Professionele Gratis voorb
eeld Templates
voor thuis en op kantoor. Voorbeeld Brief Kantoor

Voorbeeld Brief Kantoor, voorbeeld brieven voor het MKB zoals bijvoorbeeld voor afdeling personeelszaken of het secretariaat. Zoek de bijpassende template en ga direct aan de slag met je brief. 


Voorbeeld Brief Kantoor: het schrijven van een zakelijke brief

Hoe ziet een zakelijke brief eruit? Er is altijd een standaard opmaak van je brief of email. Zorg er altijd voor dat je brief de standaard opmaak heeft van een zakelijke brief of email. Dat betekent dat de NAW gegevens van de ontvanger en verzender erin staan, de datum en het onderwerp van de brief, de aanhef (wanneer je de naam van de ontvanger kent gebruik je deze, anders voldoet een standaard aanhef met "Geachte heer/ mevrouw", de inhoud van de brief en de afsluiting en ondertekening. 


Daarnaast adviseren wij om de brief met heldere taal te voorzien en de opbouw van de alinea's in de juiste volgorde te zetten. Je start de inhoud van de brief met een inleidende alinea waarin je kort aangeeft waar je brief over gaat. In de vervolgalinea's ga je verder in op het onderwerp. Afhankelijk van het onderwerp van je brief verzoek je de ontvanger om een reactie. Zorg ervoor dat als je een reactie termijn stelt, deze reëel en haalbaar is. Binnen 2 werkdagen een oplossing verwachten voor een complexe situatie is niet haalbaar. Ook zijn er bedrijven en instanties die zelf een standaard reactie termijn hanteren, houd daar rekening mee bij het schrijven van je brief en de verwachtingen die je hebt. 


Als huurder is het daarnaast van belang dat je weet wat je rechten en plichten zijn. Zoek deze uit alvorens je de brief stuurt, zodat je zeker weet dat je in je recht staat. 

Carla's Templates

Naast de voorbeeld brief kantoor staan er op Carla’s Templates GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie BRIEVEN vind je naast Templates ook informatie over het opstellen van een Nederlandse brief, de afsluiting van een brief, tips om de perfecte brief op te stellen en nog veel meer. Bekijk al onze Brief Templates.


downloaden Voorbeeld Brief Kantoor

De bestanden zijn direct beschikbaar om te downloaden via ZIP;

Pak de ZIP file uit, sla het Word bestand op en ga direct aan de slag;

Je ontvangt bij de download de gratis Template in Microsoft Word en een handboek met instructies. gebruik van de voorbeeld brieven

De voorbeeld Templates zijn gratis voor privé gebruik;

Je bent zelf verantwoordelijk voor je document/brief;

Bij twijfel adviseren wij altijd een specialist in te schakelen;

Het is niet toegestaan deze Template door te verkopen of voor andere commerciële doelstellingen te gebruiken.Lees meer over zakelijke correspondentie op de website van de kamer van koophandel