Voorbeeld Sollicitatiebrief HR Adviseur

Voorbeeld Sollicitatiebrief HR Adviseur, schrijf de perfecte brief in een handomdraai!

 


button-alle-sollicitatiebrieven
button-alle-cv-voorbeelden

Bij het maken van je sollicitatiebrief is het belangrijk om de aansluiting te vinden met de vacature. Lees d vacaturetekst goed door en kijk waar de overeenkomsten in zitten met jouw CV. Leg in je brief de nadruk op deze overeenkomsten en zorg daarnaast dat je enthousiasme goed naar boven komt.


Het beroep HR Adviseur

Een HR adviseur houdt zich bezig met het personeelsbeleid, Human Recources (HR). De HR adviseur heeft daarbij een adviserende rol over het personeelsbeleid, zoals bijvoorbeeld over de ontwikkeling van medewerkers, het aantrekken van medewerkers, het beoordelen van de medewerkers en het salarishuis. Ook zal de HR Adviseur bemiddelen in geval van conflicten en verzorgt de HR Adviseur rapportages.

 

opleiding HR ADVISEUR

Voor de functie van HR Adviseur wordt over het algemeen HBO niveau gevraagd.

 

kennis en ervaring HR ADVISEUR

Als HR Adviseur zal je al de enige kennis en ervaring moeten hebben. Voor een hele lichte functie kan misschien een HBO starter worden ingezet, maar over het algemeen wordt toch wel minimaal 3-5 jaar werkervaring gevraagd.

 

competenties hr adviseur

Een HR Adviseur heeft contact met de verschillende lagen van het bedrijf. Daarom zijn sociale vaardigheden en inlevend vermogen belangrijke aspecten om de functie goed uit te kunnen oefenen. Daarnaast is kennis van de wetgeving, de Nederlandse taal en software van belang voor een goede uitvoer van de functie.

 

Bekijk voorbeeld sollicitatiebrief HR Adviseur

voorbeeld-sollicitatiebrief-HR-adviseur

BEKIJK


voorbeeld-sollicitatiebrief-button-bekijk

DOWNLOAD


voorbeeld-sollicitatiebrief-button-download

HANDBOEK


voorbeeld-sollicitatiebrief-button-handboek


DOWNLOAD INFODe bestanden zijn direct beschikbaar om te downloaden via ZIP;

Pak de ZIP file uit, sla het Word bestand op en ga direct aan de slag;

Je ontvangt bij de download de gratis Template in Microsoft Word en een handboek met instructies. NOTESDit is een gratis Template;

Je bent zelf verantwoordelijk voor je document/brief;

Bij twijfel adviseren wij altijd een specialist in te schakelen;

Het is niet toegestaan deze Template door te verkopen of voor andere commerciële doelstellingen te gebruiken.


Tips voor de perfecte sollicitatiebrief


Belangrijk in een sollicitatiebrief zijn de onderstaande elementen:


voorbeeld Sollicitatiebrief: Lay-out en opmaak

Hou het vooral simpel en maak je brief niet langer dan 1 pagina. Gebruik een traditioneel lettertype met een goede verdeling tussen de paragraven. Gewoon een brief, eventueel in het briefhoofd je adresgegevens mooi verwerkt en je naam in een mooi lettertype in het groot.


Je eigen NAW gegevens staan dus in de brief, verder de NAW gegevens van de ontvanger, de datum en plaats, het onderwerp, de aanhef, een openingszin waarin je refereert naar de vacature, gevolgd door de persoonlijke presentatie, de aansluiting op je vacature en in de afsluiting een verzoek om uitgenodigd te worden op sollicitatiegesprek. Daarna volgt de standaard afsluiting van een Nederlandse brief en de ondertekening. In de brief verwijs je naar je CV die je in de bijlage toevoegt.VOORBEELD SOLLICITATIEBRIEF: aansluiting bedrijfscultuur

Welke toon je gebruikt hangt af van de bedrijfscultuur. Bekijk de website, de LinkedIn accounts en eventuele andere social media. Wordt daar formeel of informeel gecommuniceerd? Zorg ervoor dat je toon goed aansluit bij het type bedrijf. Bedrijven worden steeds informeler, maar het is niet de bedoeling dat je een super informele brief naar bijvoorbeeld een zeer formeel advocatenkantoor stuurt.

 

VOORBEELD SOLLICITATIEBRIEF: Aansluiting vacature

In de vacature worden de functie wensen en eisen weergegeven. Van belang is om goed te kijken waar jij aansluiting ziet tussen jouw opleiding en ervaring en de vacature. Het is goed om in je brief deze aansluiting goed te belichten.


VOORBEELD SOLLICITATIEBRIEF: Persoonlijke presentatie,elevator pitch

Ken je het begrip elevator pitch? Dat is dat je in de tijd dat de lift op bestemming komt je iemand probeert te overtuigen van je kunnen. Dit kan je vergelijken met je brief, je wil uitgenodigd worden en moet in een paar zinnen uitleggen waarom jij de perfecte persoon bent voor die functie. Haal de highlights uit je CV, schrijf op waar je trots op bent en zorg er vooral voor dat alles goed aansluit op de vacature en de bedrijfscultuur als die bij je bekend is. VOORBEELD SOLLICITATIEBRIEF: Kort en krachtig

Maak geen ellelang verhaal, maar houd de brief kort en krachtig. Zorg ervoor dat alle belangrijkste elementen erin staan en stuur vooral op een uitnodiging voor het gesprek. Je hoeft echt niet alles te vermelden, zorg voor de belangrijkste uitstraling en het overbrengen van je kunnen en je enthousiasme. Heb je inspiratie nodig voor de opening en afsluiting van je sollicitatiebrief? 

Bekijk de voorbeeld openingszinnen en voorbeeld afsluiting van een sollicitatiebrief. Voorbeeld Sollicitatiebrief HR Adviseur

[PLAATS], [DATUM]

Betreft: [ONDERWERP: VOORBEELD SOLLICITATIEBRIEF HR ADVISEUR]


Geachte heer of mevrouw,

 

Eindelijk een vacature die op mijn lijf geschreven is! Als HR Adviseur bij [BEDRIJF] kan ik mijn uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van HR binnen de scheepsbouw toepassen en zelfs nog verder uitbreiden.

 

In de vervolgalinea’s ga je verder in op je CV en de aansluiting van jouw kennis en ervaring op de vacature. Geef aan waarom jij een geschikte winkelmedewerker bent en wat jouw toegevoegde waarde voor het bedrijf kan zijn. Belangrijk is dat je geen ellelange standaard teksten gebruikt, maar juist precies uitlicht waar jij trots op bent en wat je bijzondere prestaties zijn. Ben jij bijvoorbeeld een echte mensen mens? Of sta jij erom bekend dat je een dijk van een vertrouwenspersoon bent? Hou het kort en bondig, zorg voor een goede aansluiting met de vacature, geef een uitnodigende persoonlijke presentatie en toon je enthousiasme.

 

Kijk vooral ook even op de website en verdiep je in de bedrijfscultuur. Ervaring leert dat de aansluiting op de bedrijfscultuur steeds belangrijker wordt.

 

Bedankt dat u de tijd heeft genomen mijn motivatie te lezen. Ik verheug me erop van u te horen en ik hoop op een persoonlijk gesprek waarin ik mijn meerwaarde als HR adviseur verder kan toelichten. Verder verwijs ik u naar mijn CV in de bijlage en mijn LinkedIn account: linkedinlink.

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

[NAAM AFZENDER]

[HANDTEKENING AFZENDER]
sollicitatiebrief mailen

Voorbeeld sollicitatiebrief HR adviseur: anno 2022 worden sollicitaties bijna alleen nog maar via de mail gestuurd. Het kan ook zijn dat er een portal is waar je de brief en je CV kan uploaden, maar brieven per post kom je nauwelijks meer tegen.

 

Tekst in de mail

Je kan ervoor kiezen om de tekst van de sollicitatiebrief in het mailtje te zetten en je CV in de bijlage toe te voegen. In dit geval kan de ontvanger je brief direct lezen en de CV als bijlage openen.

 

Brief in de bijlage

Je kunt er ook voor kiezen om in je mailtje te verwijzen naar de bijlagen en daarin je CV en sollicitatiebrief toevoegen. In de mail zet je dan iets als: Hierbij verwijs ik u graag naar de bijlage voor mijn sollicitatie voor de functie van [VACATURE].Carla's templates

Op Carla’s Templates staan GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie CV's vind je naast Templates ook tips om een perfect CV te maken. Bekijk al onze CV Templates. Lees alles over onze gratis cv templates en ga direct aan de slag. 

Bekijk ook de gratis voorbeeld cv's van topvoorbeelden.com.