Voorbeeld Brief Buren
Voorbeeld Brief Buren, Templates in Microsoft Word voor alles wat met je woning te maken heeft. 

Zoek de juiste brief template en ga direct aan de slag!


Voorbeeld Brief Buren

Heb je een conflict met je buren? Of wil je ze juist uitnodigen voor een buurtfeest? Bekijk hieronder de gratis voorbeeld brief templates en maak je brief binnen een handomdraai. 


Een conflict met je buren kan vervelend zijn en helaas ook erg uit de hand lopen. Advies is om altijd eerst in gesprek te gaan met je buren en proberen tot een gezamenlijke oplossing te komen. Als je direct een brief stuurt, kan dat tot vervelende reactie komen en het juist juist fijn als je de buren te vriend kunt houden. 


Standaard brief opmaak


Elke brief Template, zo ook de Voorbeeld brief bevestiging ontslag, heeft de standaard opbouw van een zakelijke brief, bekijk hieronder de verschillende onderdelen van een zakelijke brief.

 

 

 

1. NAW GEGEVENS AFZENDER

 

[NAAM AFZENDER]

 

[STRAAT + HUISNUMMER]

 

[POSTCODE + PLAATS]

 

 

2. NAW GEGEVENS ONTVANGER

 

[NAAM ONTVANGER]

 

[STRAAT + HUISNUMMER]

 

[POSTCODE + PLAATS]

 

 

3. PLAATS EN DATUM

 

Bijvoorbeeld: Den Haag, 00-00-0000 OF Den Haag, 1 januari 0000

 

De plaatsnaam begin je altijd met een hoofdletter. Verder kan je de keuze maken om de datum in cijfers uit te drukken, of om de maand voluit te schrijven (waarbij de eerste letter van de maand altijd een kleine letter is).

 

 

4. ONDERWERP

 

Hier geef je het onderwerp van de brief, bijvoorbeeld een referentienummer, of een verwijzing naar een bepaald specialisme. 

 

 

 

5. AANHEF

 

Voor wanneer de naam en het geslacht van de ontvanger niet bekend is, wordt het meest gebruik van de aanhef:

 

 Geachte heer/ mevrouw,

 

 

 

Andere opties zijn:

 

Geachte heer mevrouw (achternaam) 

 

Geachte heer (voorletter, achternaam)

 

Geachte drs. (voorletter, achternaam)

 

 

 

Wanneer je een niet al te formele brief stuurt, kan je als aanhef Beste (gevolgd door de voornaam, of gevolgd door meneer/ mevrouw Achternaam gebruiken.

 

Er zijn nog andere mogelijkheden voor de aanhef, maar we hebben een aantal gebruikelijke voor je op een rijtje gezet.

 

 

6. EERSTE ALINEA

 

In de eerste alinea geef je een inleiding waarin je kort vertelt waar de brief over gaat. Eventueel verwijs je naar eerder contact. 

 

 

 

7. TWEEDE ALINEA EN VERVOLG INHOUD

 

In de 2e alinea ga je dieper in op je onderwerp, eventueel verdeeld in meerdere alinea’s.

 

 

 

8. AFSLUITING

 

De afsluiting van de brief bestaat uit een groet, bijvoorbeeld: Met vriendelijke groet. Bij formelere brieven wordt “Hoogachtend” gebruikt. 

 

 

 

9. ONDERTEKENING

 

De ondertekening van de brief bestaat uit de naam en de handtekening. Bij een digitale brief kan je er ook voor kiezen om een digitale handtekening te gebruiken.

 

 

 

10. BIJLAGEN

 

Voeg je bijlage(n) toe aan je brief? In dat geval zet je onderaan de brief dat er bijlage(n) aan toegevoegd zijn, met de naam van de bijlage(n).

Naast de voorbeeld brief wonen staan er op Carla’s Templates GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie BRIEVEN vind je naast Templates ook informatie over het opstellen van een Nederlandse brief, de afsluiting van een brief, tips om de perfecte brief op te stellen en nog veel meer. Bekijk al onze Brief Templates.


Wil je meer weten over de rechten en plichten van de huurder en verhuurder? Kijk daarvoor eens op de website van de Rijksoverheid