prijslijst maken Nagelstudio

Prijslijst maken nagelstudio, Gratis Prijslijst Template uit de categorie Prijslijsten. Bekijk alle gratis prijslijst templates uit deze categorie.


Alle voorbeeld templates zijn gemaakt in Microsoft Word en kan je eenvoudig aanpassen. Kies de template die bij je past, download hem en ga direct aan de slag! Nu alleen nog maar de prijzen uitrekenen en je bent er. 


alle-prijslijst-templates

PRIJSLIJST maken nagelstudio - gebruik

Prijslijst maken nagelstudio: een prijslijst is een overzicht van producten en/ of diensten met prijzen. Een prijslijst wordt gebruikt door bedrijven om klanten te informeren over de kosten van hun producten of diensten. Het kan een fysiek document zijn in de vorm van bijvoorbeeld een flyer, poster of reclamebord, maar het kan ook een online gepubliceerd document zijn.


De meeste bedrijven hebben een prijslijst, maar niet alle bedrijven zullen deze prijslijst openbaar maken voor iedereen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de prijslijst alleen voor intern gebruik te maken en op verzoek een offerte met prijzen op maat te bieden aan je (potentiële) klanten.


Als je meer inzicht wil geven, kan je ervoor kiezen om een fysieke prijslijst te maken. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een flyer die je klanten kunnen meenemen, een online document voor op je website, of een prijslijst op een reclamebord die je op de stoep voor je winkel plaatst, of een poster die je op de raam/ deur van je winkel plaatst.


Bekijk en download de gratis prijslijst templates

Prijslijst-maken-nagelstudio-2023-1

bekijk-template
download-template-transp

Prijslijst-maken-nagelstudio-2023-2

bekijk-template
download-template-transp

Prijslijst-maken-nagelstudio-2023-3

bekijk-template
download-template-transp


PRIJSLIJST maken nagelstudio - prijzen bepalen

Je kunt op verschillende manieren je prijzen bepalen. Lees hieronder meer over het bepalen van je prijzen:

 1. Kostprijs plus marge: Bij deze methode reken je eerst uit wat de kostprijzen zijn van je producten/ diensten. Als je deze inzichtelijk hebt, bepaal je wat welke marge je wil hanteren. Vervolgens verhoog je de kostprijs met de gewenste marge om zo je prijzen te bepalen.
 2. Markvergelijking: Bij deze methode doe je onderzoek binnen de markt waarin jij je begeeft. Je doet onderzoek naar de prijs en kwaliteit die je concurrenten hanteren en aqan de hand daarvan bepaal jij welke prijzen je zult hanteren.
 3. Waarde inschatten: Je kunt ook een inschatting maken van de waarde die je product/ dienst voor je klant kan hebben. Als je een uniek product of een unieke dienst aanbiedt, kan je bekijken hoe waardevol dit is voor je (potentiële) klant en hand daarvan je prijzen bepalen.
 4. Psychologische prijsbepaling: Prijzen kunnen ook door psychologie bepaald worden. Soms kan het zelf zo zijn dat je iets sneller verkoopt door een hogere prijs te hanteren. Ook prijzen die eindigen op ,99 of juist ronde prijzen, kunnen een bepaald effect creëren.
 5. Vaak zal je een combinatie van bovenstaande methodes gebruiken om je uiteindelijke prijzen te bepalen. Het geheel is afhankelijk van je kosten, concurrentie, de waarde, verkoopstrategie en je doelgroep.


tips prijslijst maken

 • Voor het maken van een prijslijst kan je het beste gebruik maken van een rekenprogramma zoals Excel, bijvoorbeeld in combinatie met Word. 
 • Zeker als het om veel prijzen gaat is dit aan te raden. Een programma als Excel werkt prima samen met Word. Je kan als je alle prijzen klaar hebt in Excel de lijst kopieren naar Word en invoegen als een Excelbestand. 
 • Dit doe je door de selecte van de prijzen te maken en deze vervolgens te plakken in het Word document door met je rechtermuis op de plek te klikken waar je het bestand in wil voegen en te kiezen voor "plakken als Microsoft Excel object". Nu kan je de opmaak van je prijslijst verder afmaken in Word. Als je de prijzen wil veranderen klik je dubbel op de prijzen en dan kan je de bewerking in Excel voltooien. 
 • Het voordeel van het gebruik van een rekenprogramma als Excel is dat je een prijswijziging in 1x kunt doorvoeren. Ook is alles netjes uitgeleind als je dat goed instelt in Excel. Als je bijvoorbeeld een prijsverhoging wil doorvoeren van 10%, kan je daar in Excel een formule op los laten. Je hoeft dan niet handmatig alle prijzen te wijzigen wat een groot voordeel is wanneer je veel diensten/ producten hebt. 
 • Wij raden je aan om goed onderzoek te doen van te voren naar de prijzen die je wilt gaan hanteren. Om te beginnen is het belangrijk om de kostprijs in kaar te brengen. Dt kan je doen door je vaste en variabele kosten in beeld te brengen. Je variabele kosten zijn bijvoorbeeld het materiaal en uurtarief en de vaste kosten zijn bijvoorbeeld de afschrijvingen op je apparatuur en de kosten van huisvesting, administratie, automatisering, enzovoorts. Als je de kostprijs in kaart hebt gebracht heb je een begin van de onderbouwing van je verkoopprijzen. Naast de kostprijs is het van belang om te kijken naar je concurrenten. Bekijk welke prijzen je concurrenten hanteren en hoe de kwaliteit van hen is ten opzichten van wat jij te bieden hebt. Tot slot kan je bepalen hoe jij je wil profileren op de markt en welke verkoopprijzen je gaat hanteren. 
 • Neem je prijzen regelmatig onder de loep en bekijk of je daarmee nog steeds op de gewenste manier in de markt staat. Inspiratie voor je prijslijst

Heb je inspiratie nodig om je prijslijst te maken? Op Pinterest vind je de mooiste voorbeelden. Ook op deze website staan verschillende voorbeelden die je kunt gebruiken als opzetje. Alle voorbeeld templates bij Carla's Templates zijn gratis te downloaden voor persoonlijk gebruik. 


prijslijst-pin-button

Carla's templates

Op Carla’s Templates staan GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie CV's vind je naast Templates ook tips om een perfect CV te maken. Bekijk al onze CV Templates. Lees alles over onze gratis cv templates en ga direct aan de slag. 

Bekijk ook de gratis voorbeeld cv's van topvoorbeelden.com.