Voorbeeld offerte prijsstijging

Voorbeeld offerte prijsstijging, gratis voorbeeld offerte template in Microsoft Word. Wil je een prijsstijging doorberekenen aan je klanten? Dan kan je een offerte sturen om de prijsstijging door te geven en akkoord te krijgen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een algemene prijsstijging vanwege de verhoging van de grondstoffen. Of een prijsstijging omdat de kwaliteit verbetert is van de producten en/ of dienstverlening. 


Geef wanneer je de prijsstijging doorgeeft, goed aan waarom je de prijsstijging doorvoert. Zo is het voor de afnemer duidelijk wat eer aan de hand is en zal men eerder bereid zijn om meer te betalen. 


Maak binnen een handomdraai je eigen offerte. Bekijk de standaard offerte lay-out, wat staat er allemaal in een offerte en wat zijn de meest geschikte programma’s om je offerte in te maken. Welke voorwaarden hanteer je en hoe lang is je offerte geldig? Maak een perfecte offerte met behulp van de gratis voorbeeld offerte templates!
Voorbeeld offerte prijsstijging

Bekijk en download de Voorbeeld offerte prijsstijging. 

.

BEKIJK

DOWNLOAD

HANDBOEKDOWNLOAD INFO

De bestanden zijn direct beschikbaar om te downloaden via ZIP;

Pak de ZIP file uit, sla het Word bestand op en ga direct aan de slag;

Je ontvangt bij de download de gratis Template in Microsoft Word en een handboek met instructies. NOTES

Dit is een gratis Template;

Je bent zelf verantwoordelijk voor je document/brief;

Bij twijfel adviseren wij altijd een specialist in te schakelen;

Het is niet toegestaan deze Template door te verkopen of voor andere commerciële doelstellingen te gebruiken.


Voorbeeld offerte prijsstijging TEKST

[PLAATS], [OFFERTE DATUM]

Betreft: [ONDERWERP: VOORBEELD OFFERTE PRIJSSTIJGING, OFFERTENUMMER]

 

 

Geachte heer of mevrouw,

 

In verband met [OORZAAK VAN DE PRIJSSTIJGING, geef helder aan waarom de prijzen worden verhoogd, zijn de grondstoffen bijvoorbeeld duurder geworden, of is de expertise beter geworden? Geef aan waarom de afnemer meer moet betalen] zien wij ons genoodzaakt om een prijsstijging aan u door te berekenen.

 

Dit houdt in dat we per [DATUM] een prijsstijging zullen doorvoeren van [PERCENTAGE] procent. De prijsstijging is van toepassing op [OMSSCHRIJVING WAAR DE PRIJSSTIJGING OP VAN TOEPASSING IS].

 

Voorwaarden

De geldigheid van de nieuwe prijzen is tot en met [DATUM];

Verder blijven de voorwaarden ongewijzigd.

 

Ter bevestiging zien wij graag een getekend exemplaar van deze offerte prijsstijging retour.

Verder kunt u de dienstverlening van ons verwachten die u gewend bent. Heeft u vragen, stel ze ons gerust we beantwoorden ze graag per mail [EMAIL] of telefoon [TELEFOONNUMMER]. Wij zien uit naar een goede voortzetting van onze samenwerking.

 

 

 

Voor akkoord:

Datum, Plaats                                                                                          Datum, Plaats

Naam Leverancier                                                                                 Naam Opdrachtgever

Handtekening leverancier                                                                 Handtekening opdrachtgeverOfferte opstellen: lay-out

Een offerte is een aanbod van producten en/ of diensten met prijzen en voorwaarden. Voordat je een offerte maakt, breng je de wensen van de potentiële afnemer in kaart en vervolgens vertaal je deze in jouw producten/ diensten. Er staan een aantal standaard gegevens in een offerte en verder kan je het document naar wens opstellen.


Bekijk alle voorbeeld offerte templates

 Offerte opstellen: lay-out, gratis voorbeeld offerte templatesOfferte opstellen: lay-out, gratis voorbeeld offerte templates

1. Jouw NAW gegevens

In de offerte staan jouw NAW gegevens, Naam/Adres/Woonplaats. Als je de offerte namens een groot bedrijf maakt, staan de gegevens van de tekeningsbevoegde erin en van de contactpersoon. Als je een ZZP-er bent, volstaan je bedrijfsgegevens. Vol je NAW gegevens aan met de contactgegevens zoals een telefoonnummer en emailadres.
2. De NAW gegevens van de potentiële afnemer

Ook de NAW gegevens van de potentiële afnemer staan in de offerte. Als je een contactpersoon hebt binnen een bepaald bedrijf, dan vermeld je deze ook in de offerte.
3. De offertedatum

Dit is de datum waarop de offerte wordt verstuurd.
4. Een offertenummer

Elk offerte geef je een uniek nummer, deze kan je vermelden bij de “onderwerp regel”, of je kan er een aparte regel voor aanmaken.
5. Een omschrijving van de werkzaamheden/ producten

Natuurlijk gaat het bij het maken van een offerte om het aanbieden van een dienst/ product, daarom mag de omschrijving daarvan niet ontbreken. Je kunt ervoor kiezen om alles apart te specificeren, of om een projectomschrijving te maken. De keuze hangt af van het type offerte.
6. De prijzen

De prijzen mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Ook hier geldt weer dat je een uitgebreide specificatie kan geven, of een totaalprijs. Kijk vooral waar je potentiële afnemer behoefte aan heeft. Bij particulieren geef je een prijs op inclusief BTW en bij bedrijven geef je de prijs exclusief en inclusief BTW op, waarbij de BTW is gespecificeerd.
7. De geldigheidsduur

De geldigheidsduur is de periode wanneer de offerte geldig is. Dit kan bijvoorbeeld 30 dagen zijn, of bij standaard product leveringen bijvoorbeeld een kalenderjaar.
8. Eventuele verwijzing naar uw algemene voorwaarden

Grotere bedrijven hebben vaak algemene voorwaarden. Dit zijn de voorwaarden waartegen jij de producten of diensten levert. Bijvoorbeeld over leverdata en facturatie.offerte per mail

Je kan ervoor kiezen om je offerte per mail te sturen. Maak in dat geval een PDF bestand van je offerte en stuur deze met een begeleidende mail naar je potentiële afnemer. In de begeleidende mail staat bijvoorbeeld:

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Graag verwijs ik u naar de bijlage waarin wij de gevraagde offerte voor [OMSCHRIJVING] hebben toegevoegd.

 

De geldigheid van de offerte is [AANTAL] dagen. Wanneer u vragen heeft kunt u contact opnemen met [NAAM] op [TELEFOONNUMMER]. Verder zien wij uit naar een prettige samenwerking.

 

Met vriendelijke groet,

 

[NAAM]offerte per post

Je kan de offerte ook gewoon per post versturen. In dat geval stuur je hem per gewone post of aangetekende post naar de potentiële afnemer. Kijk vooral wat de afnemer wenst, veel bedrijven proberen het papiergebruik te verminderen en willen voor een snelle afhandeling liever een mail.

 Voorbeeld offerte prijsstijging reminder
Heb je een offerte gestuurd en nog geen reactie gekregen? Je kan er altijd even achteraan bellen, dan heb je gelijk een commercieel moment. Maar je kan ook een reminder sturen per brief of mail. Gewoon een kort berichtje zoals:

 

Geachte heer/ mevrouw, Beste [NAAM],

 

Op [DATUM] hebben wij u met veel genoegen een offerte gestuurd voor de [OMSCHRIJVING]. Wij zijn erg benieuwd of u de offerte in goede orde ontvangen heeft en of u wellicht nog vragen heeft over de inhoud ervan. De geldigheid van de offerte verloopt op [DATUM]. Hebben jullie al een beeld welke partij jullie zullen kiezen?

 

Wij horen graag van u.

 

Met vriendelijke groet,

Lettertype Voorbeeld offerte prijsstijging
Voor de voorbeeld offerte Templates zijn de volgende lettertypes gebruikt:


Source Sans Pro

Source Sans Pro is een schreefloos lettertype gemaakt door Paul D. Hunt, uitgebracht door Adobe in 2012. Het is de eerste open-source lettertypefamilie van Adobe, gedistribueerd onder de SIL Open Font-licentie. Het lettertype is geïnspireerd op de Gotische vormen.

 

 
Carla's templatesOp Carla’s templates staan voorbeeld offertes voor de meest voorkomende aanvragen. Ook hebben we talloze voorbeeld brieven, CV’s, menukaarten en prijslijsten online gezet. Alle voorbeeld documenten zijn gratis te gebruiken voor privé gebruik.
OFFERTE INFORMATIE

Is dit je eerste offerte en wil je weten wat de wetten en regels zijn rondom het opstellen van een offerte? Lees dan meer op het ondernemersplein van de Kamer van Koophandel