Voorbeeld mail sollicitatie


Voorbeeld mail sollicitatie, schrijf de perfecte mail in een handomdraai!


Schrijf je eigenlijk nog wel een motivatie tegenwoordig?


In bijna alle gevallen raden we aan om een motivatie mee te sturen met je sollicitatie. Tenzij je iemand hebt gesproken en alleen even je CV op zou sturen, of als het om een hele eenvoudige functie gaat.

Met je sollicitatie mail kan je de aansluiting tussen jou en de vacature belichten.
Ook kan je eventuele vaardigheden benoemen die jou geschikt maken, wat belangrijk kan zijn als je niet de juiste opleiding en ervaring hebt. 
Zorg er in je mail voor dat duidelijk wordt waarom jij geschikt bent voor de functie en laat je enthousiasme zien!


Inhoud voorbeeld mail sollicitatie

Het is netjes om een mail te sturen met een sollicitatiebrief en cv in de bijlage, maar je kan ook eventueel de motivatie in de email zelf zetten en je CV als bijlage toevoegen.
Hieronder een filmpje van hoe de sollicitatiebrief is opgebouwd, als je voor de 1e optie kiest, kan je de voorbeeld template gebruiken. 


voorbeeld-email-sollicitatie-2Voorbeeld mail sollicitatie

Tips voor het schrijven van de perfecte sollicitatiemail


Belangrijk in een sollicitatiemail zijn de onderstaande elementen. We gaan er in dit geval vanuit dat je een aparte brief maakt, deze opslaat als pdf bestand en samen met je CV als bijlage in de mail meestuurt. 


voorbeeld mail sollicitatie: Lay-out en opmaak

Hou het vooral simpel en maak het document niet langer dan 1 pagina. Gebruik een traditioneel lettertype met een goede verdeling tussen de paragraven.
Gebruik de standaard opmaak van een Nederlandse brief en vermeld alle basisgegevens- NAW gegevens van jou en de ontvanger, de datum en Plaats en het onderwerp (waarin je refereert naar de vacature). 


Voorbeeld mail sollicitatie inhoud

Welke overeenkomsten zijn er op het gebied van opleiding en werkervaring?
Inhoudelijk is het belangrijk om de match tussen jou en de vacature te belichten.
Daarbij kunnen de vaardigheden ook erg belangrijk zijn.
Zeker als je niet veel kennis en ervaring hebt, kunnen je vaardigheden de doorslag geven. 


Zorg ervoor dat je enthousiasme voor de vacature goed naar boven komt in je mail. 
Daarnaast is het goed om je toegevoegde waarde te belichten. 
Wat maakt juist jou nou de geschikte kandidaat? 

Voorkom herhalingen uit je CV en hou het kort en bondig. 


Voorbeeld mail sollicitatie algemeen

Geachte heer of mevrouw,

 

Na ons telefoongesprek van [DATUM] ben ik ervan overtuigd dat ik de perfecte kandidaat ben voor de vacature van [VACATURENAAM] omdat ik [OMSCHRIJVING KERN AANSLUITING]. Zorg ervoor dat het begin van je brief pakkend is en uitnodigt om verder te lezen. Hou het kort en bondig en probeer de aandacht van de lezer direct te pakken.

 

In de vervolgalinea’s ga je verder in op je CV en de aansluiting van jouw kennis en ervaring op de vacature. Belangrijk is dat je geen ellelange standaard teksten gebruikt, maar juist precies uitlicht waar jij trots op bent en wat je bijzondere prestaties zijn. Hou het kort en bondig, zorg voor een goede aansluiting met de vacature, geef een uitnodigende persoonlijke presentatie en toon je enthousiasme.

 

Ook is het goed om je te verdiepen in de bedrijfscultuur en aan te geven waarom jij daar zo goed binnen past. Ervaring leert dat de aansluiting op de bedrijfscultuur steeds belangrijker wordt. Misschien pas je wel niet zo goed op de vacature, maar pas jij als persoon zo goed bij de organisatie dat je toch een geschikte kandidaat blijkt te zijn.

 

Bedankt dat u de tijd heeft genomen mijn motivatie te lezen. Ik verheug me erop van u te horen en ik hoop op een persoonlijk gesprek waarin ik mijn meerwaarde voor uw bedrijf verder kan toelichten.

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

[NAAM]


Voorbeeld mail sollicitatie zorg

Beste [NAAM],

Mijn omgeving omschrijft mij als een echte mensen mens met een extreem inlevend vermogen en daarom zie ik mij als perfecte kandidaat voor jullie vacature van Zorgmedewerker. 

In de vervolgalinea’s ga je verder in op je CV en de aansluiting van jouw kennis en ervaring op de vacature. Geef aan waarom jij een geschikte zorgmedewerker bent en wat jouw toegevoegde waarde voor de organisatie kan zijn. Belangrijk is dat je geen ellelange standaard teksten gebruikt, maar juist precies uitlicht waar jij trots op bent en wat je bijzondere prestaties zijn. Ben jij bijvoorbeeld erg goed om mensen op hun gemak te stellen? Heb jij altijd een snelle connectie met mensen?  Hou het kort en bondig, zorg voor een goede aansluiting met de vacature, geef een uitnodigende persoonlijke presentatie en toon je enthousiasme.

Kijk vooral ook even op de website en verdiep je in de bedrijfscultuur. Ervaring leert dat de aansluiting op de bedrijfscultuur steeds belangrijker wordt.

Bedankt dat je de tijd heeft genomen mijn motivatie te lezen. Ik verheug me erop van jullie te horen en ik hoop op een persoonlijk gesprek waarin ik mijn meerwaarde als zorgmedewerker verder kan toelichten. Verder verwijs ik u naar mijn CV in de bijlage en mijn LinkedIn account: linkedinlink.


Met vriendelijke groeten,

 

[NAAM}

sollicitatiebrief mailen

Sollicitaties worden bijna alleen nog maar via de mail gestuurd. Het kan ook zijn dat er een portal is waar je de brief en je CV kan uploaden, maar brieven per post kom je nauwelijks meer tegen.

 

Tekst in de mail

Je kan ervoor kiezen om de tekst van de sollicitatiebrief in het mailtje te zetten en je CV in de bijlage toe te voegen. In dit geval kan de ontvanger je brief direct lezen en de CV als bijlage openen.

 

Brief in de bijlage

Je kunt er ook voor kiezen om in je mailtje te verwijzen naar de bijlagen en daarin je CV en sollicitatiebrief toevoegen. In de mail zet je dan iets als: Hierbij verwijs ik u graag naar de bijlage voor mijn sollicitatie voor de functie van [VACATURE].Carla's templates

Op Carla’s Templates staan GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie BRIEVEN vind je naast Templates ook informatie over het opstellen van een Nederlandse brief, de afsluiting van een brief, tips om de perfecte brief op te stellen, sollicitatiebrieven en nog veel meer. Bekijk al onze Brief Templates.

 

Ben je nog op zoek naar een leuke vacature? Bekijk bij google jobs de vacatures in jouw regio.