Sollicitatiebrief openingszin

Sollicitatiebrief openingszin, hoe open je een sollicitatiebrief? Wat staat er in het begin van je brief? Lees de tips en bekijk de voorbeeld openingszinnen van een sollicitatiebrief.button-alle-sollicitatiebrieven
button-alle-cv-voorbeelden

Wat is een goede Sollicitatiebrief openingszin?

Een goede sollicitatiebrief openingszin pakt de lezer en nodigt uit om verder te lezen. Om dat te doen is het belangrijk om direct te beginnen met een koppeling tussen jouw kennis en/ of ervaring en de vacature.  Gebruik geen vaag vakjargon en houd het kort en bondig.

 

Wat staat er in een sollicitatiebrief openingszin?

Wat staat er in een Sollicitatiebrief openingszin? Hieronder staan een aantal opties om je sollicitaties brief mee te beginnen. Je bent vrij om eruit te pakken wat voor jouw sollicitatie goed past. Als je meer inspiratie nodig hebt voor de openingszin van je sollicitatiebrief, kan je wat verder naar beneden scrollen voor de voorbeeld openingszinnen.

 

     Een verwijzing naar de vacature;

     Een verwijzing naar een eerder contact verwijzen met iemand uit het bedrijf of een recruiter;

     Een verwijzing naar de kernvraag uit de vacature tekst;

     Een actualiteit, bijvoorbeeld nieuwsfeit van het bedrijf;

     Een aansluiting tussen jouw kennis en ervaring en de vacature;

     Jouw specialismes en interesses;

     Waarom je denkt een toegevoegde waarde te kunnen leveren;Tips voor de perfecte openingszin 

Voorbeeld Sollicitatiebrief tip 1: Pak de aandacht van de Lezer

Als de sollicitatiebrief een belangrijk onderdeel is van de sollicitatie is het belangrijk om in je brief meteen de aandacht pakken en de lezer uitnodigen om verder te lezen. Zorg er daarom voor dat je niet met een standaard zinnetje begint zoals: Hierbij solliciteer ik naar de functie van [FUNCTIE] bij uw bedrijf. Het is natuurlijk een prima zin en als je het graag wil mag je hem ook gebruiken, maar je kan juist met de eerste zin proberen net even wat meer te bereiken dan de rest.


Voorbeeld Sollicitatiebrief opening tip 2: Zoek aansluiting op de vacature

Wat belangrijk is bij het schrijven van een sollicitatiebrief is dat je goed de aansluiting van jouw kennis en ervaring op wat er gevraagd wordt in de vacature belicht. Vragen ze iemand die sociaal is en zich kan inleven in de medemens? En heb jij je jarenlang ingezet als vrijwilliger bij de voedselbank? Dan is dat een aansluiting die je kan belichten in je brief. Herhaal de woorden sociaal en inlevend (de gevraagde competenties uit de vacature tekst) en maak de aansluiting met jouw werk op sociaal en inlevend gebied bij de voedselbank. Of ben jij van huis uit een echte sleutelaar en zoekt de garage een hands-on techneut met kennis van sleutelen?


Voorbeeld Sollicitatiebrief opening tip 3: Belicht je Competenties 

Ook als je geen ervaring of niet de juiste kennis en ervaring hebt, kan het schrijven van een goede brief met een perfecte opening belangrijk zijn. Je kunt in je brief net even wat meer kwijt dan in een CV. Kaart aan dat je super leergierig bent, of wel over de juiste competenties beschikt. Uit een CV kan iemand minder goed lezen of iemand gemotiveerd is. Daarvoor kan je de brief gebruiken met een pakkende openingszin om de aandacht te trekken.


Voorbeeld sollicitatiebrief openingszinnen

Hieronder staan voorbeeld sollicitatiebrief openingszinnen ter inspiratie. 


Na het lezen van de vacature van [VACATURE] werd ik meteen enthousiast van de vele aanknopingspunten met mijn ervaring als [FUNCTIE] en specialisme in [SPECIALISME]. Ik denk dat ik precies de kandidaat ben die u zoekt omdat [OMSCHRIJVING KERN AANSLUITING]. 


Na ons telefonisch contact van [DATUM] heb ik meteen een kijkje genomen op jullie website en ben ik zo enthousiast geworden, dat ik hierbij solliciteer naar de functie van [FUNCTIE]. Ik denk dat de functie op mijn lijf geschreven is omdat [OMSCHRIJVING KERN AANSLUITING];


Op [DATUM] werd ik door een collega geattendeerd op jullie vacature van [VACATURE]. Ik denk dat ik de perfecte match ben en een toegevoegde waarde kan leveren op het gebied van [OMSCHRIJVING KERN AANSLUITING].


In uw vacature voor [VACATURE] geeft u aan dat u op zoek bent naar iemand met [KERN VACATURETEKST]  en ik denk dat ik precies de persoon bent waar u naar zoekt. In mijn loopbaan heb ik mij bewezen als stabiele [FUNCTIE] en daarmee verwacht ik een grote toegevoegde waarde te kunnen leveren aan uw organisatie.


Met enthousiasme las ik de vacature van [VACATURE], waarin u aangeeft op zoek te zijn naar een [KERN VRAAG VACATURE]. Omdat ik gespecialiseerd ben in [SPECIALISME] denk ik een geschikte kandidaat te zijn om [KERN PROBLEEM/VRAAG];


Na jarenlang als [FUNCTIE] gewerkt te hebben en veel ervaring te hebben opgedaan op het gebied van [SPECIALISME], zag ik van de week een vacature van uw bedrijf voorbij komen waarin ik precies mijn kennis en ervaring kan toepassen. Ik denk dat ik zeer geschikt ben om [KERN PROBLEEM/VRAAG] in de functie van [FUNCTIE]. 


Zojuist werd ik geattendeerd op jullie vacature van [VACATURE] en ik werd zo enthousiast dat ik hierbij gelijk mijn interesse kenbaar wil maken. Ik denk dat de functie van [FUNCTIE] op mijn lijf geschreven is omdat [REDEN AANSLUITING]. 


Toen ik uw vacature van [VACATURE] voorbij zag komen werd ik direct enthousiast omdat ik zoveel aansluiting zie op het gebied van [KERN AANSLUITING]. Mijn toegevoegde waarde op het gebied van [SPECIALISME] maakt mij tot de perfecte kandidaat om [KERN PROBLEEM/VRAAG].


De [BEDRIJFSTAK] heeft mij van kinds af aan getrokken en ik ben 1 van de gelukkigen die van mijn hobby mijn beroep heeft kunnen maken als [FUNCTIE]. Mijn specialisme als [SPECIALISME] in combinatie met mijn drive en enthousiasme maken mij een geschikte kandidaat om een toegevoegde waarde te leveren op het gebied van [KERN PROBLEEM/VRAAG].


[COMPETENTIE], [COMPETENTIE] en [COMPETENTIE], maken mij tot de perfecte kandidaat voor jullie vacature van [VACATURE].


Eindelijk een vacature die op mijn lijf geschreven is! Als [FUNCTIE] bij [BEDRIJF] kan ik mijn uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van [SPECIALISME] toepassen en zelfs nog verder uitbreiden.


Mijn omgeving omschrijft mij als een echte [COMPETENTIE] en daarom zie ik mij als perfecte kandidaat voor jullie vacature van [VACATURE]. 


Binnen een seconde was ik om! Jullie vacature van [VACATURE] is echt op mijn lijf geschreven. Ik ben super gemotiveerd, gespecialiseerd in [SPECIALISME] en daarom de perfecte kandidaat voor [BEDRIJF];


Omdat het bloed gaat waar het niet stromen kan en ik al ruim [AANTAL] jaar in de [BRANCHE] actief ben, zoek ik weer een functie van [FUNCTIE]. Mijn kennis en ervaring op het gebied van [SPECIALISME], in combinatie met mijn [COMPETENTIES], maken mij tot een betrouwbare en stabiele kandidaat;


korte SOLLICITATIEBRIEF openingszinnen

Wil je geen uitgebreide brief sturen en is het slechts een korte brief om je sollicitatie en CV aan te kondigen? Dan kan je prima gebruik maken van de standaard korte zinnetjes.

•     Middels deze sollicitatiebrief wil ik mijn enthousiasme voor de vacature van [VACATURE] aan u overbrengen;

•     Naar aanleiding van ons telefoongesprek van [DATUM] stuur ik hierbij mijn sollicitatie voor de functie van [FUNCTIE];

•     Hierbij solliciteer ik naar de functie van [FUNCTIE] bij uw bedrijf;

•     Graag stuur ik hierbij mijn sollicitatie voor de functie van [FUNCTIE];

•     Op uw website las ik de vacature van [VACATURE], waarnaar ik hierbij graag solliciteer;

•     In navolging op ons telefonisch onderhoud d.d. [DATUM] stuur ik u hierbij mijn sollicitatie voor [VACATURE];

•     Naar aanleiding van uw vacature op [VACATUREBANK] stuur ik hierbij mijn sollicitatie voor de functie van [FUNCTIE];

•     In de bijlage treft u mijn CV aan met betrekking tot de sollicitatie op de functie van [FUNCTIE];

•     Graag kom ik aanmerking voor de vacature van [VACATURE] bij [BEDRIJF];

•     Zojuist zag ik de vacature van [VACATURE] voorbij komen, waarop ik hierbij wil solliciteren;

•     Hierbij wil ik mijn interesse kenbaar maken voor de vacature van [VACATURE];

•     Mijn collega attendeerde mij op de vacature van [VACATURE], waarvoor ik graag in aanmerking kom;

•     Uw vacature van [VACATURE] spreekt mij erg aan en daarom stuur ik u hierbij mijn sollicitatie;


Voorbeeld sollicitatiebrief

voorbeeld-sollicitatiebrief-algemeen-1

Carla's templates

Op Carla’s Templates staan GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie CV's vind je naast Templates ook tips om een perfect CV te maken. Bekijk al onze CV Templates. Lees alles over onze gratis cv templates en ga direct aan de slag. 

Bekijk ook de gratis voorbeeld cv's van topvoorbeelden.com. 


 

alle-gratis-cv-voorbeelden