offerte algemeen

Gratis offerte algemeen uit de categorie Offerte. Bekijk alle OFFERTE TEMPLATES uit deze categorie.


voorbeelden-offertes-alles

Stappenplan offerte algemeen

Een offerte is vaak het eerste contactmoment met een potentiële klant en kan het verschil maken tussen wel of geen opdracht. Om een professionele en overtuigende offerte op te stellen, is het belangrijk om een gestructureerde aanpak te volgen. In dit stappenplan nemen we je mee langs alle stappen die nodig zijn voor het maken van een succesvolle offerte. 


 1. Bepaal de verkoopprijs van je product of dienst: Dit is de basis van je offerte. Je moet weten welke prijs je wilt hanteren voor je product of dienst, voordat je begint met het opstellen van de offerte.
 2. Maak een duidelijke omschrijving van de producten en/of diensten die je aanbiedt: Geef daarbij de juiste specificaties, zodat het duidelijk is wat de potentiële afnemer kan verwachten. Hoe specifieker je omschrijving, hoe beter.
 3. Zet alles in een helder overzicht: Omschrijving, aantallen, prijzen: Maak een overzichtelijke en duidelijke opmaak, zodat de potentiële afnemer snel en makkelijk de informatie kan vinden die hij of zij nodig heeft.
 4. Bepaal de geldigheid van de offerte: De geldigheid van een offerte kan bijvoorbeeld 30 dagen zijn, of langer. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden en dit duidelijk te vermelden in de offerte.
 5. Vermeld eventuele leveringsvoorwaarden: Bijvoorbeeld de levertijd, verzendkosten en betalingsvoorwaarden. Zorg dat dit duidelijk in de offerte is opgenomen.
 6. Vermeld je bedrijfsgegevens: Zoals contactgegevens en contactpersoon. Hiermee maak je het voor de potentiële afnemer makkelijk om contact met je op te nemen.
 7. Verstuur de offerte: Zorg ervoor dat de offerte tijdig bij de potentiële afnemer aankomt. Je kunt de offerte per e-mail, post of persoonlijk afleveren.
 8. Follow-up: Neem na een aantal dagen contact op met de potentiële afnemer om te vragen of alles duidelijk is en of er nog vragen zijn.Offerte algemeen

1.Offerte-Word-1.1

DOWNLOAD

download offerte


DOWNLOAD INFODe bestanden zijn direct beschikbaar om te downloaden via ZIP;

Pak de ZIP file uit, sla het Word bestand op en ga direct aan de slag;

Je ontvangt bij de download de gratis Template in Microsoft Word en een handboek met instructies. NOTESDit is een gratis Template;

Je bent zelf verantwoordelijk voor je document/brief;

Bij twijfel adviseren wij altijd een specialist in te schakelen;

Het is niet toegestaan deze Template door te verkopen of voor andere commerciële doelstellingen te gebruiken.

voorbeeld offerte lay-out

Hieronder staat een voorbeeld offerte met de vaste onderdelen erin vermeld. Zorg in ieder geval dat deze onderdelen in je offerte staan, zodat het document aan alle eisen voldoet. 


offerte-bouw-layout

Elementen offerte algemeen

Hieronder vind je de elementen die doorgaans in een offerte worden opgenomen. Door al deze elementen op te nemen in je offerte, zorg je voor duidelijkheid en transparantie voor zowel jezelf als de potentiële klant. Het helpt bij het voorkomen van misverstanden en geeft de klant een helder beeld van wat er van beide partijen wordt verwacht.


 • NAW gegevens van de aanbieder: jouw NAW gegevens, eventueel aangevuld met de specifieke contactpersoon voor de offerte.
 • NAW gegevens van de potentiële afnemer.
 • Offertedatum: De datum waarop de offerte wordt verstuurd.
 • Offertenummer: De referentie van de offerte.
 • Omschrijving: De omschrijving van de producten en/of diensten die je aanbiedt.
 • Prijs: De prijs van de producten en/of diensten die je aanbiedt.
 • Geldigheid: De periode dat de offerte geldig is, houdt daarbij rekening met eventuele prijsverhogingen.
 • Voorwaarden: De overige voorwaarden die gelden voor de offerte, zoals de levertijd.Voorbeeld OFFERTE algemeen 

[Plaats], [Offertedatum]

Betreft: Offerte dienstverlening op maat voor [Potentiële klant]


Geachte heer/mevrouw [Naam],

Hartelijk dank voor uw interesse in onze dienstverlening. Graag bieden wij u hierbij onze offerte aan voor het leveren van diensten op maat voor uw organisatie.

 • Aanbieder [Naam bedrijf] [Adres] [Postcode] [Plaats] [Telefoonnummer] [E-mailadres] [KvK-nummer] [BTW-nummer]
 • Potentiële afnemer [Bedrijfsnaam] [Adres] [Postcode] [Plaats] [Telefoonnummer] [E-mailadres] [KvK-nummer] [BTW-nummer]
 • Offertedatum: [Offertedatum] Offertenummer: [Offertenummer]
 • Omschrijving dienstverlening [Hier volgt een gedetailleerde omschrijving van de dienstverlening die wordt aangeboden, inclusief eventuele specificaties en wensen van de potentiële klant.]
 • Prijs [Hier volgt een overzicht van de prijzen van de dienstverlening, inclusief eventuele kortingen of acties.]
 • Geldigheid Deze offerte is geldig tot en met [Vul hier de datum in].
 • Voorwaarden [Hier volgt een overzicht van de voorwaarden die gelden voor deze offerte, zoals betalingsvoorwaarden en levertijd.]
 • Garantie [Wanneer van toepassing, kan hier een beschrijving worden gegeven van eventuele garanties die worden gegeven op de dienstverlening.]
 • Contactpersoon [Hier wordt de naam van de contactpersoon vermeld die verantwoordelijk is voor deze offerte en met wie de potentiële klant contact kan opnemen voor eventuele vragen of opmerkingen.]


Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Indien u akkoord gaat met deze offerte, verzoeken wij u vriendelijk om de bijbehorende documenten te ondertekenen en te retourneren.

Mocht u nog vragen hebben of meer informatie wensen, dan staan wij u graag te woord. U kunt hiervoor contact opnemen met onze contactpersoon.

Met vriendelijke groet,

[Naam bedrijf]

[Naam contactpersoon] [Telefoonnummer] [E-mailadres]


Voorbeeld Offerte brief

NAAM AANBIEDER

STRAAT + HUISNUMMER

POSTCODE + PLAATS


NAAM AFNEMER

STRAAT + HUISNUMMER

POSTCODE + PLAATS


[PLAATS], [OFFERTE DATUM]

Betreft: [ONDERWERP: VOORBEELD OFFERTE BRIEF, OFFERTENUMMER]


Geachte heer/mevrouw,

Met veel enthousiasme stuur ik u deze offerte voor [OMSCHRIJVING]. Hieronder vindt u de gedetailleerde beschrijving van de dienst/product en de bijbehorende prijs.

Omschrijving dienst/product:

 • [Omschrijving 1]
 • [Omschrijving 2]
 • [Omschrijving 3]

Prijs: [Prijs]


Voorwaarden:

• De geldigheid van deze offerte is [AANTAL] dagen, tot en met [DATUM]. • De opleverdatum is [DATUM], waarbij ik zelf mijn uren indeel. • De genoemde prijzen zijn exclusief BTW. • Facturatie vindt plaats op de dag van levering met een betalingstermijn van 30 dagen.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met mij opnemen per mail [EMAIL] of telefoon [TELEFOONNUMMER]. Ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking met u.


Met vriendelijke groet,

[NAAM AANBIEDER]


Voor akkoord:

Datum, Plaats 


Datum, Plaats                                                                                                  Datum, Plaats

Naam Leverancier                                                                                          Naam Opdrachtgever

Handtekening leverancier                                                                           Handtekening opdrachtgeverTips bij het opstellen van een offerte

Bij het opstellen van een offerte zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder volgen enkele tips die je kunnen helpen bij het opstellen van een succesvolle offerte:

 1. Maak een duidelijke omschrijving van de producten en/ of diensten die je aanbiedt. Geef daarbij de juiste specificaties, zodat het duidelijk is wat de potentiële afnemer kan verwachten.
 2. Bepaal de verkoopprijs van je product en/ of dienst. Houd hierbij rekening met de marktconforme prijzen en je eigen kosten.
 3. Vermeld de geldigheid van de offerte. Houdt daarbij rekening met eventuele prijsverhogingen.
 4. Zet een eventuele leverdatum in de offerte. Dit geeft de potentiële afnemer duidelijkheid over de verwachte levertijd.
 5. Vermeld je bedrijfsgegevens, zoals contactgegevens en contactpersoon. Zo kan de potentiële afnemer makkelijk contact met je opnemen.
 6. Zorg voor een professionele en overzichtelijke lay-out van de offerte. Dit verhoogt de leesbaarheid en duidelijkheid van de offerte.
 7. Vermeld eventuele voorwaarden en beperkingen. Denk hierbij aan de leveringsvoorwaarden, betalingsvoorwaarden en garanties.
 8. Benadruk wat de toegevoegde waarde is van jouw producten en/ of diensten. Wat maakt jouw aanbod uniek en waarom zou de potentiële afnemer voor jou moeten kiezen?
 9. Wees transparant en eerlijk over de kosten en voorwaarden. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van jouw aanbod.
 10. Controleer de offerte nogmaals op spelling- en grammaticafouten voordat je deze verstuurt. Een foutloze offerte straalt professionaliteit uit.


Carla's templates

Op Carla’s Templates staan GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie CV's vind je naast Templates ook tips om een perfect CV te maken. Bekijk al onze CV Templates. Lees alles over onze gratis cv templates en ga direct aan de slag. 

Bekijk ook de gratis voorbeeld cv's van topvoorbeelden.com. 


 

OFFERTE INFORMATIE

Is dit je eerste offerte en wil je weten wat de wetten en regels zijn rondom het opstellen van een offerte? Lees dan meer op het ondernemersplein van de Kamer van Koophandel

kvk button