profiel

Je profiel is een erg belangrijk onderdeel op je cv. Neem er vooral goed de tijd voor en zorg dat je overbrengt wat interessant en relevant is voor je potentiële werkgever.

In dit onderdeel geef je een beknopte omschrijving van je kennis en vaardigheden. Je presenteert jezelf hierin in het kort aan de potentiële werkgever. Je kan dit onderdeel vergelijken met een elevator pitch (een korte presentatie over jezelf waarin je in maximaal 60 seconden over jouw toegevoegde waarde verteld).
Baanwinnende (gratis) CV templates

baanwinnend-cv-voorbeeld-1
baanwinnend-cv-voorbeeld-3
baanwinnend-cv-voorbeeld-2
baanwinnend-cv-voorbeeld-4

Dit onderdeel is zo belangrijk omdat je jezelf ermee kan onderscheiden en precies hetgeen kan uitlichten wat belangrijk is om je kansen in het sollicitatieproces te vergroten. Ook wanneer je bijvoorbeeld niet over alle kennis, vaardigheden of opleidingen beschikt, kan je met je persoonlijke profiel de juiste match maken en de potentiële werkgever toch overtuigen je uit te nodigen voor een gesprek.

Met een goed persoonlijk profiel op je cv kan je voordeel behalen tijdens het sollicitatieproces ten opzichte van andere kandidaten. Zorg er dus voor dat je hier aandacht aan besteed en maak een profiel wat uitblinkt tussen alle sollicitaties.


Profiel

Hoe ziet een goed profiel op je cv eruit?

Zorg ervoor dat je profiel kort en bondig is. Over het algemeen bestaat dit onderdeel uit maximaal zinnen.

Gebruik heldere begrijpelijke taal en blijf bij jezelf. Je profieltekst is kort, dus zorg ervoor dat je die ruimte goed benut.

In je profiel vertel je iets over jezelf, wat je kwaliteiten zijn en wat je ambities zijn.

Zorg voor een authentieke tekst die echt gaat over jou als persoon. Een originele en authentieke tekst zal er echt uitspringen en een goed beeld geven van jou als persoon.

Neem de tijd voor het opstellen van je profiel. Een goede profiel tekst is de kern van je cv en springt eruit. Zorg er dus voor dat de tekst klopt en authentiek is.

Laat je profieltekst bij twijfel nalezen door een bekende van je, bijvoorbeeld een collega, familielid of vriend.

Sluit je profiel aan op de vacature waar je op solliciteert. Het kan zijn dat je op verschillende functies solliciteert waar essentiële verschillen in zitten. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de kennis en vaardigheden die in de vacature gevraagd worden en daarbij jouw aansluitende vaardigheden te benoemen.

Gebruik een lettertype dat goed leesbaar is en duidelijk is. Hierdoor zal de tekst makkelijk leesbaar zijn en springt jouw profiel eruit.tips om je profiel te maken op je cv

Zorg ervoor dat je persoonlijk profiel niet te lang is. Het is echt de bedoeling dat het een korte introductie is van jou en dat doe je in een paar zinnen.

Vermijd vage taal en vakjargon. Het is belangrijk datje profiel goed leesbaar is voor zowel de recruiter, als de directeur en iedereen die een rol kan spelen in het sollicitatieproces.

Kopieer geen standaard profielteksten van het internet. Dit zal niet in je voordeel werken en in dat geval kan je het profiel beter helemaal achterwege laten.

Vermeld geen irrelevante informatie in je profiel. Blijf bij de kern en zorg ervoor dat de tekst goed aansluit op de rest van je cv en de skills die gevraagd worden in de vacature.

Gebruik geen standaard uitgekauwde teksten, deze kunnen alleen maar tegen je werken. Den bijvoorbeeld aan “de spin in het web” de “helicopterview” en dat soort veel gebruikte termen. Als je eruit wil springen is het belangrijk dat je authentieke teksten gebruikt.

 

Wij adviseren altijd om je profiel, nadat je het hebt opgesteld en een aantal keer hebt nagelezen, aan iemand uit je omgeving voor te leggen. Iemand die je goed kent en niet bang is om goede feedback te geven. Bijvoorbeeld een collega waar je jaren mee hebt samengewerkt, of een vriend of familielid die jou goed kent en weet wat je capaciteiten zijn.

Vaak komt er uit de feedback van een naaste nog interessante informatie die je kan toevoegen aan je profiel. Als je nog niet zoveel ervaring hebt en je het lastig vind om een profiel op te stellen, kan je ook je omgeving inschakelen om je te helpen. Vraag bijvoorbeeld wat zij als jouw belangrijkste vaardigheden zien en maak daar, in combinatie met je ambities, een pakkende profieltekst van.6 seconden regel

Een recruiter kijkt gemiddeld 6 seconden naar een cv of cv om een eerste selectie te maken. Je hebt dus maar weinig tijd om de aandacht van een recruiter te trekken. Het profiel is de kern van je cv en daarom een zeer belangrijk onderdeel van die 6 seconden.

 

Omdat recruiters je cv zo snel scannen, is het belangrijk dat je skills goed naar boven komen en de aansluiting op de vacature makkelijk te vinden is. Haal hier je voordeel uit door een authentieke en origineel profieltekst te schrijven die eruit springt en de aandacht trekt.
alle-gratis-cv-voorbeelden

Carla's templates

Op Carla’s Templates staan GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie CV's vind je naast Templates ook tips om een perfect CV te maken. Bekijk al onze CV Templates. Lees alles over onze gratis cv templates en ga direct aan de slag. 

Bekijk ook de gratis voorbeeld cv's van topvoorbeelden.com.