Resume personalia

Resume Personalia: Wat staat er in je personalia?
Wat vermeld je en wat laat je achterwege?
Welke naam gebruik je op je resume?
Lees alles over de personalia op je resume en ga direct aan de slag met 1 van onze voorbeeld templates. 


Baanwinnende Resume templates

Gratis-resume-template-1
Gratis-resume-template-2
Gratis-resume-template-6
Gratis-resume-template-9

De personalia staan boven aan je resume vermeld en zijn je persoonlijke gegevens. Bij dit onderdeel van je resume staat je naam en contactinformatie (op welke manier de potentiële werkgever contact met jou op kan nemen).

Zorg ervoor dat je alleen de relevante gegevens vermeld bij je personalia en laat overbodige informatie achterwege. Hierdoor blijft je resume overzichtelijk en gebruik je niet onnodig veel ruimte voor dit onderdeel. Je hebt immers maar beperkte ruimte op je resume en het is belangrijk dat je daar het meeste uithaalt.

Hieronder staat een opsomming van de onderdelen die je vooral wel op bij je personalia kunt zetten, de gegevens die je indien gewenst kan vermelden en de onderdelen die je beter achterwege kan laten bij het opstellen van je resume.


resume-personalia

Resume personalia: Welke informatie vermeld je? 

De personalia die je altijd wil vermelden op je resume hebben we hieronder opgesomd.

 

 • Voornaam en achternaam: Wanneer je meerdere voornamen hebt, volstaat het gebruik van je roepnaam. Vaak wordt de naam in een groter lettertype geplaatst, zodat deze eruit springt.
 • Adresgegevens: Het kan van belang zijn voor je potentiële werkgever waar je woont om zo te zien wat de reisafstand naar de werkplek kan zijn. Ook bij remote banen kunnen de adresgegevens van belang zijn omdat er vaak een bepaalde regio wordt bepaald waarin gewerkt moet worden.  Als je bereid bent om te verhuizen voor de functie, dan kan je dat er bij vermelden.
 • Telefoonnummer: Vermeld 1 telefoonnummer waarop jij goed bereikbaar bent. Je hoeft  niet al je verschillende vaste en mobiele nummers te vermelden, gebruik gewoon je mobiele nummer en zorg dat je een goede voicemail hebt voor het geval je even niet bereikbaar bent.
 • E-mailadres: Vermeld altijd je emailadres op je resume. Recruiters nemen vaak in eerste instantie contact op via de mail en daarom is dit een essentieel onderdeel om te vermelden. Zorg ervoor dat je een zakelijk net emailadres hebt. Ik heb in mijn jaren als recruiter soms de meeste vreemde adressen voorbij zien komen en dat geeft toch een bepaald beeld.Resume personalia: Welke informatie vermeld je soms? 

De personalia die je niet altijd wil vermelden hangen af van je persoonlijke situatie en eigen voorkeuren. Denk er goed over na of het voor jou van toegevoegde waarde is om deze gegevens wel/ niet van toegevoegde waarde zijn op jouw resume.

 • Geboortedatum: Je kunt kiezen of je deze informatie wel/ niet op je resume wil vermelden. Als je een oudere werknemer bent en verwacht dat je geboortedatum van negatieve invloed kan zijn op je sollicitatieproces, kan je ervoor kiezen om je geboortedatum achterwege te laten. Denk er wel aan dat een recruiter je geboortedatum globaal zal kunnen afleiden aan de hand van de periode waarin je opleidingen hebt afgerond en het aantal jaar werkervaring.
 • LinkedIn: Als je een LinkedIn account hebt is dit een mooie verwijzing naar meer informatie. De potentiële werkgever kan meer informatie op je account vinden en zo een beter beeld van je krijgen. Het is zeker niet verplicht om te vermelden, maar kan in veel gevalleen een toegevoegde waarde zijn.
 • Persoonlijke websites: Als je een persoonlijke website hebt met informatie die relevant is voor de vacature, kan je ervoor kiezen om deze te vermelden. Doe dit alleen als het van toegevoegde waarde is en met de functie te maken heeft. Bijvoorbeeld een portfoliowebsite van een fotograaf is van toegevoegde waarde wanneer je solliciteert op een functie als fotograaf. 
 • Rijbewijs: Vermeld je rijbewijs op je resume als dit relevant is voor de functie waar je op solliciteert. Het is niet nodig om te vermelden als je voor de functie geen deel hoeft te nemen aan het verkeer en om de hoek woont van het bedrijf waar je solliciteert.
 • Profielfoto: Het is aan jou de keuze of je wel of niet een profielfoto aan je resume wil toevoegen. Als je ervoor kiest om een foto toe te voegen is het van belang om een foto te plaatsen die past bij de functie. In sommige beroepen kan je uiterlijk in je voordeel werken, of het kan zijn dat je een goed beeld van jezelf wil overbrengen. Dit kunnen redenen zijn om een foto te plaatsen. Denk erover na of de foto een toegevoegde waarde heeft op je sollicitatieproces en als het antwoord ja is, plaats hem dan op je resume.Resume personalia: Welke informatie laat je achterwege? 

De personalia die je beter achterwege kan laten op je resume hebben we hieronder opgesomd.

 • BSN nummer: Deze vertrouwelijke informatie is niet relevant tijdens je sollicitatieproces en hoort niet op je resume. Als je bent aangenomen en er een personeelsdossier wordt gemaakt, zal deze info pas aangeleverd worden.
 • Nationaliteit: Je nationaliteit is in de meeste gevallen niet relevant voor je sollicitatie. In enkele gevallen, bijvoorbeeld voor een remote baan bij een internationaal bedrijf, waarbij lokale kennis van belang is, kan het een toegevoegde waarde zijn. In andere gevallen kan je de nationaliteit weglaten.
 • Geboorteplaats: Het moet niet uitmaken voor je sollicitatie waar je geboren bent. In bovenstaand voorbeeld van een remote baan, waarbij lokale kennis relevant is, zal zelf de geboorteplaats niet relevant moeten zijn. Er kan wel een voorwaarde worden gesteld aan het aantal jaar dat je in een land woont.
 • Burgerlijke staat: Voor je sollicitatieproces is je burgerlijke staat niet relevant. Deze informatie kan je gewoon voor jezelf houden. Ook of je kinderen hebt, hoeveel en wat de namen van je kinderen zijn, zou niet moeten uitmaken wanneer je gaat solliciteren.
 • Geslacht: In principe zal je geslacht ook niet relevant moeten zijn voor de sollicitatie en vaak wordt deze al duidelijk aan de hand van bijvoorbeeld je profielfoto.
 • Geloofsovertuiging: In mijn carrière ben ik nog vaak resumes tegengekomen, waar de geloofsovertuiging op vermeld stond. Dit moet totaal overbodig zijn voor je sollicitatieproces en zou ik vooral voor jezelf zouden.alle-gratis-cv-voorbeelden

Carla's templates

Op Carla’s Templates staan GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie CV's vind je naast Templates ook tips om een perfect CV te maken. Bekijk al onze CV Templates. Lees alles over onze gratis cv templates en ga direct aan de slag. 

Bekijk ook de gratis voorbeeld cv's van topvoorbeelden.com.