Prijslijst maken voorbeeld 3

Prijslijst maken voorbeeld 3, Gratis Prijslijst Template uit de categorie Prijslijsten. Bekijk alle gratis prijslijst templates uit deze categorie.


Alle voorbeeld templates zijn gemaakt in Microsoft Word en kan je eenvoudig aanpassen. Kies de template die bij je past, download hem en ga direct aan de slag! Nu alleen nog maar de prijzen uitrekenen en je bent er. 


alle-prijslijst-templates

Prijslijst maken voorbeeld 3: een prijslijst is een overzicht van producten en/ of diensten met prijzen. Een prijslijst wordt gebruikt door bedrijven om klanten te informeren over de kosten van hun producten of diensten. Het kan een fysiek document zijn in de vorm van bijvoorbeeld een flyer, poster of reclamebord, maar het kan ook een online gepubliceerd document zijn.


De meeste bedrijven hebben een prijslijst, maar niet alle bedrijven zullen deze prijslijst openbaar maken voor iedereen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de prijslijst alleen voor intern gebruik te maken en op verzoek een offerte met prijzen op maat te bieden aan je (potentiële) klanten.


Als je meer inzicht wil geven, kan je ervoor kiezen om een fysieke prijslijst te maken. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een flyer die je klanten kunnen meenemen, een online document voor op je website, of een prijslijst op een reclamebord die je op de stoep voor je winkel plaatst, of een poster die je op de raam/ deur van je winkel plaatst.Prijslijst-voorbeeld-template-3

BEKIJK

prijslijst-button-bekijk

DOWNLOAD

prijslijst-button-download

Prijslijst maken voorbeeld 3 stappenplan

 1. Maak een overzicht van de producten of diensten die je op je prijslijst wil zetten. Dit kan een totaaloverzicht zijn van je producten/ diensten zijn, of alleen een selectie van de meest populaire producten of diensten.
 2. Bepaal de prijzen die je wilt hanteren. Het kan zijn dat je deze prijzen al hebt, maar het kan ook zijn dat je nog onderzoek zult moeten doen. Je prijzen bepaal je aan de informatie over de prijzen van de producten of diensten. Lees in de meer over het bepalen van je prijzen in het volgende onderdeel: “Hoe bepaal je de prijzen”. Over het algemeen gebruik je in een prijslijst de prijzen inclusief btw.
 3. Maak een lay-out voor de prijslijst. Je kunt een professioneel ontwerp maken of een standaard template gebruiken om je prijslijst er mooi uit te laten zien.
 4. Voeg de producten/ diensten en prijzen toe aan de prijslijst. Zorg ervoor dat de prijzen duidelijk worden weergegeven. Gebruik een goede opmaak en een duidelijk leesbaar lettertype.
 5. Voeg eventuele extra informatie toe aan je prijslijst: Het kan zijn dat je extra informatie wil toevoegen zoals bijvoorbeeld een beschrijving, afbeeldingen of korting.
 6. Controleer je prijslijst: Zorg ervoor dat je prijslijst correct is en dat er geen (spel)fouten in staan.
 7. Publiceer je prijslijst: Je kunt je prijslijst afdrukken of online publiceren (bijvoorbeeld op je website of sociale media).
 8. Druk de prijslijst af. Je kunt de prijslijst afdrukken op een standaard printer of bij een drukkerij laten drukken. Daarbij kan je kiezen voor verschillende soorten kwaliteit.
 9. Maak indien gewenst een poster/ reclamebord met je prijslijst.
 10. Zorg ervoor dat je de prijslijst op een duidelijk zichtbare plaats neerzet, zodat je klanten de prijslijst gemakkelijk kunnen vinden.
 11. Update je prijslijst met regelmaat, bijvoorbeeld wanneer je prijzen veranderen of wanneer je nieuwe producten of diensten toevoegt aan je pakket.


tips prijslijst maken

 • Voor het maken van een prijslijst kan je het beste gebruik maken van een rekenprogramma zoals Excel, bijvoorbeeld in combinatie met Word. 
 • Zeker als het om veel prijzen gaat is dit aan te raden. Een programma als Excel werkt prima samen met Word. Je kan als je alle prijzen klaar hebt in Excel de lijst kopieren naar Word en invoegen als een Excelbestand. 
 • Dit doe je door de selecte van de prijzen te maken en deze vervolgens te plakken in het Word document door met je rechtermuis op de plek te klikken waar je het bestand in wil voegen en te kiezen voor "plakken als Microsoft Excel object". Nu kan je de opmaak van je prijslijst verder afmaken in Word. Als je de prijzen wil veranderen klik je dubbel op de prijzen en dan kan je de bewerking in Excel voltooien. 
 • Het voordeel van het gebruik van een rekenprogramma als Excel is dat je een prijswijziging in 1x kunt doorvoeren. Ook is alles netjes uitgeleind als je dat goed instelt in Excel. Als je bijvoorbeeld een prijsverhoging wil doorvoeren van 10%, kan je daar in Excel een formule op los laten. Je hoeft dan niet handmatig alle prijzen te wijzigen wat een groot voordeel is wanneer je veel diensten/ producten hebt. 
 • Wij raden je aan om goed onderzoek te doen van te voren naar de prijzen die je wilt gaan hanteren. Om te beginnen is het belangrijk om de kostprijs in kaar te brengen. Dt kan je doen door je vaste en variabele kosten in beeld te brengen. Je variabele kosten zijn bijvoorbeeld het materiaal en uurtarief en de vaste kosten zijn bijvoorbeeld de afschrijvingen op je apparatuur en de kosten van huisvesting, administratie, automatisering, enzovoorts. Als je de kostprijs in kaart hebt gebracht heb je een begin van de onderbouwing van je verkoopprijzen. Naast de kostprijs is het van belang om te kijken naar je concurrenten. Bekijk welke prijzen je concurrenten hanteren en hoe de kwaliteit van hen is ten opzichten van wat jij te bieden hebt. Tot slot kan je bepalen hoe jij je wil profileren op de markt en welke verkoopprijzen je gaat hanteren. 
 • Neem je prijzen regelmatig onder de loep en bekijk of je daarmee nog steeds op de gewenste manier in de markt staat. 


Carla's templates

Op Carla’s Templates staan GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie CV's vind je naast Templates ook tips om een perfect CV te maken. Bekijk al onze CV Templates. Lees alles over onze gratis cv templates en ga direct aan de slag. 

Bekijk ook de gratis voorbeeld cv's van topvoorbeelden.com.