Sollicitatiebrief afsluiten

Sollicitatiebrief afsluiten, hoe sluit je een sollicitatiebrief af? Wat staat er aan het eind van je brief? Lees de tips en bekijk de voorbeelden voor het eindigen van je sollicitatiebrief.

 


button-alle-sollicitatiebrieven
button-alle-cv-voorbeelden

Hoe sluit je op een goede manier je sollicitatiebrief af? 

Een goede afsluiting van je sollicitatiebrief overtuigt de lezer om je uit te nodigen op gesprek. Of in ieder geval om je CV op het “groene” stapeltje te leggen. Gebruik geen vaag vakjargon en houd het kort en bondig.


Sluit je brief af met een enthousiaste slotzin waarin je doelt op een vervolg, dat kan zijn een uitnodiging voor een gesprek of een ander vervolg. Zorg dat het enthousiasme ervan af spat! Je kan bijvoorbeeld zeggen dat je er erg naar uitkijkt om een kijkje te nemen bij het bedrijf en je meerwaarde voor het bedrijf mondeling toe te lichten.

 

Sluit je sollicitatiebrief af met een enthousiaste noot en een verzoek om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Het doel van je sollicitatie is om op gesprek te komen om zodoende uiteindelijk een interessant aanbod te krijgen voor een leuke functie.

 

Sluit je sollicitatiebrief daarom af met bijvoorbeeld een zin dat je graag op gesprek komt om je motivatie verder toe te lichten en kennis te maken.Wat staat er in een sollicitatiebrief afsluiten?

Hieronder staan een aantal opties om je sollicitaties brief mee te eindigen. Je bent vrij om eruit te pakken wat voor jouw sollicitatie goed past. Als je meer inspiratie nodig hebt voor de afsluiting van je sollicitatiebrief, kan je wat verder naar beneden scrollen voor de voorbeeldzinnen.

 

     Een opening naar een vervolggesprek;

     Een enthousiaste quote;

     Eventuele bereikbaarheid en beschikbaarheid;

     Een koppeling

     Korte samenvatting van de belangrijkste aansluiting;

     Waarom je denkt een toegevoegde waarde te kunnen leveren;Tips sollicitatiebrief afsluiten

Sollicitatiebrief afsluiten tip 1: breng je enthousiasme over

Geef in de afsluiting van je brief duidelijk aan dat je enthousiast bent over de vacature. Zeg bijvoorbeeld dat je zit te popelen om meer van het bedrijf te weten te komen. Of heel graag verder in gesprek wil gaan om je toegevoegde waarde verder te belichten.

 

Sollicitatiebrief afsluiten tip 2: opening voor vervolg

In de afsluiting van je brief probeer je verder in procedure te komen. Je wilt graag op gesprek en geef dat ook aan.

 

Sollicitatiebrief afsluiten tip 3: houd het kort en bondig

Zoals in de hele brief is het advies om de tekst kort en bondig te houden. Maak geen ellelange afsluiting, maar blijf tot de kern. Probeer de lezer over de streep te halen om je uit te nodigen op gesprek. In dat gesprek kan je wel weer verdere verdieping geven van je kennis en vaardigheden.


 

Voorbeeldzinnen sollicitatiebrief afsluiten

Hieronder staan voorbeeld sollicitatiebrief afsluitende zinnen ter inspiratie. 


  • Graag kom ik bij u op gesprek om mijn CV en motivatie verder toe te lichten.
  • Bedankt dat u de tijd heeft genomen mijn sollicitatiebrief in behandeling te nemen. Ik kom graag in aanmerking om u in een persoonlijk gesprek mijn motivatie verder toe te lichten.
  • Ik ben per direct beschikbaar voor [AANTAL] uur per week en zit te popelen om weer aan de slag te gaan.
  • [MISSIE] die missie spreekt mij aan en daarom denk ik dat ik een perfecte kandidaat ben voor deze vacature.
  • Uw bedrijfscultuur, specialisme en de gedrevenheid van [BEDRIJF] passen erg goed bij mij en daarom denk ik dat ik de toegevoegde waarde kan leveren waar u naar op zoek bent.
  • Bedankt dat u de tijd heeft genomen mijn motivatie te lezen. Ik verheug me erop van u te horen en ik hoop op een persoonlijk gesprek waarin ik mijn meerwaarde voor uw bedrijf verder kan toelichten.


Sollicitatiebrief afsluiten ondertekening

De ondertekening van een sollicitatiebrief is in principe hetzelfde als een andere standaard brief. Standaard wordt gebruikt:

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Voor en Achternaam

 

Als je de brief bent begonnen met Hoi [NAAM], zou ik de brief ook informeel afsluiten zoals bijvoorbeeld “Groetjes [VOORNAAM]”.

 

Als je een brief stuurt als bijlage kan je je handtekening erin zetten. Maak een pdf bestand van je brief en voeg je digitale handtekening in.Voorbeeld sollicitatiebrief

voorbeeld-sollicitatiebrief-algemeen-1

Tips voor de perfecte sollicitatiebrief


Belangrijk in een sollicitatiebrief zijn de onderstaande elementen:


voorbeeld Sollicitatiebrief: Lay-out en opmaak

Hou het vooral simpel en maak je brief niet langer dan 1 pagina. Gebruik een traditioneel lettertype met een goede verdeling tussen de paragraven. Gewoon een brief, eventueel in het briefhoofd je adresgegevens mooi verwerkt en je naam in een mooi lettertype in het groot.


Je eigen NAW gegevens staan dus in de brief, verder de NAW gegevens van de ontvanger, de datum en plaats, het onderwerp, de aanhef, een openingszin waarin je refereert naar de vacature, gevolgd door de persoonlijke presentatie, de aansluiting op je vacature en in de afsluiting een verzoek om uitgenodigd te worden op sollicitatiegesprek. Daarna volgt de standaard afsluiting van een Nederlandse brief en de ondertekening. In de brief verwijs je naar je CV die je in de bijlage toevoegt.VOORBEELD SOLLICITATIEBRIEF: aansluiting bedrijfscultuur

Welke toon je gebruikt hangt af van de bedrijfscultuur. Bekijk de website, de LinkedIn accounts en eventuele andere social media. Wordt daar formeel of informeel gecommuniceerd? Zorg ervoor dat je toon goed aansluit bij het type bedrijf. Bedrijven worden steeds informeler, maar het is niet de bedoeling dat je een super informele brief naar bijvoorbeeld een zeer formeel advocatenkantoor stuurt.

 

VOORBEELD SOLLICITATIEBRIEF: Aansluiting vacature

In de vacature worden de functie wensen en eisen weergegeven. Van belang is om goed te kijken waar jij aansluiting ziet tussen jouw opleiding en ervaring en de vacature. Het is goed om in je brief deze aansluiting goed te belichten.


VOORBEELD SOLLICITATIEBRIEF: Persoonlijke presentatie,elevator pitch

Ken je het begrip elevator pitch? Dat is dat je in de tijd dat de lift op bestemming komt je iemand probeert te overtuigen van je kunnen. Dit kan je vergelijken met je brief, je wil uitgenodigd worden en moet in een paar zinnen uitleggen waarom jij de perfecte persoon bent voor die functie. Haal de highlights uit je CV, schrijf op waar je trots op bent en zorg er vooral voor dat alles goed aansluit op de vacature en de bedrijfscultuur als die bij je bekend is. VOORBEELD SOLLICITATIEBRIEF: Kort en krachtig

Maak geen ellelang verhaal, maar houd de brief kort en krachtig. Zorg ervoor dat alle belangrijkste elementen erin staan en stuur vooral op een uitnodiging voor het gesprek. Je hoeft echt niet alles te vermelden, zorg voor de belangrijkste uitstraling en het overbrengen van je kunnen en je enthousiasme. Heb je inspiratie nodig voor de opening en afsluiting van je sollicitatiebrief? 

Bekijk de voorbeeld openingszinnen en voorbeeld afsluiting van een sollicitatiebrief. 


Carla's templates

Op Carla’s Templates staan GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie CV's vind je naast Templates ook tips om een perfect CV te maken. Bekijk al onze CV Templates. Lees alles over onze gratis cv templates en ga direct aan de slag. 

Bekijk ook de gratis voorbeeld cv's van topvoorbeelden.com. 


 

alle-gratis-cv-voorbeelden