Voorbeeld offerte ZZP

Op zoek naar inspiratie voor het opstellen van een professionele offerte als zzp'er? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Op deze pagina vind je diverse voorbeelden van offertes voor zzp'ers, waarmee je direct aan de slag kunt.

In een offerte geef je als zzp'er een duidelijk overzicht van jouw aangeboden diensten en de prijzen hiervan. Het opstellen van een goede offerte kan doorslaggevend zijn in het winnen van nieuwe opdrachten. Met behulp van onze voorbeeld offertes zorg je ervoor dat jouw offertes professioneel, overzichtelijk en aantrekkelijk zijn voor potentiële opdrachtgevers.voorbeelden-offertes-alles

offerte ZZP stappenplan

Als zzp'er is het belangrijk om een duidelijke en overzichtelijke offerte te maken voor potentiële klanten. Het opstellen van een goede offerte vergt enige voorbereiding en planning. Hieronder volgt een stappenplan om je te helpen bij het maken van een offerte:

 1. Bepaal de verkoopprijs van je product en/of dienst: Breng de kosten in kaart die je maakt om je product of dienst te kunnen leveren en bepaal aan de hand daarvan een verkoopprijs.
 2. Maak een duidelijke omschrijving van de producten en/of diensten die je aanbiedt: Geef een overzicht van wat je aanbiedt, welke specificaties het heeft en welke meerwaarde het biedt aan de klant.
 3. Zet alles in een helder overzicht: Maak een duidelijke opsomming van de producten/diensten, aantallen en prijzen. Zorg dat het overzicht makkelijk te begrijpen is voor de klant.
 4. Bepaal de geldigheid van de offerte: Geef aan hoe lang de offerte geldig is. Dit kan bijvoorbeeld 30 dagen zijn, of langer.
 5. Zet een eventuele leverdatum in de offerte: Vermeld een duidelijke leverdatum voor het product of de dienst.
 6. Vermeld je bedrijfsgegevens: Zorg ervoor dat je bedrijfsgegevens, zoals contactgegevens en contactpersoon, duidelijk vermeld staan.
 7. Bekijk de gratis voorbeeld offertes: Er zijn verschillende gratis voorbeeld offertes beschikbaar. Kies de offerte lay-out die bij je past, download het Word of Excel bestand en ga direct aan de slag.


voorbeeld offerte zzp

Bekijk en download de voorbeeld offerte ZZP.

3-voorbeeld-offerte-ZZP.1

DOWNLOAD

download offerte


DOWNLOAD INFO

De bestanden zijn direct beschikbaar om te downloaden via ZIP;

Pak de ZIP file uit, sla het Word bestand op en ga direct aan de slag;

Je ontvangt bij de download de gratis Template in Microsoft Word en een handboek met instructies. NOTES

Dit is een gratis Template;

Je bent zelf verantwoordelijk voor je document/brief;

Bij twijfel adviseren wij altijd een specialist in te schakelen;

Het is niet toegestaan deze Template door te verkopen of voor andere commerciële doelstellingen te gebruiken.


VOORBEELD OFFERTE zzp

[PLAATS], [OFFERTE DATUM]

Offertenummer: [OFFERTENUMMER]

Betreft: [ONDERWERP]


Geachte heer/mevrouw [NAAM AANVRAGER],


Hierbij doe ik u met veel plezier mijn voorstel toekomen voor [OMSCHRIJVING].


Artikel 1: Omschrijving van de dienst(en)

Omschrijving dienst: [OMSCHRIJVING DIENST]

Aantal: [AANTAL]

Uurprijs: [UURPRIJS]

Totaalprijs: [TOTAALPRIJS]


Artikel 2: Prijzen en betaling

Totaalbedrag exclusief BTW: [TOTAALPRIJS EXCL. BTW]

BTW-bedrag: [BTW-BEDRAG]

Totaalbedrag inclusief BTW: [TOTAALPRIJS INCL. BTW]

Betalingstermijn: [BETALINGSTERMIJN]

Facturatie: [OMSCHRIJVING FACTURATIE, BIJVOORBEELD OP DE DAG VAN LEVERING]


Artikel 3: Geldigheid van de offerte

De geldigheid van deze offerte is: [AANTAL] dagen, tot en met [DATUM]


Artikel 4: Levering

Ik zal zelf mijn uren indelen met een opleverdatum van [DATUM].


Artikel 5: Contactgegevens

Heeft u vragen, stel ze gerust via e-mail [EMAIL] of telefonisch via [TELEFOONNUMMER]. Ik sta u graag te woord.


Artikel 6: Overige voorwaarden

[OVERIGE VOORWAARDEN]


Ik hoop dat deze offerte naar tevredenheid is en zie uit naar een succesvolle samenwerking met u.


Met vriendelijke groet,


[NAAM ZZP'ER]

[ADRES ZZP'ER]

[TELEFOONNUMMER ZZP'ER]

[EMAIL ZZP'ER]

Handtekening: ________________________________________

voorbeeld offerte lay-out

Hieronder staat een voorbeeld offerte met de vaste onderdelen erin vermeld. Zorg in ieder geval dat deze onderdelen in je offerte staan, zodat het document aan alle eisen voldoet. 


offerte-bouw-layout

Standaard onderdelen offerte

Een offerte is een document waarin je als aanbieder een prijsvoorstel doet aan een potentiële afnemer voor de levering van producten of diensten. Om ervoor te zorgen dat de offerte duidelijk en compleet is, bevat deze standaard een aantal vaste onderdelen. Hieronder volgt een overzicht van deze onderdelen:

 1. NAW gegevens van de aanbieder: Dit zijn de naam, adres, en contactgegevens van de persoon of organisatie die de offerte opstelt. Het is ook mogelijk om hierbij de specifieke contactpersoon voor de offerte te vermelden.
 2. NAW gegevens van de potentiele afnemer: Dit zijn de naam, adres, en contactgegevens van de persoon of organisatie aan wie de offerte gericht is.
 3. Offertedatum: Dit is de datum waarop de offerte wordt verstuurd. Hiermee kun je de geldigheid van de offerte bepalen en later controleren wanneer je de offerte hebt verstuurd.
 4. Offertenummer: Dit is de referentie van de offerte. Door een uniek nummer aan de offerte te geven, kun je deze later makkelijk terugvinden en refereren.
 5. Omschrijving: Dit is een duidelijke omschrijving van de producten en/of diensten die je aanbiedt. Hierbij geef je de juiste specificaties, zodat het duidelijk is wat de potentiële afnemer kan verwachten.
 6. Prijs: Dit is de prijs van de producten en/of diensten die je aanbiedt. Hierbij geef je een duidelijk overzicht van de kosten en eventuele bijkomende kosten, zoals verzendkosten of installatiekosten.
 7. Geldigheid: Dit is de periode dat de offerte geldig is. Hierbij houd je rekening met eventuele prijsverhogingen, zodat de potentiële afnemer weet hoe lang hij/zij gebruik kan maken van de offerte.
 8. Voorwaarden: Dit zijn de overige voorwaarden die gelden voor de offerte, zoals de levertijd en de betalingsvoorwaarden. Hiermee geef je de potentiële afnemer duidelijkheid over wat hij/zij kan verwachten.


offerte per mail

Je kan ervoor kiezen om je offerte per mail te sturen. Maak in dat geval een PDF bestand van je offerte en stuur deze met een begeleidende mail naar je potentiële afnemer. In de begeleidende mail staat bijvoorbeeld:

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Graag verwijs ik u naar de bijlage waarin wij de gevraagde offerte voor [OMSCHRIJVING] hebben toegevoegd.

 

De geldigheid van de offerte is [AANTAL] dagen. Wanneer u vragen heeft kunt u contact opnemen met [NAAM] op [TELEFOONNUMMER]. Verder zien wij uit naar een prettige samenwerking.

 

Met vriendelijke groet,

 

[NAAM]voorbeeld OFFERTE zzp reminder

Heb je een offerte gestuurd en nog geen reactie gekregen? Je kan er altijd even achteraan bellen, dan heb je gelijk een commercieel moment. Maar je kan ook een reminder sturen per brief of mail. Gewoon een kort berichtje zoals:

 

Geachte heer/ mevrouw, Beste [NAAM],

 

Op [DATUM] hebben wij u met veel genoegen een offerte gestuurd voor de [OMSCHRIJVING]. Wij zijn erg benieuwd of u de offerte in goede orde ontvangen heeft en of u wellicht nog vragen heeft over de inhoud ervan. De geldigheid van de offerte verloopt op [DATUM]. Hebben jullie al een beeld welke partij jullie zullen kiezen?

 

Wij horen graag van u.

 

Met vriendelijke groet,Carla's templates

Op Carla’s Templates staan GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie CV's vind je naast Templates ook tips om een perfect CV te maken. Bekijk al onze CV Templates. Lees alles over onze gratis cv templates en ga direct aan de slag. 

Bekijk ook de gratis voorbeeld cv's van topvoorbeelden.com. 


 

OFFERTE INFORMATIE

Is dit je eerste offerte en wil je weten wat de wetten en regels zijn rondom het opstellen van een offerte? Lees dan meer op het ondernemersplein van de Kamer van Koophandel

kvk button