menukaart maken Word restaurant

Gratis Menukaart Template: Menukaart maken word restaurant, uit de categorie Menukaarten. Bekijk alle gratis menukaart templates uit deze categorie.


menukaart-horeca-maken
menukaartjes-thuis-maken

menukaartjes-kerst-maken
menukaartjes-bruiloft-maken

Menukaart maken Word restaurant

menukaart-maken-gratis-1-afbeelding
menukaart-maken-gratis-2-afbeelding
menukaart-maken-word-restaurant-2
menukaart-maken-gratis-4-afbeelding

Prijslijst maken stappenplan

Je kunt op verschillende manieren een prijslijst maken. Dit kan je doen door de volgende stappen te volgen:


PRIJSLIJST MAKEN STAP 1

Maak een overzicht van de producten of diensten die je op je prijslijst wil zetten. Dit kan een totaaloverzicht zijn van je producten/ diensten zijn, of alleen een selectie van de meest populaire producten of diensten.


PRIJSLIJST MAKEN STAP 2

Bepaal de prijzen die je wilt hanteren. Het kan zijn dat je deze prijzen al hebt, maar het kan ook zijn dat je nog onderzoek zult moeten doen. Je prijzen bepaal je aan de informatie over de prijzen van de producten of diensten. Lees in de meer over het bepalen van je prijzen in het volgende onderdeel: “Hoe bepaal je de prijzen”. Over het algemeen gebruik je in een prijslijst de prijzen inclusief btw.


PRIJSLIJST MAKEN STAP 3

Maak een lay-out voor de prijslijst. Je kunt een professioneel ontwerp maken of een standaard template gebruiken om je prijslijst er mooi uit te laten zien.


PRIJSLIJST MAKEN STAP 4

Voeg de producten/ diensten en prijzen toe aan de prijslijst. Zorg ervoor dat de prijzen duidelijk worden weergegeven. Gebruik een goede opmaak en een duidelijk leesbaar lettertype.


PRIJSLIJST MAKEN STAP 5

Voeg eventuele extra informatie toe aan je prijslijst: Het kan zijn dat je extra informatie wil toevoegen zoals bijvoorbeeld een beschrijving, afbeeldingen of korting.


PRIJSLIJST MAKEN STAP 6

Controleer je prijslijst: Zorg ervoor dat je prijslijst correct is en dat er geen (spel)fouten in staan.


PRIJSLIJST MAKEN STAP 7

Publiceer je prijslijst: Je kunt je prijslijst afdrukken of online publiceren (bijvoorbeeld op je website of sociale media).


PRIJSLIJST MAKEN STAP 8

Druk de prijslijst af. Je kunt de prijslijst afdrukken op een standaard printer of bij een drukkerij laten drukken. Daarbij kan je kiezen voor verschillende soorten kwaliteit.


PRIJSLIJST MAKEN STAP 9

Maak indien gewenst een poster/ reclamebord met je prijslijst.


PRIJSLIJST MAKEN STAP 10

Zorg ervoor dat je de prijslijst op een duidelijk zichtbare plaats neerzet, zodat je klanten de prijslijst gemakkelijk kunnen vinden.Menukaart maken restaurant

Volg deze stappen om de perfecte menukaart voor je restaurant te maken

 1. Seizoensgebonden menu: Gebruik seizoensgebonden ingredienten en aanbiedingen om de menukaart af te stemmen op wat er op dat moment beschikbaar is en populair is.
 2. Creatief: Probeer unieke gerechten te bedenken die bij je restaurantconcept passen en die je klanten niet snel ergens anders zullen tegenkomen.
 3. Visueele aantrekkelijk: Gebruik mooie foto's of illustraties om de gerechten op de menukaart te laten zien en om de aandacht van je klanten te trekken.
 4. Categorieën: Zorg ervoor dat de menukaart duidelijk is opgebouwd en maak gebruik van categorieën zoals voorgerechten, hoofdgerechten en desserts om het gemakkelijk te maken voor je klanten om te kiezen.
 5. Duidelijke informatie: Zorg ervoor dat je klanten precies weten wat ze krijgen door duidelijke beschrijvingen van de gerechten te geven en door eventuele allergieën of beperkingen te vermelden.
 6. Flexibel: Laat ruimte voor aanpassingen en verzoeken van klanten, zoals het verwijderen of toevoegen van ingredienten of het aanpassen van gerechten aan specifieke dieetbeperkingen.Menukaart maken Word restaurant

Volg deze stappen om de perfecte menukaart te maken in Word

 1. Concept bedenken: Bepaal wat voor soort restaurant je hebt en welke gerechten je wilt aanbieden. Houd rekening met het seizoen, de locatie en de doelgroep van je restaurant. Zo kan je de menukaart goed afstemmen op je gasten en hetgeen je wilt uitstralen. 
 2. Maak een lijst met gerechten voor je restaurant: Denk aan de verschillende categorieën van gerechten die je wilt aanbieden, zoals voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Maak een lijst van alle gerechten die je wilt opnemen op je menukaart en verdeel deze in categorieen.
 3. Ontwerp van je menukaart: Gebruik eenvoudig Word om je menukaart te maken. Daarmee kan je prima een professionele menukaart maken. Met lettertypes, foto's en illustraties kan je het geheel afmaken en de aantrekkingskracht verhogen.
 4. Voeg beschrijvingen van de gerechten toe: Zorg ervoor dat je klanten precies weten wat ze krijgen door duidelijke en aantrekkelijke beschrijvingen van de gerechten op je menukaart te zetten. Zo komen je gasten niet voor verassingen te staan als het eten wordt geserveerd. 
 5. Voeg prijzen en eventuele allergieën of beperkingen toe: Zorg ervoor dat je klanten weten wat ze moeten betalen voor elk gerecht en vermeld eventuele allergieën of dieetbeperkingen duidelijk op je menukaart. 
 6. Druk de menukaart af en/ of publiceer hem op je website en social media: Als je klaar bent met het ontwerpen van je menukaart, kun je ervoor kiezen om hem af te drukken en in je restaurant te gebruiken, of om hem online te publiceren op je website of sociale media.


Menukaart maken

 • Menukaart Restaurant
 • Eenvoudig te bewerken
 • Microsoft Word
 • Gratis


Inspiratie voor je menu

Heb je inspiratie nodig om je menu samen te stellen? Op Pinterest vind je de lekkerste recepten! Type een ingrediënt in en zoek de recepten die dat ingrediënt bevatten. Met vaak de mooiste foto's ter inspiratie.