Gratis resume templates

Gratis resume templates, gratis voorbeeld resume templates in Microsoft Word. Maak snel en eenvoudig je resume in een handomdraai!

Maak een goede indruk op je potentiele werkgever met een professioneel cv en val op tussen de vele sollicitaties.
Met de gratis voorbeeld templates maak je binnen een handomdraai je cv! 

Bekijk ook de vele voorbeeld sollicitatiebrieven ter inspiratie. 


Onderdelen resume

Gratis resume templates: Een resume bestaat uit een aantal vaste onderdelen. Zorg er altijd voor dat je resume goed aansluit bij de vacature. Benadruk de relevante werkervaring, opleidingen en vaardigheden. 

 1. Naam en functie
 2. Contactgegevens: Adres, telefoonnummer en e-mailadres.
 3. Profieltekst: Een korte inleiding/ samenvatting van je cv die aansluit op de vacature
 4. Vaardigheden: Je hard en soft skills
 5. Werkervaring: Een a-chronologische opsomming van je werkervaring (functietitel, bedrijfsnaam, data, werkzaamheden, prestaties, verantwoordelijkheden)
 6. Opleiding: Een a-chronologische opsomming van je opleidingen/ cursussen/ certificaten
 7. Aanvullende info: Overige relevante informatie voor de functie zoals talen, referenties, een foto


Gratis resume templates

iN 10 STAPPEN EEN PERFECT RESUME

Stappenplan cv maken

STAP 1

Kies het juiste design: Dat klinkt heel simpel, maar het is belangrijk dat je een design kiest wat past bij jou en ligt binnen de mogelijkheden van jouw computer skills. Wij hebben 50+ voorbeeld CV’s online gezet die je ter inspiratie kunt bekijken. Deze voorbeeld CV’s zijn opgebouwd uit tekst vakken in Microsoft Word. Je kunt er ook voor kiezen om een standaard template van Microsoft Word te gebruiken, of zelf een design te maken.

STAP 2

Vind de juiste balans: Balans vinden tussen lappen tekst en voldoende juiste informatie. Houdt het bijvoorbeeld bij de omschrijving van je werkzaamheden bij de kernwerkzaamheden, aangevuld met wat je bereikt hebt in die functie. Verwijder standaard teksten, waarvan iedereen weet dat ze bij een bepaalde functie horen. Kies in plaats daarvan om bijzondere prestaties te vermelden, dingen waar je trots op bent. Gebruik keywords in je CV die overeenkomen met de vacature. 

STAP 3

Gebruik een passende profielfoto: Daarmee bedoelen we een foto die past bij het beroep waar je naar solliciteert. Als je geen passende foto hebt, vraag dan aan iemand uit je omgeving om een foto shoot te doen, of ga naar een professionele fotograaf.

STAP 4

Stem kleur, tekst en afbeelding op elkaar af: Stem het geheel op elkaar af qua lettertype- en grootte en kleuren van je CV.

STAP 5

Verwijs naar je LinkedIn account: Bijvoorbeeld voor de aanbevelingen die daarop staan, of nadere uitleg over je studie en werkervaring.

STAP 6

Geef je CV een persoonlijk tintje: Je kan zowel met behulp van je foto, je profiel en de zaken die jij uitlicht, je CV persoonlijk maken. Dit zal een positief effect hebben op je kansen.

STAP 7

Breng je enthousiasme over: Als je ziet dat er tijd en aandacht aan een CV is besteed, dan denk je automatisch dat deze persoon graag in aanmerking wil komen voor de functie. Als een CV is afgeraffeld, dan kunnen daar twijfels over ontstaan. Zorg er daarom altijd voor dat je enthousiasme voelbaar is door je CV.

STAP 8

Maak een perfecte profiel tekst: Degene die je CV leest, zal kijken hoe jij jezelf kort en bondig beschrijft. Daarmee kan je dus al een groot verschil maken. Wij raden het gebruik van vakjargon af en vage nietszeggende taal is al helemaal uit den boze. Hou het dicht bij jezelf, vertel waar je trot op bent en laat zien wat jouw toegevoegde waarde is.

STAP 9

Vergeet je vaardigheden niet: Je vaardigheden worden steeds belangrijker om te vermelden, omdat daarmee de eventuele match met de functie beter gemaakt kan worden. Ook als je bijvoorbeeld de gevraagde opleiding niet hebt, maar wel de vaardigheden wel hebt, dan kan er alsnog een mogelijke match zijn.

STAP 10

Dubbel check of alles erop staat: Naam en functie, Contactgegevens, profielomschrijving, profielfoto (optioneel), opleidingen en cursussen, werkervaring, persoonlijke kwaliteiten (optioneel, raden wij wel aan), vaardigheden (optioneel, maar raden wij sterk aan), hobby’s (optioneel)

Download 1 van de gratis templates en ga direct aan de slag met het maken van je resume. Al onze voorbeeld templates zijn 100% gratis. Geen verborgen kosten of abonnementen. Alleen maar een simpele download in Microsoft Word. 

Je kunt ervoor kiezen om een foto te plaatsen op je resume, maar als je ditr liever niet doet is dat ook geen probleem. Maak in dat geval bijvoorbeeld een logo van de initialen van je naam die uin de stijl is van de template en plaats deze op de plek van de profielfoto. 


Hoe maak je een resume?

Gratis resume templates: Hoe maak je een resume?

 1. Bepaal je doel: Voordat je gaat beginnen met je resume, is het goed om na te denken over je doel, wat je wil bereiken. Als je wil werken voor een specifiek bedrijf of een specifieke functie, dan zal je je resume erg gericht maken. Daarentegen kan je een algemener resume maken op het moment dat je nog open staat voor verschillende opties.
 2. Maak een overzicht van alle informatie die op je resume komt: Vaak kan je om te beginnen een ouder resume gebruiken en dit aanvullen met de meer recentere informatie: vaardigheden, opleidingen, werkervaring
 3. Kies een template: Het is belangrijk om een overzichtelijke template te kiezen die past bij de branche waarin je solliciteert. Een template met duidelijke koppen, een goed leesbaar letterype en verder niet te veel poespas is in de meeste gevallen de beste optie.
 4. Verwerk alle informatie in je template: Zorg ervoor dat je alles verwerkt in de template, minimaal je naam, contactgegevens, vaardigheden, werkervaring en opleidingen.
 5. Maak zo veel mogelijk concreet: Gebruik cijfers om je prestaties weer te geven, voorbeelden en statistieken om je prestaties goed en meetbaar te illustreren.
 6. Pas je resume aan de vacature aan: Hiervoor lees je de vacature goed door en kijk je naar de overeenkomsten. De keywords waar overeenkomsten in zijn benadruk je in je resume. Gebruik dus de functiebeschrijving en eisen/ wensen als leidraad om je vaardigheden en ervaring en opleiding te benadrukken die het meest relevant zijn.
 7. Schrijf een profieltekst: In je profieltekst geef je een korte introductie van je resume en kan je ook een aansluiting op de vacature maken. Lees verder op deze pagina meer over het schrijven van een profieltekst.
 8. Controleer en verstuur: Controleer je resume goed op spel- en grammaticafouten en vraag iemand uit je omgeving voor een extra controle.