Voorbeeld email klacht


Voorbeeld email klacht, schrijf de perfecte mail in een handomdraai!


Kan je je eigenlijk wel klacht via de mail sturen?


Vaak kan je een klacht gewoon via de mail sturen. 
Lees wel altijd even de voorwaarden of website van de betreffende organisatie om te kijken of er een klachtenprocedure is. 
Als er een klachtenprocedure aanwezig is, staat daarin hoe je de klacht kan indienen, alsook eventuele emailadressen en contactpersonen. 


indienen klacht

Als je een klacht hebt zal je misschien niet meteen een email sturen, maar eerst de klacht mondeling kenbaar maken. De manier waarop je je klacht kenbaar maakt, hangt af van de situatie en kan je zelf het beste inschatten. 

  • Bespreek de klacht mondeling met de betrokkenen, vaak kan je op deze manier al tot een oplossing komen en dit is verreweg de snelste manier.
  • Bekijk of er sprake is van een klachtencommissie, veel organisaties hebben een klachtencommissie waar je terecht kan met je klacht. Check de website van de organisatie of er een klachtencommissie is. Je kunt ook de naam van de organisatie + het woord “klachtencommissie” intoetsen bij google- als er een klachtencommissie is zal google gelijk naar de juiste pagina gaan.
  • Dien je klacht in per brief of email, geef daarbij duidelijk aan waar de klacht over gaat, welke oplossing je wenst en binnen welke termijn je een reactie verwacht.

 

voorbeeld-email-klacht-2Voorbeeld mail ziekmelden

Voorbeeld email klacht algemeen

Geachte heer/ mevrouw,

 

Middels deze email dien ik een klacht in voor [HIER GEEF JE EEN KORTE OMRSCHRIJVING VAN DE KLACHT].

 

Ik dien de klacht in omdat [HIER GA JE VERDER IN OP DE KLACHT, GEEF EEN GOEDE ONDERWOUWING MET EVENTUEEL BEWIJSMATERIAAL]. Voorkom dat je emoties in je email toont. Zorg voor heldere tekst en uitleg en draag reëel oplossingen aan. Bedenkt wat voor jou een doeltreffende oplossing is en denk daarbij ook aan de haalbaarheid en realiteit.

 

Graag ontvang ik binnen [AANTAL] dagen een bevestiging dat mijn klacht in behandeling is genomen. Daarnaast verneem ik graag van u wat de verdere procedure zal zijn. 

 

Met vriendelijke groeten,

 

[NAAM AFZENDER]

[HANDTEKENING AFZENDER]

Voorbeeld email klacht school

Geachte heer/ mevrouw,

 

Middels deze mail dien ik een klacht in over [BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE KLACHT].  Ik dien de klacht in omdat [VERDERE OMSCHRIJVING].

 

Op (datum) heb ik met de betrokkene, [NAAM], gesproken over mijn klacht. Ik heb mijn zorgen geuit over [OMSCHRIJVING], maar helaas is daar tot op heden geen oplossing uitgekomen. Daarom zie ik mij genoodzaakt de klacht bij u als klachtencommissie in te dienen.

 

In de bijlage heb ik de stukken ter ondersteuning van mijn klacht toegevoegd. Mocht u meer informatie nodig hebben, kunt u mij telefonisch bereiken op [TELEFOONNUMMER]. Graag ontvang ik zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 4 weken na dagtekening, een reactie van u op mijn klacht.

 

Met vriendelijke groeten,

 

[NAAM AFZENDER]

[HANDTEKENING AFZENDER]


Carla's templates

Op Carla’s Templates staan GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie BRIEVEN vind je naast Templates ook informatie over het opstellen van een Nederlandse brief, de afsluiting van een brief, tips om de perfecte brief op te stellen, sollicitatiebrieven en nog veel meer. Bekijk al onze Brief Templates.

 

Ben je nog op zoek naar een leuke vacature? Bekijk bij google jobs de vacatures in jouw regio.