Menukaart Maken Gratis 4

Menukaart Maken Gratis 4: maak je horeca menukaart in word met deze Gratis Templates. 


 1. Open een nieuw Word document en sla het bestand op met een herkenbare naam, bijvoorbeeld: menukaart-restaurant;
 2. Bedenk hoe groot je de menukaart wil maken: voor een restaurant gebruik je vaak een een A4-tje (in deze uitleg gaan we daarvan uit)
 3. Zet een tekst bovenaan je document, bijvoorbeeld MENU en kies voor een lettertype en grootte die past bij de uitstraling die je eraan wil geven
 4. Maak een indeling met koppen van de verschillende gangen, bijvoorbeeld voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht, pas wederom de letterypes en grootte aan naar wens;
 5. Vul de gerechten onder de gangen met een mooie beschrijving met bijpassende lettertypes;
 6. Voeg eventuele afbeeldingen of plaatjes toe om je menukaart aan te kleden;
 7. Controleer je menukaart op spelling en layout en je bestand is klaar om te printen
 8. Print je document op mooi papier, bijvoorbeeld perkament papier, of wat dikker papier


menukaart-maken-gratis-4-afbeeldingMENUKAART MAKEN GRATIS 4: download

menukaart-maken-gratis-4

DOWNLOAD

menukaart maken word downloaden


DOWNLOAD INFODe bestanden zijn direct beschikbaar om te downloaden via ZIP;

Pak de ZIP file uit, sla het Word bestand op en ga direct aan de slag;

Je ontvangt bij de download de gratis Template in Microsoft Word.NOTESDit is een gratis Menukaart Template;

Je bent zelf verantwoordelijk voor je document;

Bij twijfel adviseren wij altijd een specialist in te schakelen;

Het is niet toegestaan deze Template door te verkopen of voor andere commerciële doelstellingen te gebruiken.
Menukaart maken stappenplan

Je kunt op verschillende manieren een menukaart maken. Dit kan je doen door de volgende stappen te volgen:


Menukaart maken stap 1

Maak een overzicht van de gerechten en dranken die je op je menukaart wil zetten. 


Menukaart maken stap 2

Bepaal de prijzen die je wilt hanteren. Het kan zijn dat je deze prijzen al hebt, maar het kan ook zijn dat je nog onderzoek zult moeten doen. Je prijzen bepaal je aan de hand van je kostprijs plus een marge, in combinatie met marktonderzoek en gewenste prijszetting. 


Menukaart maken stap 3

Maak een lay-out voor de menukaart. Je kunt een professioneel ontwerp maken of een standaard template gebruiken om je menukaart er mooi uit te laten zien.


Menukaart maken stap 4

Voeg de gerechten en dranken toe aan de menukaart. Zorg ervoor dat de prijzen duidelijk worden weergegeven. Gebruik een goede opmaak en een duidelijk leesbaar lettertype.


Menukaart maken stap 5

Voeg eventuele extra informatie toe aan je menukaart: Het kan zijn dat je extra informatie wil toevoegen zoals bijvoorbeeld een beschrijving en afbeeldingen.


Menukaart maken stap 6

Controleer je menukaart: Zorg ervoor dat je menukaart correct is en dat er geen (spel)fouten in staan. 


Menukaart maken stap 7

Publiceer je menukaart: Je kunt je menukaart afdrukken of online publiceren (bijvoorbeeld op je website of sociale media).


Menukaart maken stap 8

Druk de menukaart af. Je kunt de menukaart afdrukken op een standaard printer of bij een drukkerij laten drukken. Daarbij kan je kiezen voor verschillende soorten kwaliteit.


Menukaart maken stap 9

Maak indien gewenst een poster/ reclamebord met je menukaart. 


menukaart-horeca-maken
menukaartjes-thuis-maken

menukaartjes-kerst-maken
menukaartjes-bruiloft-maken

MENUKAART MAKEN GRATIS 4

Volg deze stappen om de perfecte menukaart voor je restaurant te maken

 1. Seizoensgebonden menu: Gebruik seizoensgebonden ingredienten en aanbiedingen om de menukaart af te stemmen op wat er op dat moment beschikbaar is en populair is.
 2. Creatief: Probeer unieke gerechten te bedenken die bij je restaurantconcept passen en die je klanten niet snel ergens anders zullen tegenkomen.
 3. Visueele aantrekkelijk: Gebruik mooie foto's of illustraties om de gerechten op de menukaart te laten zien en om de aandacht van je klanten te trekken.
 4. Categorieën: Zorg ervoor dat de menukaart duidelijk is opgebouwd en maak gebruik van categorieën zoals voorgerechten, hoofdgerechten en desserts om het gemakkelijk te maken voor je klanten om te kiezen.
 5. Duidelijke informatie: Zorg ervoor dat je klanten precies weten wat ze krijgen door duidelijke beschrijvingen van de gerechten te geven en door eventuele allergieën of beperkingen te vermelden.
 6. Flexibel: Laat ruimte voor aanpassingen en verzoeken van klanten, zoals het verwijderen of toevoegen van ingredienten of het aanpassen van gerechten aan specifieke dieetbeperkingen.MENUKAART MAKEN GRATIS 4 voorbereiding

Zo bereid je het maken van je menukaart goed voor:

 1. Concept bedenken: Bepaal wat voor soort restaurant je hebt en welke gerechten je wilt aanbieden. Houd rekening met het seizoen, de locatie en de doelgroep van je restaurant. Zo kan je de menukaart goed afstemmen op je gasten en hetgeen je wilt uitstralen. 
 2. Maak een lijst met gerechten voor je restaurant: Denk aan de verschillende categorieën van gerechten die je wilt aanbieden, zoals voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Maak een lijst van alle gerechten die je wilt opnemen op je menukaart en verdeel deze in categorieen.
 3. Ontwerp van je menukaart: Gebruik eenvoudig Word om je menukaart te maken. Daarmee kan je prima een professionele menukaart maken. Met lettertypes, foto's en illustraties kan je het geheel afmaken en de aantrekkingskracht verhogen.
 4. Voeg beschrijvingen van de gerechten toe: Zorg ervoor dat je klanten precies weten wat ze krijgen door duidelijke en aantrekkelijke beschrijvingen van de gerechten op je menukaart te zetten. Zo komen je gasten niet voor verassingen te staan als het eten wordt geserveerd. 
 5. Voeg prijzen en eventuele allergieën of beperkingen toe: Zorg ervoor dat je klanten weten wat ze moeten betalen voor elk gerecht en vermeld eventuele allergieën of dieetbeperkingen duidelijk op je menukaart. 
 6. Druk de menukaart af en/ of publiceer hem op je website en social media: Als je klaar bent met het ontwerpen van je menukaart, kun je ervoor kiezen om hem af te drukken en in je restaurant te gebruiken, of om hem online te publiceren op je website of sociale media.


Menukaart maken

 • Menukaart Restaurant
 • Eenvoudig te bewerken
 • Microsoft Word
 • Gratis


Inspiratie voor je menu

Heb je inspiratie nodig om je menu samen te stellen? Op Pinterest vind je de lekkerste recepten! Type een ingrediënt in en zoek de recepten die dat ingrediënt bevatten. Met vaak de mooiste foto's ter inspiratie.