Gratis cv voorbeeld student HBO

Gratis cv voorbeeld student HBO: gratis en simpel te bewerken cv template in Microsoft Word. 

Maak een goede indruk op je potentiele werkgever met een professioneel cv en val op tussen de vele sollicitaties.
Met de gratis voorbeeld templates maak je binnen een handomdraai je cv! Baanwinnende (gratis) CV templates

baanwinnend-cv-voorbeeld-1
baanwinnend-cv-voorbeeld-3
baanwinnend-cv-voorbeeld-2
baanwinnend-cv-voorbeeld-4


Een cv bestaat standaard uit de volgende onderdelen:

  1. Naam en NAW gegevens;
  2. Profieltekst;
  3. Opleidingen;
  4. Werkervaring;
  5. Vaardigheden. 


Bekijk en download onze gratis cv voorbeelden. 

Maak eenvoudig je resume met behulp van de gratis templates in Microsoft Word. 


Bekijk ook de gratis resume templates


gratis cv voorbeeld student HBO: onderdelen cv

Gratis cv voorbeeld student HBO: Cv opbouw.

Elk cv heeft een standaard opbouw met basis informatie en een aantal optionele onderdelen.
We nemen ze hieronder met je door. 

 

1. NAW GEGEVENS, CONTACTGEGEVENS

Je naam zet je ergens in het groot, of in ieder geval op een plek waar hij goed opvalt. Meestal zet je je naam ergens bovenaan op je cv. Je contactgegevens zet je ook op je cv, maar dat kan in een normaal lettertype. 


2. PROFIEL

In je profiel tekst geef je een korte introductie van jezelf. Alsof je de potentiele werkgever tegen komt en in een paar zinnen vertelt waarom jij geschikt bent voor de vacature. Vertel waar je trots op bent, waar je in uitblinkt, wat je bereikt hebt, waarom jij een toegevoegde waarde bent en waar je naar op zoek bent. 


Door middel van je profiel kan je een cv persoonlijk maken. Je kunt er ook voor kiezen om een foto toe te voegen. Zorg dan altijd voor een foto die past bij het beroep. We hebben op deze site verschillende foto's gebruikt voor een mooi beeld, maar een foto op je cv moet altijd professioneel zijn. 


3. WERKERVARING EN OPLEIDING

Een opsomming van je werkervaring en opleiding is meestal waar een cv om draait. Als je nog studeert, of solliciteert op werk waar geen specifieke ervaring of opleiding voor nodig is, zal dit onderdeel minder van belang zijn.

Je cv wordt beoordeeld op de mate van aansluiting bij de vacature. Als je de gewenste kennis en ervaring hebt die in de vacature staat, zorg je ervoor dat deze aansluiting goed uit je cv blijkt. Je kunt best bepaalde werkzaamheden wat meer benadrukken en werkzaamheden die minder van belang zijn weglaten.

Maak een overzichtelijke opsomming, kort en bondig, met je bijzondere prestaties uitgelicht, waarbij je aansluiting zoekt met de vacature. 


4. VAARDIGHEDEN

De vaardigheden zijn een belangrijk onderdeel van je cv. Een recruiter besteedt gemiddeld 20% van de tijd van de beoordeling eraan. Vaardigheden kunnen ook net dat verschil geven als je niet precies de gevraagde opleiding en ervaring hebt. 

Vaardigheden kunnen bijvoorbeeld zijn een rijbewijs, kennis van bepaalde softwareprogramma's, computertalen, enzovoorts. 

In hoeverre je de vaardigheid beheerst kan je op je cv vermelden met bijvoorbeeld sterren of cijfers. 

 


5. OVERIGE INFORMATIE

Naast de basis informatie kan je nog meer vermelden op je cv.
Eigenlijk alles wat relevant is voor de vacature kan je op je cv vermelden.
Heb jij bijvoorbeeld als hobby om aan auto's te sleutelen en ga je solliciteren als monteur? 

Of ben jij penningmeester geweest van je dispuut en solliciteer je voor een financiële functie?

Zorg dat je cv goed aansluit op de vacature en dat je deze aansluiting goed belicht. 


Bekijk en download Gratis cv voorbeeld student HBO

Hieronder staan verschillende cv voorbeelden voor HBO studenten. Download de template naar keuze en ga direct aan de slag met je cv. 


Voorbeeld-cv-student-hbo-1

Download gratis cv voorbeeld student HBO 1

download-template-transp
Voorbeeld-cv-student-hbo-2

Download gratis cv voorbeeld student HBO 2

download-template-transp
Voorbeeld-cv-student-hbo-3

Download gratis cv voorbeeld student HBO 3

download-template-transp

Gratis cv voorbeeld student HBO

In 10 stappen een perfect CV

STAP 1

Kies het juiste design: Dat klinkt heel simpel, maar het is belangrijk dat je een design kiest wat past bij jou en ligt binnen de mogelijkheden van jouw computer skills. Wij hebben 50+ voorbeeld CV’s online gezet die je ter inspiratie kunt bekijken. Deze voorbeeld CV’s zijn opgebouwd uit tekst vakken in Microsoft Word. Je kunt er ook voor kiezen om een standaard template van Microsoft Word te gebruiken, of zelf een design te maken.

STAP 2

Vind de juiste balans: Balans vinden tussen lappen tekst en voldoende juiste informatie. Houdt het bijvoorbeeld bij de omschrijving van je werkzaamheden bij de kernwerkzaamheden, aangevuld met wat je bereikt hebt in die functie. Verwijder standaard teksten, waarvan iedereen weet dat ze bij een bepaalde functie horen. Kies in plaats daarvan om bijzondere prestaties te vermelden, dingen waar je trots op bent.

STAP 3

Gebruik een passende profielfoto: Daarmee bedoelen we een foto die past bij het beroep waar je naar solliciteert. Als je geen passende foto hebt, vraag dan aan iemand uit je omgeving om een foto shoot te doen, of ga naar een professionele fotograaf.

STAP 4

Stem kleur, tekst en afbeelding op elkaar af: Stem het geheel op elkaar af qua lettertype- en grootte en kleuren van je CV.

STAP 5

Verwijs naar je LinkedIn account: Bijvoorbeeld voor de aanbevelingen die daarop staan, of nadere uitleg over je studie en werkervaring.

STAP 6

Geef je CV een persoonlijk tintje: Je kan zowel met behulp van je foto, je profiel en de zaken die jij uitlicht, je CV persoonlijk maken. Dit zal een positief effect hebben op je kansen.

STAP 7

Breng je enthousiasme over: Als je ziet dat er tijd en aandacht aan een CV is besteed, dan denk je automatisch dat deze persoon graag in aanmerking wil komen voor de functie. Als een CV is afgeraffeld, dan kunnen daar twijfels over ontstaan. Zorg er daarom altijd voor dat je enthousiasme voelbaar is door je CV.

STAP 8

Maak een perfecte profiel tekst: Degene die je CV leest, zal kijken hoe jij jezelf kort en bondig beschrijft. Daarmee kan je dus al een groot verschil maken. Wij raden het gebruik van vakjargon af en vage nietszeggende taal is al helemaal uit den boze. Hou het dicht bij jezelf, vertel waar je trot op bent en laat zien wat jouw toegevoegde waarde is.

STAP 9

Vergeet je vaardigheden niet: Je vaardigheden worden steeds belangrijker om te vermelden, omdat daarmee de eventuele match met de functie beter gemaakt kan worden. Ook als je bijvoorbeeld de gevraagde opleiding niet hebt, maar wel de vaardigheden wel hebt, dan kan er alsnog een mogelijke match zijn.

STAP 10

Dubbel check of alles erop staat: Naam en functie, Contactgegevens, profielomschrijving, profielfoto (optioneel), opleidingen en cursussen, werkervaring, persoonlijke kwaliteiten (optioneel, raden wij wel aan), vaardigheden (optioneel, maar raden wij sterk aan), hobby’s (optioneel)