplan voor het maken van een perfecte offerte:


stap 1

Breng de wensen van de potentiële afnemer in kaart. Zorg ervoor dat je een goed beeld hebt van wat er gevraagd wordt. Als je vragen hebt, kan je die beter direct stellen zodat de offerte goed overeenkomst met de wensen.

 

stap 2

Vertaal de wensen van de potentiële afnemer naar een omschrijving van jouw diensten en/ of producten. Breng helder in kaart wat je werkzaamheden zullen zijn en tegen welke tarieven en voorwaarden dit aangeboden wordt.

 

stap 3

Verwerk de diensten/ producten in de vorm van een offerte. Je kan daarbij gebruik maken van een willekeurige lay-out, zolang de volgende gegevens er maar in staan:

 1. Jouw NAW gegevens
 2. De NAW gegevens van de potentiële afnemer
 3. De offertedatum
 4. Een offertenummer
 5. Een omschrijving van de werkzaamheden/ producten
 6. De prijzen
 7. De geldigheidsduur
 8. een eventuele verwijzing naar uw algemene voorwaarden


stap 4

Dubbel check je offerte en stuur hem per mail of post. 

voorbeeld offerte lay-out

Hieronder staat een voorbeeld offerte met de vaste onderdelen erin vermeld. Zorg in ieder geval dat deze onderdelen in je offerte staan, zodat het document aan alle eisen voldoet. 


offerte-bouw-layout

Onderdelen lay-out offerte

 1. NAW gegevens van de aanbieder: De offerte moet beginnen met de volledige naam, het adres en de contactgegevens van jouw bedrijf, inclusief een contactpersoon voor eventuele vragen of opmerkingen over de offerte. Dit creëert vertrouwen en laat de potentiële klant weten met wie hij of zij zaken doet.
 2. NAW gegevens van de potentiële afnemer: De volledige naam, het adres en de contactgegevens van de potentiële klant moeten ook in de offerte worden opgenomen. Dit zorgt ervoor dat de offerte persoonlijker wordt en dat de potentiële klant de informatie heeft die hij of zij nodig heeft om de offerte te accepteren.
 3. Offertedatum: Dit is de datum waarop de offerte wordt verstuurd. Het is belangrijk om de datum op te nemen, omdat dit de potentiële klant een duidelijk beeld geeft van wanneer de offerte is opgesteld en hoe lang deze geldig is.
 4. Offertenummer: Het offertenummer is een uniek referentienummer waarmee de offerte kan worden geïdentificeerd en bijgehouden. Dit maakt het voor zowel de aanbieder als de potentiële afnemer gemakkelijker om de offerte bij te houden en te refereren als er vragen of opmerkingen zijn.
 5. Omschrijving: Dit is een duidelijke omschrijving van de producten en/of diensten die je aanbiedt, inclusief eventuele specificaties. Zorg ervoor dat de omschrijving duidelijk en volledig is, zodat de potentiële klant weet wat hij of zij kan verwachten.
 6. Prijs: De prijs van de producten en/of diensten die je aanbiedt, moet ook in de offerte worden opgenomen. Zorg ervoor dat de prijs inclusief alle bijkomende kosten is, zoals belastingen en eventuele verzendkosten.
 7. Geldigheid: De geldigheid van de offerte is de periode waarin de offerte geldig is. Dit kan bijvoorbeeld 30 dagen zijn, maar kan ook langer zijn, afhankelijk van de aard van de producten of diensten die worden aangeboden. Het is belangrijk om deze periode duidelijk te vermelden, zodat de potentiële klant weet hoe lang hij of zij heeft om te beslissen.
 8. Voorwaarden: Tot slot moeten de overige voorwaarden die gelden voor de offerte, zoals de levertijd of de betalingsvoorwaarden, duidelijk worden vermeld. Dit zorgt ervoor dat de potentiële klant alle informatie heeft die nodig is om een weloverwogen beslissing te nemen over het al dan niet accepteren van de offerte.voorbeeld offerte aanvragen

Hieronder staan de voorbeeld offerte aanvraag templates. Zoek de templates die bij je past, download het gratis bestand binnen enkele secondes en ga direct aan de slag!


Voorbeeld-prijsaanvraag
Voorbeeld-Brief-Prijsaanvraag-uitbouw


voorbeeld offerte downloaden

Op mijn website heb ik verschillende voorbeeld offertes beschikbaar die je gratis kunt downloaden. Hiermee hoef je niet zelf het wiel uit te vinden en heb je een goede basis om zelf een offerte op te stellen. Door gebruik te maken van deze voorbeeld offertes, bespaar je tijd en kun je erop vertrouwen dat de offerte aan de basisvoorwaarden voldoet.

De voorbeeld offertes zijn beschikbaar in verschillende formaten, waaronder Microsoft Word en Excel. Hierdoor kun je kiezen welk programma het beste bij jou past. Door de templates te downloaden, kun je direct aan de slag met het maken van een professionele offerte. Het enige wat je hoeft te doen is de template aan te passen naar jouw specifieke situatie, zoals de producten of diensten die je aanbiedt en de prijzen die je hanteert.

Bovendien zijn de voorbeeld offertes volledig gratis te downloaden, waardoor je geen extra kosten hoeft te maken voor het opstellen van een offerte. Het enige wat je nodig hebt is een computer en internetverbinding. Door deze tools te gebruiken, kun je snel en gemakkelijk een professionele offerte opstellen en versturen naar potentiële klanten.


offerte prijs bepalen

Het opstellen van een offerte is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces en biedt jou de kans om potentiële klanten te overtuigen van de waarde van jouw aanbod. Het bepalen van de prijzen die je hanteert in de offerte is aan jou, maar het is daarbij wel van belang om rekening te houden met het type potentiële afnemer. Bij particuliere klanten is het gebruikelijk om de prijs inclusief BTW aan te bieden, terwijl bij zakelijke klanten, waarbij de BTW aftrekbaar is, de prijzen exclusief BTW worden vermeld.

Om ervoor te zorgen dat de offerte geen misverstanden oplevert, is het verstandig om alles duidelijk te specificeren. Door alles te specificeren voorkom je ook dat je de offerte steeds opnieuw moet aanpassen. Door een helder overzicht te bieden van de werkzaamheden en bijbehorende kosten, kun je de potentiële klant een duidelijk beeld geven van wat er wordt aangeboden. Zo bouw je vertrouwen op en vergroot je de kans op een succesvolle verkoop.


OFFERTE per mail

Tegenwoordig gaat bijna alles via de mail, dus ook het sturen van een offerte. Je kan ervoor kiezen om alles in het mailtje te verwerken, of om de offerte en eventuele begeleidende brief als bijlage toe te voegen. Wij hebben de voorkeur voor de 2e optie. In dat geval gebruik je gewoon de standaard brief template, sla je deze als PDF bestand op zodra hij klaar is en maak je een begeleidende mail waarin je het document als bijlage toevoegt. Je kan dus elk willekeurig sjabloon gebruiken en deze als bijlage toevoegen.soorten OFFERTEs

Er zijn verschillende manieren om een offerte te maken en een aantal punten waar je vooraf aan moet denken. 


EENVOUDIGE OFFERTE

Wanneer je een eenvoudige offerte opstelt, is het vaak voldoende om alles in één brief te verwerken. Dit geldt bijvoorbeeld voor trainingen, coaching, eenvoudige dienstverlening of de verkoop van je auto. Vaak volstaat een enkele pagina om alle benodigde informatie overzichtelijk te presenteren. Het is hierbij belangrijk om de offerte niet ingewikkelder te maken dan nodig is, maar er wel voor te zorgen dat alle essentiële informatie erin staat.

Een overzichtelijke en duidelijke offerte zorgt ervoor dat de potentiële klant snel en makkelijk de informatie kan vinden die hij of zij nodig heeft om een beslissing te nemen. Door alle informatie op een heldere manier te presenteren, vergroot je de kans op een succesvolle verkoop en een tevreden klant. Bedenk wel dat zelfs bij een eenvoudige offerte het belangrijk blijft om rekening te houden met alle relevante informatie, zoals prijzen, voorwaarden en eventuele deadlines.

 

Voorbeeld eenvoudige offerte

[Je bedrijfslogo] [Je bedrijfsnaam] [Je adres] [Je telefoonnummer] [Je e-mailadres]


[Offertenummer]: [Vul hier het offertenummer in]

[Offertedatum]: [Vul hier de offertedatum in]


[Bedrijfsnaam van de klant]

[Adres van de klant]

[Telefoonnummer van de klant]

[E-mailadres van de klant]


Betreft: [Vul hier een korte omschrijving van de aangeboden producten of diensten in]


Geachte [Voornaam van de klant],

Hierbij stuur ik u graag een offerte voor de volgende producten/diensten:

 • [Product/dienst 1]: [Prijs 1]
 • [Product/dienst 2]: [Prijs 2]

Totaalbedrag: [Totaalprijs]

Deze offerte is geldig tot [Geldigheidsdatum].

Graag hoor ik van u of u akkoord gaat met deze offerte. Voor vragen kunt u uiteraard altijd contact met mij opnemen.


Met vriendelijke groet,

[Je naam] [Je handtekening]


UITGEBREIDE OFFERTE

Wanneer je een uitgebreide offerte opstelt, is het gebruikelijk om een apart document te maken en deze samen met een begeleidende brief te versturen. Een uitgebreide offerte biedt je de mogelijkheid om alle aspecten van je aanbod tot in detail uit te werken. Hierbij kun je denken aan informatie over de producten of diensten die je aanbiedt, de prijzen, de leveringstermijn, de betalingsvoorwaarden, en eventueel garanties of serviceverlening.

Bij het opstellen van een uitgebreide offerte is het van belang om te zorgen dat het document overzichtelijk blijft en dat er geen overbodige informatie in staat. Houd daarbij ook rekening met de doelgroep van de offerte. Een technische doelgroep heeft wellicht behoefte aan meer detail dan een niet-technische doelgroep. Door een duidelijke en gestructureerde opmaak te hanteren, maak je het de potentiële klant makkelijker om snel de informatie te vinden die hij of zij nodig heeft.

Het versturen van een begeleidende brief bij de offerte is gebruikelijk en biedt je de mogelijkheid om een persoonlijke touch toe te voegen aan het contact met de potentiële klant. In de begeleidende brief kun je kort uitleggen wat de offerte inhoudt en hoe de klant deze kan gebruiken. Zorg er hierbij voor dat je duidelijk en to the point blijft.

 

Voorbeeld Offerte Uitgebreid

[Bedrijfslogo en -naam]

[Adresgegevens]

[Contactgegevens]


[Offertenummer] [Offertedatum]


Geachte [naam potentiële klant],

Wij zijn verheugd u onze uitgebreide offerte te mogen aanbieden voor het [naam softwarepakket]. Deze softwareoplossing is speciaal ontwikkeld voor [omschrijving doelgroep] en biedt de volgende voordelen:

 • Voordelen van de softwareoplossing
 • Voordelen van de serviceverlening

Wij willen benadrukken dat wij ons uiterste best hebben gedaan om deze offerte zo volledig en duidelijk mogelijk te maken. Mocht u desondanks nog vragen hebben, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bereiken via de onderstaande contactgegevens.

De offerte bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. Omschrijving van de softwareoplossingUitgebreide beschrijving van de functies en mogelijkhedenSpecificatie van de technische vereistenBeschrijving van de gebruikslicentie
 2. PrijsopgaveKosten van de softwareoplossingKosten van de eventuele installatieKosten van de eventuele trainingKosten van de eventuele maatwerkoplossingen
 3. LeveringstermijnPlanning van de leveringPlanning van de installatiePlanning van de eventuele training
 4. BetalingsvoorwaardenAanbetaling van [percentage] voor de leveringBetaling van het restbedrag binnen [aantal] dagen na levering
 5. Garanties en serviceverleningGaranties op de softwareoplossingServiceovereenkomst voor technische ondersteuningOnderhoudsabonnement voor updates en upgrades

Wij zijn ervan overtuigd dat onze softwareoplossing een waardevolle toevoeging is voor uw organisatie en zien uw reactie op deze offerte graag tegemoet.


Met vriendelijke groet,

[Naam contactpersoon] [Handtekening contactpersoon] [Contactgegevens]


OFFERTE IN WORD

Bij het maken van een offerte heb je de vrijheid om zelf te kiezen in welk programma je deze opstelt. Een veelgebruikt programma voor het opstellen van offertes is Microsoft Word. Op onze website bieden wij templates aan die speciaal voor Word, Excel of een combinatie daarvan zijn ontworpen. Het programma dat je kiest, hangt af van verschillende factoren, zoals het soort producten of diensten dat je aanbiedt en de gewenste opmaak van de offerte.

Als je bijvoorbeeld veel verschillende producten of diensten hebt en deze op een gespecialiseerde manier wilt aanbieden, is Excel een geschikter programma om de offerte in te maken. In Excel kun je automatische berekeningen maken, waardoor je alles foutloos kunt weergeven. Ook kun je met Excel eenvoudig tabellen en grafieken maken, wat het overzichtelijker maakt voor de potentiële klant.

Als je offerte voornamelijk uit tekst bestaat, dan is Word het perfecte programma om je offerte in te maken. Met Word kun je de offerte eenvoudig opmaken en de tekst goed leesbaar en overzichtelijk presenteren. Een ander voordeel van Word is dat je het document kunt opslaan in verschillende bestandsformaten, zoals PDF, wat handig kan zijn bij het versturen van de offerte via e-mail.

Je kunt er ook voor kiezen om zowel Excel als Word te gebruiken bij het opstellen van de offerte. Zo kun je bijvoorbeeld een Excel-bestand in Word plakken en deze vervolgens bewerken als je erop dubbelklikt. Op deze manier kun je gebruik maken van de voordelen van beide programma's: rekenkracht en tekst-/lay-outmogelijkheden.

Kortom, er is geen "one size fits all" oplossing bij het kiezen van het juiste programma voor je offerte. Het is belangrijk om te kijken naar wat het beste past bij jouw producten of diensten en de gewenste opmaak van de offerte.


Voorbeeld Offerte in Word

[Logo bedrijf]


[Bedrijfsnaam] [Adres] [Postcode en plaats] [Telefoonnummer] [E-mailadres]

Aan: [klantnaam] [Adres] [Postcode en plaats]


Offertenummer: [offertenummer] Offertedatum: [offertedatum]

Betreft: Offerte [product/dienst]


Geachte heer/mevrouw,

Graag bieden wij u onze diensten aan met betrekking tot [product/dienst]. Hieronder vindt u een gedetailleerde beschrijving van ons aanbod:

[Omschrijving product/dienst met specificaties]

Totale kosten: € [bedrag]

Geldigheidsduur van deze offerte: [aantal dagen/maanden]

Indien u akkoord gaat met ons aanbod, vragen wij een aanbetaling van [percentage/aantal euro]. Het restbedrag dient te worden voldaan bij levering.

Wij hopen dat ons aanbod naar uw wens is. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen via bovenstaande contactgegevens.


Met vriendelijke groet,

[Naam contactpersoon] [Handtekening contactpersoon]


OFFERTE IN EXCEL


Wanneer je een uitgebreid overzicht van prijsberekeningen wilt opnemen in je offerte, is Excel het perfecte programma. Excel biedt namelijk uitgebreide mogelijkheden voor het maken van berekeningen en het weergeven van complexe tabellen. Je kunt er gemakkelijk en snel verschillende tarieven, hoeveelheden en andere variabelen in verwerken, en het programma zal automatisch de juiste berekeningen uitvoeren. Hierdoor krijg je snel en accuraat inzicht in de kosten van je producten of diensten, wat essentieel is bij het maken van een offerte.

Hoewel Excel iets minder mogelijkheden biedt op het gebied van lay-out, kun je toch een mooi overzicht maken van je offerte. Het programma biedt diverse instellingen waarmee je alles op één pagina kunt laten passen, wat het overzichtelijk maakt voor de potentiële klant. Bovendien kun je Excel-bestanden eenvoudig invoegen in een Word-bestand, waardoor je gemakkelijker een offerte met zowel tekst als berekeningen kunt maken.

Naast de mogelijkheden voor berekeningen en tabellen, biedt Excel ook nog andere handige functies voor het opstellen van een offerte. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van grafieken en diagrammen om je offerte visueel aantrekkelijker te maken. Ook kun je gemakkelijk offertesjablonen maken, waardoor je in de toekomst nog sneller en efficiënter offertes kunt opstellen.


OFFERTE IN WORD MET EXCEL

Een veelgebruikte methode om een offerte te maken is om deze in Word te creëren en er vervolgens een Excel-bestand in te voegen. Dit heeft als voordeel dat je het beste van beide programma's kunt gebruiken. Met Word kan je de offerte een mooie lay-out geven, terwijl Excel perfect is voor het maken van ingewikkelde berekeningen.

Om een Excel-bestand aan je Word document toe te voegen, moet je het Excel-bestand eerst maken en opslaan. Vervolgens open je het Word-bestand waarin je de offerte gaat maken en ga je naar het tabblad 'Invoegen'. Daar klik je op 'Object' en selecteer je 'Microsoft Excel-werkblad'. Je kan er ook voor kiezen om een bestaand Excel-bestand in te voegen door te kiezen voor 'Uit bestand'.

Wanneer je het Excel-bestand hebt ingevoegd, kan je het opmaken en aanpassen zoals je wilt. Eventuele berekeningen worden automatisch geüpdatet in het Word-document. Het mooie van deze methode is dat je dus niet twee afzonderlijke bestanden hoeft te beheren, maar alles in één document kunt bewaren. Dit maakt het werken aan de offerte een stuk overzichtelijker en efficiënter.


OFFERTE voorbeeld MET AANBETALING

Het kan voorkomen dat je bij het aanbieden van bepaalde producten een aanbetaling vraagt. Dit kan vooral handig zijn als je als leverancier vooraf al kosten moet maken, zoals bijvoorbeeld bij het inkopen van bepaalde producten. Het is verstandig om dit in het offertetraject te bespreken met de potentiële afnemer, zodat hierover afspraken kunnen worden gemaakt. Voor dienstverlening is het minder gebruikelijk om met een aanbetaling te werken, maar ook daar kan het soms relevant zijn om dit te doen.

Als je als leverancier vraagt om een aanbetaling, dan gelden er wel bepaalde regels. Voor de aanbetaling van producten is in de wet bepaald dat je als consument niet verplicht bent om meer dan 50% van het aankoopbedrag vooruit te betalen. Dit betekent dat je als leverancier geen aanbetaling kan vragen die hoger is dan de helft van het totale bedrag dat de consument moet betalen. Voor dienstverlening is er geen wettelijke regeling over de hoogte van de aanbetaling. Het is daarom belangrijk om hierover duidelijke afspraken te maken met de potentiële afnemer en deze afspraken ook vast te leggen in de offerte.


Voorbeeld offerte met aanbetaling

Offertenummer: 2022001 Offertedatum: (datum)


Geachte heer/mevrouw,

Hierbij bieden wij u onze diensten aan voor het ontwerpen en bouwen van een nieuwe website voor uw bedrijf. In deze offerte vindt u een overzicht van onze werkzaamheden en de kosten hiervoor.


Omschrijving van de werkzaamheden:

 • Een intakegesprek om uw wensen te bespreken en een plan van aanpak op te stellen.
 • Het ontwerpen van een op maat gemaakt website ontwerp, in lijn met uw huisstijl en wensen.
 • Het ontwikkelen van de website, inclusief de benodigde functionaliteiten en pagina's.
 • Het testen van de website en het opleveren van de website.


Kosten:

 • Intakegesprek: gratis
 • Ontwerpkosten: €800,-
 • Ontwikkelkosten: €2.500,-
 • Testen en opleveren: €500,-
 • Totale kosten: €3.800,- (excl. BTW)


Betaling:

 • Er wordt een aanbetaling gevraagd van €1.500,- (excl. BTW) voor aanvang van de werkzaamheden.
 • Het resterende bedrag van €2.300,- (excl. BTW) dient betaald te worden bij oplevering van de website.


Geldigheid:

 • Deze offerte is geldig tot en met (datum).


Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.


Met vriendelijke groet,

[Bedrijfsnaam] [Contactpersoon]offerte reminder

Heb je een offerte gestuurd en nog geen reactie gekregen? Je kan er altijd even achteraan bellen, dan heb je gelijk een commercieel moment. Maar je kan ook een reminder sturen per brief of mail. Gewoon een kort berichtje zoals:

 

Geachte heer/ mevrouw, Beste [NAAM],

 

Op [DATUM] hebben wij u met veel genoegen een offerte gestuurd voor de [OMSCHRIJVING]. Wij zijn erg benieuwd of u de offerte in goede orde ontvangen heeft en of u wellicht nog vragen heeft over de inhoud ervan. De geldigheid van de offerte verloopt op [DATUM]. Hebben jullie al een beeld welke partij jullie zullen kiezen?

 

Wij horen graag van u.

 

Met vriendelijke groet,Carla's templates

Op Carla’s Templates staan GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie CV's vind je naast Templates ook tips om een perfect CV te maken. Bekijk al onze CV Templates. Lees alles over onze gratis cv templates en ga direct aan de slag. 

Bekijk ook de gratis voorbeeld cv's van topvoorbeelden.com. 


Zoek eenvoudig in onze uitgebreide bibliotheek met professionele Microsoft sjablonen. Kies uit honderden prachtige, gratis lay-outs die je inspireren en je volgende project een vliegende start geven.

Alle templates zijn direct volledig te bewerken naar jouw wensen. Verlies geen tijd meer aan het maken van sjablonen en ga gelijk aan de slag met je project. 


Verhoog je productiviteit met kant-en-klare lay-outs van hoge kwaliteit. Download binnen enkele seconden je gewenste template in ZIP en gebruik Word of Excel om de sjablonen direct helemaal naar wens te bewerken. FAQ Voorbeeld Offerte

Hoe maak je een offerte?

Het maken van een offerte begint bij het bepalen van de prijs van je producten of diensten. Vervolgens maak je een duidelijke omschrijving van wat je aanbiedt en zet je alles in een helder overzicht. Denk daarbij aan de omschrijving, aantallen en prijzen. Bepaal ook de geldigheid van de offerte en vermeld je bedrijfsgegevens.

Wat is een goede offerte?

Een goede offerte is duidelijk en overzichtelijk. Zorg voor een heldere omschrijving van je producten of diensten en geef de juiste specificaties, zodat het voor de klant duidelijk is wat hij kan verwachten. Vermeld ook altijd je bedrijfsgegevens en zorg voor een overzichtelijk en aantrekkelijk design.

Wat zet je onderaan een offerte?

Onderaan een offerte zet je jouw gegevens, de datum en het offertenummer. Laat ook ruimte voor een handtekening en een plek waar de klant akkoord kan gaan met de offerte.

Hoe ziet een offerte eruit?

Een offerte bestaat uit verschillende onderdelen, zoals de NAW-gegevens van de aanbieder en de afnemer, de offertedatum en het offertenummer. Verder bevat een offerte een duidelijke omschrijving van de producten of diensten, de prijzen, de geldigheid van de offerte en de voorwaarden.

Hoe gebruik je deze gratis Word voorbeeld offerte?

Download het Word-bestand van de voorbeeld offerte en pas deze aan naar jouw wensen. Vul jouw bedrijfsgegevens in en zorg voor een duidelijke omschrijving van jouw producten of diensten. Vergeet niet om de geldigheid van de offerte te bepalen en jouw voorwaarden op te nemen. Verstuur vervolgens de aangepaste offerte naar de klant.

OFFERTE INFORMATIE

Is dit je eerste offerte en wil je weten wat de wetten en regels zijn rondom het opstellen van een offerte? Lees dan meer op het ondernemersplein van de Kamer van Koophandel

offerte-button-kvk