Menukaart maken word

Menukaart maken word: Voor je horecazaak, of voor een diner thuis kan je eenvoudig je menukaart maken in Word. 


menukaart-horeca-maken
menukaartjes-thuis-maken

menukaartjes-kerst-maken
menukaartjes-bruiloft-maken

Menukaart maken Word diner thuis

Als je de onderstaande stappen volgt, kan je in een handomdraai je menukaart maken.

 • Bepaal allereerst het thema van je diner/ avond of welke sfeer je wil overbrengen. Aan de hand daarvan kan je de menukaart een mooi design geven.
 • Werk je gerechten uit aan de hand van je thema. Je kan natuurlijk ook eerst je gerechten uitwerken en daarna pas je thema vorm geven.
 • Het kan zijn dat je een vast menu hebt, of misschien heb je het zelf zo uitgebreid gemaakt dat je de keuze geeft tussen verschillende gerechten. Bijvoorbeeld als je met speciale dieetwensen te maken hebt.
 • Maak een indeling van de gerechten, bijvoorbeeld voorgerechtm tussengerecht, hoofdgerecht en nagerecht.
 • Ontwerp je menukaart. Dit kan je eenvoudig doen in Word of met een andere tekstverwerker. Wij hebben in ieder geval een aantal gratis templates online gezet die je kunt gebruiken en helemaal aanpassen naar je wensen.
 • Maak je template af met plaatjes, lettertypes en deviders. Zo creeer je een mooi geheel, helemaal aangepast aan je thema.
 • Print de menukaart uit en bedenk wat je ermee wil doen. Zet hem bijvoorbeeld in een mooie lijst op tafel, of print meerdere exemplaren en leg ze op de borden.


Menukaart maken word werkwijze

Je kunt je menukaart eenvoudig in Word maken en gewoon zelf printen. We hebben een aantal templates online gezet om je alvast op weg te helpen.

De Word-templates zijn standaard documenten gemaakt in Microsoft Word met een bepaalde opmaak. Je kunt deze templates gebruiken om snel en gemakkelijk een nieuw document te maken met dezelfde opmaak en vormgeving als het template. Dit kan handig zijn als je geen zin hebt om helemaal vanaf het begin te beginnen en snel een menukaart wil maken.

Download de gewenste template, klik op "Bestand" en vervolgens op "Opslaan als". Selecteer een locatie en geef je menukaart een naam zodat je hem gemakkelijk terug kan vinden.Menukaart maken word diner bedenken

Ga je een etentje thuis geven en moet je nog een menu bedenken? Volg dit stappenplan en zorg voor een geslaagde avond met een goede voorbereiding.

 • Reken uit voor hoeveel mensen je een menu gaat maken, zo weet je hoeveel gerechten je uiteindelijk zal moeten maken.
 • Vraag aan de gasten of er speciale dieetwensen zijn of allergieën.
 • Bedenk een thema voor de avond, zo kan je gerichter te werk gaan.
 • Bepaal hoeveen gangen je wilt serveren.
 • Kies gerechten die passen bij het thema.
 • Probeer een goede balans te vinden tussen vlees/ vis en veregatrisch, afhankelijk van jouw wensen en je gezelschap.
 • Bedenk ook een aantal bijgerechten, tenzij je alles op de borden uitserveert.
 • Bedenk welke dranken goed passen bij de gerechten en zorg voor non alcoholische vervaringen.
 • Maak een boodschappenlijst met alle ingrediënten die je nodig hebt om je gerechten te maken.
 • Maak een menukaartje om het geheel extra feestelijk te maken.
 • Bereid het eten voor en serveer het aan de gasten.

Geniet van je diner!menukaart-diner-9
menukaart-bruiloft-4
Menukaart-Kerst-5

Menukaart maken Word restaurant

Als je een menukaart voor je restaurant kan je de volgende stappen volgen voor een goed resultaat:

 • Concept bedenken en uitwerken: Wat voor type horeca heb je en welke uitstraling past daarbij? Bepaal wat voor soort restaurant je hebt en welke gerechten je wilt aanbieden. Houd rekening met het seizoen, de locatie en de doelgroep van je restaurant.
 • Overzicht gerechten van je horecazaak: Verdeel de gerechten in categorieën zoals voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Maak een lijst van alle gerechten die je wilt opnemen op je menukaart en verdeel ze op type.
 • Ontwerp menukaart maken Word: Maak in Word een ontwerp voor je menukaart, of gebruik 1 van onze gratis templates om alvast een beginnetje te hebben. Met foto's pictogrammen en lettertypes kan je de menukaart aanpassen naar jouw huisstijl. 
 • Beschrijvingen van de gerechten: Geef een goede beschrijving van de gerechten die op je menukaart komen. Zo komen de gasten niet voor verassingen te staan en weten ze welke ingredienten en smaken er in het gerecht zitten. Ook kan je erover denken om allergie informatie op je menukaart te verwerken. Maak vooral aantrekkelijke beschrijvingen van de gerechten zodat je gasten trek krijgen bij het kijken naar de menukaart. 
 • Prijzen: Maak een overzicht van de prijzen en voeg deze toe aan je menukaart. Je kunt ervoor kiezen om ze zo te verwerken, of ook in een excelsheet te plaatsen. Het fijne aan Excel is dat je een prijsverhoging van een bepaald percentage in een later stadium met 1 druk op de knop kan doorvoeren. 
 • Print de menukaart uit of laat hem afdrukken bij een printshop. Afhankelijk van hoe je de menukaart zult aanbieden, kan je een keuze maken voor een bepaalde soort papier. Ook kan je een afbeelding maken van je menukaart zodat je hem digitaal kunt verwerken. Zo kan je de menukaart op je website plaatsen en ook via je social media kanalen delen. 


Bekijk alle restaurant menukaartenmenukaart-maken-word-restaurant-2Carla's templates

Op Carla’s Templates staan GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie CV's vind je naast Templates ook tips om een perfect CV te maken. Bekijk al onze CV Templates. Lees alles over onze gratis cv templates en ga direct aan de slag. 

Bekijk ook de gratis voorbeeld cv's van topvoorbeelden.com. 


Zoek eenvoudig in onze uitgebreide bibliotheek met professionele Microsoft sjablonen. Kies uit honderden prachtige, gratis lay-outs die je inspireren en je volgende project een vliegende start geven.

Alle templates zijn direct volledig te bewerken naar jouw wensen. Verlies geen tijd meer aan het maken van sjablonen en ga gelijk aan de slag met je project. 


Verhoog je productiviteit met kant-en-klare lay-outs van hoge kwaliteit. Download binnen enkele seconden je gewenste template in ZIP en gebruik Word of Excel om de sjablonen direct helemaal naar wens te bewerken.