Resume vaardigheden

Resume Vaardigheden: Wat zijn vaardigheden?
Wat is het verschil tussen vaardigheden en competenties?
Welke vaardigheden heb jij en zet je op je resume? 

Lees alles over je vaardiheden op je resume en ga direct aan de slag met 1 van onze voorbeeld templates. 


Baanwinnende Resume templates

Gratis-resume-template-1
Gratis-resume-template-2
Gratis-resume-template-6
Gratis-resume-template-9

Resume vaardigheden: Hier geef je een opsomming van de relevante vaardigheden waar jij over beschikt. In het sollicitatieproces is het van belang dat je over de juiste vaardigheden beschikt en daarom is dit een belangrijk onderdeel voor de recruiters.

Zorg ervoor dat alle relevante vaardigheden op je resume staan. Niet relevante vaardigheden laat je vooral achterwege. Als je niet veel ervaring hebt, of als je opleiding en ervaring niet exact aansluiten op het profiel, dan kunnen je vaardigheden de doorslag geven om jou wel als kandidaat op te nemen.

Bij het maken van je resume en motivatiebrief, kijk je goed naar de vacature en pas je het geheel aan op het profiel. Vaardigheden zijn hier een belangrijk onderdeel van en vaak worden deze opgesomd in de vacaturetekst. Als dat niet het geval is, kan je je verder verdiepen in de functie en welke vaardigheden van pas komen bij het uitoefenen ervan.Resume vaardigheden: Wat zijn vaardigheden?

Vaardigheden zijn werkzaamheden waar je goed in bent, in uitblinkt. Vaardigheden zijn aan te leren en kan je tijdens je opleiding en werkervaring hebben opgedaan, maar ook bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van hobby’s.

Voorbeeld vaardigheden zijn bijvoorbeeld:

  • Sociaal,, samenwerken, leidinggeven, presenteren, instructies geven, inlevingsvermogen
  • Microsoft Office, Word, Excel, Powerpoint
  • Organisatorisch, plannen, strategie, diplomatie
  • Google, Analytics, Adwords
  • Programmeren, Python, Java, HTML
  • Digitale marketing, User Experiencie, SEO, Photoshop
  • Bouw, stucen, tekening lezen, aftimmerenResume vaardigheden: welke vaardigheden zet je op je resume? 

Bij dit onderdeel geef je een heldere opsomming van de relevante vaardigheden en de mate waarop je over deze vaardigheid beschikt. Er wordt bij vaardigheden geen verdere omschrijving vermeld, het volstaat om de vaardigheid te benoemen. Maak een selectie van de vaardigheden die een toegevoegde waarde hebben voor jouw sollicitatieproces en zorg dat ze dus aansluiten op de vacature.

Het is vooral belangrijk dat je de juiste vaardigheden eruit laat springen en dat deze aansluiten op de vacature. Vermeld alles, zolang deze vaardigheden relevant zijn en een positieve bijdrage leveren voor jouw positie tijdens het solliciteren.Hoe verwerk je je vaardigheden op je resume?

Je kunt de vaardigheden gewoon als een korte opsomming op je resume vermelden. Vaak wordt er een indicatie bij vermeld in hoeverre je over deze vaardigheid beschikt. Je kunt bijvoorbeeld een cijfer eraan toevoegen van 1-10, zodat de mate direct zichtbaar is. Ook kan je met 5 openen/ dichte rondjes de vaardigheid in een oogopslag kenbaar maken.

 

Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat het een overzichtelijke opsomming is.Resume vaardigheden: In welke volgorde schrijf je de vaardigheden?

Bij dit onderdeel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de belangrijkste vaardigheden eruit springen. Bekijk de vacature goed en ga na welke vaardigheden van belang zijn voor de functie en jouw potentiële werkgever.Wat is het verschil tussen vaardigheden en competenties?

Vaardigheden zijn de activiteiten/ werkzaamheden  waar jij goed in bent. Competenties ie een veel breder beeld en vergt vaak meerdere vaardigheden. Competenties bestaan uit opgedane kennis, (vaak verschillende) vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten.Wat zijn jouw vaardigheden en competenties?

Het kan soms lastig zijn om je vaardigheden en competenties in kaart te brengen. Zeker als je niet veel ervaring hebt op dit gebied. Op internet kan je diverse (gratis) tests vinden die je op weg kunnen helpen om jouw vaardigheden en competenties in kaart te brengen. Aan de hand van verschillende vragen krijg je een goed beeld van je vaardigheden, welke je kan gebruiken op je resume.

 

Om je vaardigheden in kaart te brengen kan je ook je resume goed onder de loop nemen. Kijk naar de verschillende functies die je hebt uitgevoerd en bedenk welke vaardigheden daarbij horen. Als je er niet uitkomt, kan je de functie opzoeken op google en kijken welke vaardigheden er bij de verschillende vacatures worden gevraagd. Dan kan je vervolgens voor jezelf nagaan of je inderdaad over deze vaardigheden beschikt en in welke mate je de vaardigheid hebt.

Het is wel belangrijk dat je eerlijk bent over je vaardigheden en geen zaken gaat verzinnen. Dit geldt overigens voor je hele resume, eerlijkheid is altijd de beste keuze.

Zorg ervoor dat je de vaardigheden op je resume zet die aansluiten op de vacature. Je hebt maar weinig ruimte op je resume en het is daarom niet handig om overbodige informatie te vermelden.Resume vaardigheden: 6 seconden regel

Een recruiter kijkt gemiddeld 6 seconden naar een resume of cv om een eerste selectie te maken. Je hebt dus maar weinig tijd om de aandacht van een recruiter te trekken. Een heldere opsomming van je vaardigheden is een belangrijk onderdeel voor een recruiter om aansluiting met de vacature te kunnen vinden.

Omdat recruiters je cv zo snel scannen, is het belangrijk dat je skills goed naar boven komen en de aansluiting op de vacature makkelijk te vinden is. Haal hier je voordeel uit door dit onderdeel goed weer te geven.


Gratis resume template

Op Carla's templates staan 100 + gratis voorbeeld cv's en gratis resume templates. Kies het sjabloon dat bij je past, download het voorbeeld in Microsoft Word en ga direct aan de slag. Met onze gratis templates maak je jouw cv of resume in een handomdraai. 

Bekijk ook de gratis cv en resume templates op topvoorbeelden.com


Carla's templates

Op Carla's templates vind je professionele voorbeeld templates voor thuis en op kantoor.
Daarnaast geven we zoveel mogelijk informatie over de verschillende onderwerpen, zodat jij het perfecte document op kan stellen.
Of het nu om een zakelijk brief gaat, je gaat solliciteren en een voorbeeld cv nodig hebt, of je een bedrijf aan het starten bent. Op Carla's Templates vind je voor alles de juiste template.
Alle voorbeelden zijn gratis voor persoonlijk gebruik en gemaakt in Word of Excel. Download de gewenste template en ga direct aan de slag! 

Your second block of text...