Voorbeeld overeenkomsten

Voorbeeld overeenkomsten voor het afsluiten van een onderhandse lening, het aangaan van een bruikleenovereenkomst, en nog veel meer.


Download de template in Word en ga direct aan de slag met jouw overeenkomst. 


Leningovereenkomsten

Voorbeeld onderhandse lening, een onderhandse lening sluit je af als je zonder tussenkomst van een bank of andere officiële kredietverstrekker een lening aangaat. Als je een onderhandse lening aangaat, is het maken van een overeenkomst erg aan te raden. In de overeenkomst maak je afspraken over onder andere de aflossingstermijn(en), de rente en mogelijke zekerheden.

  

Vaak wordt een onderhandse lening afgesloten tussen vrienden en/ of familie. Daarom is het des te belangrijker om goede afspraken te maken, je wil natuurlijk ten alle tijden voorkomen dat de lening tot frictie zal leiden.


Bekijk alle onderhandse lening templates


voorbeeld-onderhamdse-lening-1.1
voorbeeld-onderhamdse-lening-2.1
voorbeeld-onderhamdse-lening-3.1


arbeidsovereenkomsten

Hieronder staan voorbeeld overeenkomsten om een dienstverband te sluiten tussen een werkgever en werknemer. Of er nou sprake is van een tijdelijk dienstverband of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, bekijk hieronder de gratis voorbeeld arbeidsovereenkomsten. 

Een arbeidsovereenkomst is een contract tussen werkgever en werknemer. In een arbeidrsovereenkomst worden de afspraken (rechten en plichten) van beide partijen vastgelegd. Een arbeidsovereenkomst bestaat in ieder geval uit de onderstaande onderdelen:

 1. De gegevens van beide partijen: Naam, adresgegevens en eventueel BSN nummer.
 2. De startdatum: De datum waarop de arbeidsovereenkomst ingaat.
 3. De functie: de functie waarin de werknemer in dienst treed met een eventuele functieomschrijving.
 4. De arbeidsduur: Het aantal uur per week waarvoor de werknemer in dienst wordt genomen:
 5. De vergoedingen: Het salaris en andere vergoedingen die de werknemer zal ontvangen. Ook bijvoorbeeld vakantiegeld en eventuele reiskosten.
 6. De arbeidsvoorwaarden: Dit zijn bijvoorbeeld de werktijden.
 7. Een eventuele proeftijd: Het kan zijn dat er een proeftijd wordt overeengekomen, waaron beide partijen de overeenkomst zonder opgaaf van reden of opzegtermijn kunnen beeindigen.
 8. De einddatum/ beeindiging: De datum waarop de arbeidsovereenkomst eindigt, of de wijze waarop de arbeidsovereenkomst kan worden opgezegd.


Bij een arbeidsovereenkomst geldt dat de wetten prefeleren boven de overeenkomst. Zorg er dus voor dat je goed geinformeerd bent over de rechten en plichten. Bijvoorbeeld met betrekking tot vakantiegeld, vakantiedagen, proeftijd en opzegtermijn, zijn wettelijke regels waar een ieder zich aan zal moeten houden. Het is aan te raden om een juridisch specialist in te schakelen bij het opmaken van een arbeidsovereenkomst om ervoor te zorgen dat alles juridisch klopt.


Bekijk alle voorbeeld arbeidsovereenkomsten


Voorbeeld-Tijdeljike-Arbeidsovereenkomst
5-Voorbeeld-nulurencontract.1
6-Voorbeeld-oproepcontract.1
Voorbeeld-Arbeidsovereenkomst-bepaalde-tijd
Voorbeeld-Arbeidsovereenkomst-onbepaalde-tijd
4-Voorbeeld-vaste-arbeidsovereenkomst.1
Voorbeeld-studieovereenkomst.maken
Voorbeeld-Opleidingsovereenkomst-maken


Bruikleenovereenkomsten

Een bruikleenovereenkomst sluit je af als je iemand iets uitleent. Dat kan een vriend of kennis zijn, maar ook bijvoorbeeld als je een telefoon aan een medewerker uitleent voor de uitvoering van zijn of haar functie. 


Hieronder staat een voorbeeld bruikleenovereenkomst die je kan gebruiken als opzetje. Alle voorbeeld overeenkomsten op Carla's Templates kan je gratis downloaden in Word en daarna volledig bewerken. Je bent zelf verantwoordelijk voor de inhoud van je overeenkomst, zorg ervoor dat je alles goed overdenkt en schakel professioneel advies in als je niet voldoende verstand van zaken hebt. 


Bekijk alle voorbeeld bruikleenovereenkomsten


Voorbeeld-Bruikleenovereenkomst-gereedschap.1
Voorbeeld-Bruikleenovereenkomst-bedrijskleding.1
Voorbeeld-Bruikleenovereenkomst-materiaal.1
Voorbeeld-Bruikleenovereenkomst-fiets.1
Voorbeeld-Bruikleenovereenkomst-laptop.1

Huurovereenkomsten

In een huurovereenkomst staat in ieder geval de volgende informatie:

 • De NAW gegevens van de verhuurder;
 • De NAW gegevens van de huurder;
 • Het adres van het gehuurde;
 • Een omschrijving van het gehuurde (oppervlakte, kamers, enz);
 • Begindatum huurovereenkomst en periode;
 • De huurprijs en hoe deze is opgebouwd (kale huur, servicekosten, enz);
 • Het tijdstip en de wijze van betalen;
 • De waarborgsom en daaraan gestelde voorwaarden;
 • De regels voor de huurder;
 • De datum en wijze waarop huurverhoging kan worden doorgevoerd;
 • De datum, plaats en ondertekening


Bekijk alle voorbeeld huurovereenkomsten


5-Voorbeeld-huurovereenkomst-kantoorruimte.1
4-huurovereenkomst-garagebox-1
2-huurovereenkomst-kamer-voorbeeld
3-huurovereenkomst-woonruimte

Voorbeeld overeenkomsten

Gratis voorbeeldovereenkomsten voor privégebruik en het MKB. Voorbeelden van een onderhandse lening, arbeidsovereenkomsten, bruikleenovereenkomsten en nog veel meer. Zoek de overeenkomst die bij je past, download het gratis voorbeeld in Microsoft Word en ga direct aan de slag. 


Als je twijfelt over de inhoud van je overeenkomst, schakel dan altijd een specialist in. Hiermee voorkom je dat je achteraf voor problemen komt te staan. Het is bij het aangaan van een overeenkomst belangrijk dat alles goed op papier wordt gezet, de overeenkomst klopt volgens het Nederlandse Recht en dat vooraf alles goed is afgekaart. 


Alle voorbeeld overeenkomsten op Carla's Templates kan je gratis downloaden in Word en daarna volledig bewerken. Je bent zelf verantwoordelijk voor de inhoud van je overeenkomst, zorg ervoor dat je alles goed overdenkt en schakel professioneel advies in als je niet voldoende verstand van zaken hebt. Carla's templates

Op Carla’s Templates staan GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie CV's vind je naast Templates ook tips om een perfect CV te maken. Bekijk al onze CV Templates. Lees alles over onze gratis cv templates en ga direct aan de slag. 

Bekijk ook de gratis voorbeeld cv's van topvoorbeelden.com. 


Zoek eenvoudig in onze uitgebreide bibliotheek met professionele Microsoft sjablonen. Kies uit honderden prachtige, gratis lay-outs die je inspireren en je volgende project een vliegende start geven.

Alle templates zijn direct volledig te bewerken naar jouw wensen. Verlies geen tijd meer aan het maken van sjablonen en ga gelijk aan de slag met je project. 


Verhoog je productiviteit met kant-en-klare lay-outs van hoge kwaliteit. Download binnen enkele seconden je gewenste template in ZIP en gebruik Word of Excel om de sjablonen direct helemaal naar wens te bewerken.