gratis CV voorbeeld

Een goed CV is essentieel voor het vinden van de juiste baan. Met ons gratis CV voorbeeld en handige tips helpen we je om een professioneel CV te maken dat opvalt tussen de rest.

Of je nu net afgestudeerd bent of al jarenlange werkervaring hebt, met ons stappenplan heb je binnen no-time een sterk CV in handen.


Inhoudsopgave

Ga direct naar:


Hoe begin je aan een CV?

Een goed cv is de eerste stap naar een succesvolle carrière. Maar waar begin je eigenlijk als je een cv gaat opstellen? Het is belangrijk om te beginnen bij het begin en structuur aan te brengen in je cv.

Maar welke elementen zijn nu echt belangrijk en welke mag je absoluut niet vergeten?

 1. Een goed startpunt is het bepalen van het doel van je cv. Ga je solliciteren op een specifieke vacature of wil je juist een algemeen cv opstellen dat je naar verschillende potentiële werkgevers kunt sturen? Het doel van je cv bepaalt in grote mate welke informatie je erin verwerkt en hoe je het presenteert.
 2. Vervolgens is het belangrijk om je persoonlijke gegevens toe te voegen. Denk hierbij aan je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Zorg ervoor dat deze gegevens makkelijk te vinden zijn en duidelijk leesbaar zijn.
 3. Daarnaast is het van belang om een duidelijke profielschets of persoonlijk profiel toe te voegen. Dit is een korte samenvatting van wie je bent en wat je te bieden hebt aan een werkgever. Geef hierin aan wat je sterke eigenschappen zijn en wat je motiveert in je werk.
 4. Ook je werkervaring mag niet ontbreken in je cv. Vermeld hierbij je functietitel, de naam van het bedrijf en de periode waarin je daar gewerkt hebt. Geef per werkervaring aan welke verantwoordelijkheden en taken je had en welke resultaten je hebt behaald.
 5. Daarnaast is het verstandig om je opleidingen en diploma's te vermelden. Vermeld hierbij de naam van de opleiding, de instelling waar je deze hebt gevolgd en de periode waarin je deze hebt afgerond. Vergeet ook niet om relevante cursussen en trainingen te vermelden.
 6. Tot slot is het goed om eventuele vaardigheden en talenkennis toe te voegen aan je cv. Vermeld hierbij welke vaardigheden je hebt en op welk niveau je de talen spreekt.


Stappenplan voor een Killer CV

Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding voor het maken van een killer CV waarmee jij jezelf kunt onderscheiden van andere sollicitanten en die de aandacht van werkgevers zal trekken.

 1. Stap 1: Analyseer de vacature Begin met het zorgvuldig lezen van de vacaturetekst en maak aantekeningen van de belangrijkste eisen en vaardigheden die de werkgever vraagt. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van wat de werkgever zoekt en kun je je CV daarop aanpassen.
 2. Stap 2: Bepaal de structuur van je CV Een goede structuur is cruciaal voor een overzichtelijke en duidelijke CV. Maak keuzes in de volgorde en de inhoud van de secties en houd het zo gestructureerd mogelijk.
 3. Stap 3: Verzamel de juiste informatie Verzamel alle informatie die nodig is voor je CV. Denk hierbij aan je persoonlijke gegevens, werkervaring, opleiding en vaardigheden.
 4. Stap 4: Schrijf een krachtige profieltekst Een goede profieltekst is een korte samenvatting van wie jij bent, wat jouw vaardigheden en prestaties zijn en wat jij toe kunt voegen aan het bedrijf.
 5. Stap 5: Benadruk je werkervaring en prestaties Beschrijf jouw werkervaring en prestaties op een krachtige manier en gebruik actie- en resultaatgerichte taal. Hierdoor zorg je ervoor dat jouw CV opvalt tussen de rest.
 6. Stap 6: Benoem je opleiding en vaardigheden Vermeld al jouw opleidingen en certificaten en benoem welke vaardigheden je hebt ontwikkeld tijdens deze opleidingen en hoe je deze kunt toepassen in de functie waarvoor je solliciteert.
 7. Stap 7: Pas je CV aan op de vacature Pas je CV aan op de vacature door relevante werkervaring, vaardigheden en opleidingen te benadrukken die passen bij de functie waarvoor je solliciteert.
 8. Stap 8: Maak gebruik van keywords Gebruik keywords in je CV waarmee je gevonden kunt worden door recruiters. Dit zijn specifieke termen en vaardigheden die vaak in de vacature worden genoemd.
 9. Stap 9: Check en dubbelcheck Controleer je CV zorgvuldig en laat het ook nog eens door iemand anders nakijken om er zeker van te zijn dat er geen fouten in zitten.


Gratis cv voorbeeld Sjablonen

De opbouw van een CV

Een goed opgebouwd CV begint met de juiste opbouw en structuur van je CV. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de verschillende secties die je in je CV moet opnemen en hoe je deze het beste kunt structureren.


Persoonlijke gegevens

De persoonlijke gegevens sectie is een van de belangrijkste onderdelen van je CV. Hierin vermeld je je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Zorg ervoor dat deze gegevens correct zijn en up-to-date. Voeg ook eventuele relevante social media links toe, zoals een LinkedIn profiel of persoonlijke website. Lees meer over he profiel op je CV. 


Werkervaring

Bij het opnemen van je werkervaring is het belangrijk om te beginnen met je meest recente werkgever en zo verder terug te gaan in de tijd. Geef bij elke werkervaring aan wat je functie was, wat je verantwoordelijkheden waren en welke resultaten je hebt behaald. Probeer hierbij zoveel mogelijk specifieke en meetbare resultaten te vermelden, zoals omzetstijging of kostenbesparingen. Lees meer over werkervaring op je CV. 


Opleiding

In de sectie over je opleiding vermeld je je hoogst genoten diploma en eventuele aanvullende cursussen en trainingen. Vergeet niet om de naam van de opleiding, de instelling, de start- en einddatum en behaalde resultaten te vermelden. Lees meer over opleidingen op je CV. 


Vaardigheden

De vaardigheden sectie is een belangrijk onderdeel van je CV omdat het werkgevers een snel overzicht geeft van jouw competenties. Vermeld hierin alle relevante vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens je werkervaring en opleiding. Zorg ervoor dat deze relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert. Bijvoorbeeld, als je solliciteert voor een marketingfunctie, vermeld dan je vaardigheden op het gebied van social media marketing en content creatie. Lees meer over Vaardigheden op je CV
Hoe maak je jouw CV opvallend

Een goed opgesteld CV kan het verschil maken tussen wel of niet uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek. Hieronder lees je hoe je jouw CV opvallend kunt maken tussen de rest.


Gebruik van keywords

Recruiters zoeken vaak naar kandidaten door het invoeren van specifieke zoekwoorden in hun database. Zorg er dus voor dat de juiste keywords in jouw CV voorkomen, die aansluiten op de functie waarvoor je solliciteert. Dit verhoogt de kans dat jouw CV gevonden wordt en dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.


Gebruik van actie- en resultaatgerichte taal

Een andere manier om jouw CV op te laten vallen, is door het gebruik van actie- en resultaatgerichte taal. Benadruk je vaardigheden en ervaring door te vertellen wat je hebt bereikt in je vorige functies. Gebruik hiervoor woorden als 'gerealiseerd', 'geleid', 'verbeterd' en 'gecreëerd'. Dit laat zien dat je proactief bent en verantwoordelijkheid hebt genomen.


Het belang van lay-out

Tot slot is de lay-out van je CV ook van groot belang. Zorg ervoor dat je CV er professioneel uitziet en overzichtelijk is. Gebruik een heldere structuur, houd de lettergrootte en het lettertype consistent en gebruik voldoende witruimte. Maak ook gebruik van bullet points en tabellen om informatie overzichtelijk weer te geven. Hierdoor valt je CV op tussen de rest en maak je een goede eerste indruk. Bekijk onze gratis cv voorbeeld sjablonen en start direct met jouw cv. 


Samenvatting gratis cv voorbeeld

Samenvattend is een goed cv cruciaal voor het vinden van jouw ideale baan. Het opstellen van een professioneel cv begint met het kiezen van een passend format en het invullen van de juiste informatie. Vergeet niet om je cv up-to-date te houden en te personaliseren voor elke sollicitatie. Een overzichtelijke lay-out en heldere beschrijvingen van je werkervaring en vaardigheden zijn essentieel om op te vallen bij werkgevers.FAQ Gratis CV Voorbeeld

Hoeveel pagina's mag mijn cv hebben?

In de meeste gevallen is één pagina voldoende voor je cv. Als je echter veel werkervaring hebt, kan het zijn dat je cv langer wordt. Houd er rekening mee dat recruiters vaak veel cv's moeten doornemen en niet veel tijd hebben, dus maak je cv niet onnodig lang.

Welke informatie moet ik vermelden in mijn cv?

Je cv moet ten minste je persoonlijke gegevens, werkervaring, opleiding en vaardigheden bevatten. Het is ook goed om een profieltekst toe te voegen waarin je jezelf kort introduceert en je belangrijkste kwalificaties benadrukt.

Moet ik mijn volledige werkgeschiedenis in mijn cv vermelden?

Nee, het is niet nodig om je volledige werkgeschiedenis te vermelden. Vermeld alleen de meest relevante werkervaring voor de functie waarop je solliciteert.

Hoe belangrijk is het om een profieltekst in mijn cv op te nemen?

Een profieltekst kan een goede manier zijn om jezelf kort te introduceren en je belangrijkste kwalificaties te benadrukken. Het kan ook helpen om je cv te onderscheiden van andere sollicitanten.

Is het nodig om referenties te vermelden in mijn cv?

Het is niet nodig om referenties in je cv op te nemen. Als een werkgever referenties nodig heeft, zal hij of zij hierom vragen tijdens het sollicitatieproces.

Hoe kan ik mijn cv aanpassen op de vacature waarop ik solliciteer?

Lees de vacature zorgvuldig door en bekijk welke vaardigheden en ervaring de werkgever zoekt. Pas je cv aan om deze kwalificaties te benadrukken en maak het relevant voor de functie waarop je solliciteert.

Moet ik een foto opnemen in mijn cv?

In sommige landen is het gebruikelijk om een foto op te nemen in je cv, maar in andere landen juist niet. Controleer wat de gebruikelijke praktijk is in het land waar je solliciteert.

Hoe kan ik mijn cv laten opvallen tussen de vele andere sollicitanten?

Gebruik keywords in je cv en pas de taal aan op de vacature waarop je solliciteert. Gebruik ook actie- en resultaatgerichte taal om je ervaring en vaardigheden te benadrukken. Maak je lay-out aantrekkelijk en professioneel. Zorg er ook voor dat je cv geen spelfouten of grammaticale fouten bevat.

Handge linkjes

 1. Indeed.nl: https://www.indeed.nl/
 2. Nationale Vacaturebank: https://www.nationalevacaturebank.nl/
 3. Monsterboard: https://www.monsterboard.nl/
 4. CV Handboek: https://www.carlastemplates.com/CV-Handboek.html
 5. Gratis CV Voorbeeld Student HBO: https://www.carlastemplates.com/gratis-cv-voorbeeld-student-hbo.html
 6. CV Maken: https://www.carlastemplates.com/cv-maken.html
 7. 10 Gouden Tips voor een Winnend CV: https://www.carlastemplates.com/10-gouden-tips-voor-een-winnend-cv.html
 8. Hobbies op je CV: https://www.carlastemplates.com/hobbys-op-je-cv.html
 9. Tips voor een Perfect CV: https://www.carlastemplates.com/tips-voor-een-perfect-cv.html
 10. Gratis CV Template: https://www.carlastemplates.com/gratis-cv-template.html