Professionele gratis
beschikbare sjablonen
voor thuis en op kantoor. Gratis resume templates

Gratis resume templates, gratis voorbeeld resume templates in Microsoft Word. Maak snel en eenvoudig je resume in een handomdraai!

Maak een goede indruk op je potentiele werkgever met een professioneel cv en val op tussen de vele sollicitaties.
Met de gratis voorbeeld templates maak je binnen een handomdraai je cv! 

Bekijk ook de vele voorbeeld sollicitatiebrieven ter inspiratie. Gratis resume templates


In deze categorie staan resume templates in Microsoft Word. Laat je resume eruit springen met een mooie template. De templates zijn gratis te downloaden en kan je helemaal naar je zin aanpassen.
Zo maak je een resume

Een resume bestaat uit verschillende standaard onderdelen en een aantal optionele onderdelen. We nemen ze hieronder met je door. contactgegevens

Je naam zet je ergens in het groot, of in ieder geval op een plek waar hij goed opvalt. Meestal zet je je naam ergens bovenaan op je resume. Je contactgegevens zet je ook op je resume, maar dat kan in een normaal lettertype. Lees meer over je personalia op je resume. profiel

In je profiel tekst geef je een korte introductie van jezelf. Alsof je de potentiele werkgever tegen komt en in een paar zinnen vertelt waarom jij geschikt bent voor de vacature. Vertel waar je trots op bent, waar je in uitblinkt, wat je bereikt hebt, waarom jij een toegevoegde waarde bent en waar je naar op zoek bent. 


Door middel van je profiel kan je een CV persoonlijk maken. Je kunt er ook voor kiezen om een foto toe te voegen. Zorg dan altijd voor een foto die past bij het beroep. We hebben op deze site verschillende foto's gebruikt voor een mooi beeld, maar een foto op je CV moet altijd professioneel zijn. Lees meer over je persoonlijk profiel op je resume. werkervaring en opleiding

Een opsomming van je werkervaring en opleiding is meestal waar een resume om draait. Als je nog studeert, of solliciteert op werk waar geen specifieke ervaring of opleiding voor nodig is, zal dit onderdeel minder van belang zijn.

Je resume wordt beoordeeld op de mate van aansluiting bij de vacature. Als je de gewenste kennis en ervaring hebt die in de vacature staat, zorg je ervoor dat deze aansluiting goed uit je resume blijkt. Je kunt best bepaalde werkzaamheden wat meer benadrukken en werkzaamheden die minder van belang zijn weglaten.

Maak een overzichtelijke opsomming, kort en bondig, met je bijzondere prestaties uitgelicht, waarbij je aansluiting zoekt met de vacature.

Lees meer over je werkervaring en opleidingen op je resume. vaardigheden

De vaardigheden zijn een belangrijk onderdeel van je resume. Een recruiter besteedt gemiddeld 20% van de tijd van de beoordeling eraan. Vaardigheden kunnen ook net dat verschil geven als je niet precies de gevraagde opleiding en ervaring hebt. 

Vaardigheden kunnen bijvoorbeeld zijn een rijbewijs, kennis van bepaalde softwareprogramma's, computertalen, enzovoorts. 

In hoeverre je de vaardigheid beheerst kan je op je resume vermelden met bijvoorbeeld sterren of cijfers. 

Lees meer over je vaardigheden op je resume. overige informatie

Naast de basis informatie kan je nog meer vermelden op je resume.
Eigenlijk alles wat relevant is voor de vacature kan je op je resume vermelden.
Heb jij bijvoorbeeld als hobby om aan auto's te sleutelen en ga je solliciteren als monteur? 

Of ben jij penningmeester geweest van je dispuut en solliciteer je voor een financiële functie?

Zorg dat je resume goed aansluit op de vacature en dat je deze aansluiting goed belicht. 


Download 1 van de gratis templates en ga direct aan de slag met het maken van je resume. Al onze voorbeeld templates zijn 100% gratis. Geen verborgen kosten of abonnementen. Alleen maar een simpele download in Microsoft Word. 

Je kunt ervoor kiezen om een foto te plaatsen op je resume, maar als je ditr liever niet doet is dat ook geen probleem. Maak in dat geval bijvoorbeeld een logo van de initialen van je naam die uin de stijl is van de template en plaats deze op de plek van de profielfoto. 

Gratis resume templates lettertype

Voor de gratis resume templates zijn de volgende lettertypes gebruikt:


Source Sans Pro

Source Sans Pro is een schreefloos lettertype gemaakt door Paul D. Hunt, uitgebracht door Adobe in 2012. Het is de eerste open-source lettertypefamilie van Adobe, gedistribueerd onder de SIL Open Font-licentie. Het lettertype is geïnspireerd op de Gotische vormen.

 

Arial

In Microsoft Windows is Arial het standaardlettertype voor schreefloze tekst van het bedrijf Monotype.  Het lettertype lijkt veel op het lettertype Helvetica, maar dat lettertype vond Microsoft te duur om kosteloos aan zijn producten toe te voegen. Arial is als goedkoop alternatief ontwikkeld, het is tegenwoordig een van de populairste schreefloze lettertypes ter wereld.

 

Trebuchet MS

Trebuchet MS is een schreefloos lettertype ontworpen door Vincent Connare voor Microsoft in 1996 en is vernoemd naar een middeleeuwse katapultachtige vechtmachine. Microsoft noemt Trebuchet MS een "goed webdesignlettertype" en het is een van de "core fonts for the Web".

Op Carla’s Templates staan GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie CV's vind je naast Templates ook tips om een perfect CV te maken. Bekijk al onze CV Templates

Bekijk ook de gratis voorbeeld cv's van topvoorbeelden.com. 

Bekijk ook onze partner site, als je nog meer voorbeeld cv templates bekijken en gratis downloaden.