Sollicitatiebrief afsluiten

Sollicitatiebrief afsluiten, hoe sluit je een sollicitatiebrief af? Wat staat er aan het eind van je brief? Lees de tips en bekijk de voorbeelden voor het eindigen van je sollicitatiebrief.

 


Hoe sluit je op een goede manier je sollicitatiebrief af? 


Een goede afsluiting van je sollicitatiebrief overtuigt de lezer om je uit te nodigen op gesprek. Of in ieder geval om je CV op het “groene” stapeltje te leggen. Gebruik geen vaag vakjargon en houd het kort en bondig.


Sluit je brief af met een enthousiaste slotzin waarin je doelt op een vervolg, dat kan zijn een uitnodiging voor een gesprek of een ander vervolg. Zorg dat het enthousiasme ervan af spat! Je kan bijvoorbeeld zeggen dat je er erg naar uitkijkt om een kijkje te nemen bij het bedrijf en je meerwaarde voor het bedrijf mondeling toe te lichten.

 

Sluit je sollicitatiebrief af met een enthousiaste noot en een verzoek om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Het doel van je sollicitatie is om op gesprek te komen om zodoende uiteindelijk een interessant aanbod te krijgen voor een leuke functie.

 

Sluit je sollicitatiebrief daarom af met bijvoorbeeld een zin dat je graag op gesprek komt om je motivatie verder toe te lichten en kennis te maken.Wat staat er in een sollicitatiebrief afsluiten?


Hieronder staan een aantal opties om je sollicitaties brief mee te eindigen. Je bent vrij om eruit te pakken wat voor jouw sollicitatie goed past. Als je meer inspiratie nodig hebt voor de afsluiting van je sollicitatiebrief, kan je wat verder naar beneden scrollen voor de voorbeeldzinnen.

 

     Een opening naar een vervolggesprek;

     Een enthousiaste quote;

     Eventuele bereikbaarheid en beschikbaarheid;

     Een koppeling

     Korte samenvatting van de belangrijkste aansluiting;

     Waarom je denkt een toegevoegde waarde te kunnen leveren;


Tips sollicitatiebrief afsluitenSollicitatiebrief afsluiten tip 1: breng je enthousiasme over


Geef in de afsluiting van je brief duidelijk aan dat je enthousiast bent over de vacature. Zeg bijvoorbeeld dat je zit te popelen om meer van het bedrijf te weten te komen. Of heel graag verder in gesprek wil gaan om je toegevoegde waarde verder te belichten.

 


Sollicitatiebrief afsluiten tip 2: opening voor vervolg


In de afsluiting van je brief probeer je verder in procedure te komen. Je wilt graag op gesprek en geef dat ook aan.

 


Sollicitatiebrief afsluiten tip 3: houd het kort en bondig


Zoals in de hele brief is het advies om de tekst kort en bondig te houden. Maak geen ellelange afsluiting, maar blijf tot de kern. Probeer de lezer over de streep te halen om je uit te nodigen op gesprek. In dat gesprek kan je wel weer verdere verdieping geven van je kennis en vaardigheden.

 

Voorbeeldzinnen sollicitatiebrief afsluiten


Hieronder staan voorbeeld sollicitatiebrief afsluitende zinnen ter inspiratie. 
Graag kom ik bij u op gesprek om mijn CV en motivatie verder toe te lichten.
Bedankt dat u de tijd heeft genomen mijn sollicitatiebrief in behandeling te nemen. Ik kom graag in aanmerking om u in een persoonlijk gesprek mijn motivatie verder toe te lichten.
Ik ben per direct beschikbaar voor [AANTAL] uur per week en zit te popelen om weer aan de slag te gaan.
[MISSIE] die missie spreekt mij aan en daarom denk ik dat ik een perfecte kandidaat ben voor deze vacature.
Uw bedrijfscultuur, specialisme en de gedrevenheid van [BEDRIJF] passen erg goed bij mij en daarom denk ik dat ik de toegevoegde waarde kan leveren waar u naar op zoek bent.
Bedankt dat u de tijd heeft genomen mijn motivatie te lezen. Ik verheug me erop van u te horen en ik hoop op een persoonlijk gesprek waarin ik mijn meerwaarde voor uw bedrijf verder kan toelichten.Sollicitatiebrief afsluiten ondertekening


De ondertekening van een sollicitatiebrief is in principe hetzelfde als een andere standaard brief. Standaard wordt gebruikt:

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Voor en Achternaam

 

Als je de brief bent begonnen met Hoi [NAAM], zou ik de brief ook informeel afsluiten zoals bijvoorbeeld “Groetjes [VOORNAAM]”.

 

Als je een brief stuurt als bijlage kan je je handtekening erin zetten. Maak een pdf bestand van je brief en voeg je digitale handtekening in.
Voorbeeld sollicitatiebrief

Voorbeeld sollicitatiebrief afsluiten: Gratis voorbeeld Brief Template WordVoorbeeld sollicitatiebrief afsluiten: Gratis voorbeeld Brief Template Word
Lettertype Sollicitatiebrief openingszinWil je meer weten over het schrijven van een perfecte sollicitatiebrief, of ben je op zoek naar een voorbeeld? Bekijk de voorbeeld sollicitatiebrief pagina en ga direct aan de slag met je brief. Bekijk ook de verschillende CV voorbeeld templates in Microsoft Word om mee te sturen met je sollicitatiebrief. Lees ook alles over de opening van je sollicitatiebrief

 

Carla's templatesOp Carla’s Templates staan GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie BRIEVEN vind je naast Templates ook informatie over het opstellen van een Nederlandse brief, de afsluiting van een brief, tips om de perfecte brief op te stellen, sollicitatiebrieven en nog veel meer. Bekijk al onze Brief Templates.

 Ben je nog op zoek naar een leuke vacature? Bekijk bij google jobs de vacatures in jouw regio.