CV student

CV Student, gratis CV Template. Maak een goede indruk op je potentiële werkgever met een professioneel cv en val op tussen de vele sollicitaties. Met de gratis voorbeeld templates maak je binnen een handomdraai je cv!


alle-gratis-cv-voorbeelden

Een cv bestaat standaard uit de volgende onderdelen:

 1. Naam en NAW gegevens;
 2. Profieltekst;
 3. Opleidingen;
 4. Werkervaring;
 5. Vaardigheden. 


Bekijk en download onze gratis cv voorbeelden. 

Maak eenvoudig je resume met behulp van de gratis templates in Microsoft Word. 


Bekijk ook de gratis resume templates


CV student KENMERKEN


 • Eenvoudig te bewerken CV 
 • Microsoft Word
 • CV met foto
 • Geschikt voor alle branches

CV Student gratis voorbeeld templatesCV-voorbeeld-student-1
CV-voorbeeld-student-2
CV-voorbeeld-student-3


Bij Carla’s Templates kan je een gratis CV maken. Eenvoudig, simpel, snel en 100% gratis.
Alle templates, voorbeelden en sjablonen op onze website kan je gratis downloaden in Word of Excel en gemakkelijk zelf bewerken.
Download de template naar keuze, bewerk hem eenvoudig in Word, sla hem op als pdf bestand en start met solliciteren.


cv student tips

Als student kan het soms moeilijk lijken om een goed cv te maken. Maar je kan het ook als een voordeel zien. Zeker op de markt van tegebwoordig zijn studenten heel erg welkom bij bedrijven. Het grote voordeel van een student is dat studenten "kneedbaar" zijn. 
Werkgevers kunnen studenten precies zo inwerken als ze willen en dat kan een groot voordeel zijn. 


Je cv student hoeft dus helemaal niet zo bijzonder te zijn. Het gaat er bij een cv student vooral om dat je voldoet aan de gevraagde opleiding en over de juiste houding en vaardigheden beschikt. In je cv concentreer je je vooral op je profiel, je opleiding en je vaardigheden. Laat je enthousiasme duidelijk zien aan je potentiele werkgever en zorg voor een overzichtelijk cv. 


Bekijk alle gretais voorbeeld cv templates, kies de template die bij je past en ga direct aan de slag. Staat de gewenste template er niet tussen? Neem dan ook een kijkje op topvoorbeelden.com voor vele gratis voorbeeld cv templates. 


CV student maken

CV Onderdelen

Je cv snel en makkelijk maken met de gratis cv templates van Carla's templates. Je cv is een overzicht van je kennis en ervaring, dat is over de jaren heen nog steeds hetzelfde.

Het grote verschil met een ouderwets cv en een modern cv anno, is dat alles beknopter is weergegeven in een heldere format.

Een cv bestaat tegenwoordig uit 1, maximaal 2 pagina’s en bevat minimaal de volgende onderdelen:Wat kan je verder op je cv zetten?

Afhankelijk van de functie, de relevantie en de geldigheid, kan je verder nog meer informatie op je cv zetten. Denk bij alles goed na of het een toegevoegde waarde heeft op je sollicitatiepositie. Als het antwoord nee is, laat het dan vooral achterwege. Het is belangrijk dat een recruiter snel kan scannen of je geschikt bent voor de functie en overbodige informatie kan alleen maar afleiden van de kern. Naast bovenstaande informatie kan je ervoor kiezen om je cv uit te breiden met de volgende informatie:

 

 • Foto
 • Competenties
 • Hobby’s, vermeld deze alleen als ze relevant zijn voor de functie
 • Relevante nevenactiviteiten
 • Relevante bijbaantjes, stages en afstudeeropdrachten


Wat zet je vooral niet op je cv?

Nu we het erover hebben gehad wat je allemaal op je cv kan zetten, behandelen we de dingen die je er vooral niet op moet verwerken. Hieronder een opsomming van wat je vooral niet op je cv moet zetten:

 

 • Oude (bij)baantjes die niks met de functie te maken hebben
 • Stages die niks met de functies te maken hebben
 • Afstudeeropdrachten die niks met de functie te maken hebben
 • Oude irrelevante nevenactiviteiten en prestaties
 • Oude en irrelevante cursussen
 • Niet meer geldige certificaten
 • Uitgelichte gratis cv templates


Hoe maak je een goed cv?

Bij het maken van je cv is het belangrijk dat je de minimale onderdelen erop zet: personalia, persoonlijk profiel, opleidingen, werkervaring en vaardigheden.

Verder is het van belang dat je alleen relevante informatie op je cv plaatst. De cv’s anno 2022 zijn een stuk korter dan in het verleden, dus benut de ruimte die je hebt goed.

De lay-out van je cv is ook belangrijk, zorg ervoor dat het een overzichtelijk geheel is en dat het geheel goed op elkaar afgestemd is.

Het is aan te raden om je cv aan te passen aan de vacature. Daarmee bedoelen we niet dat je jezelf beter voordoet dan je bent, of bepaalde zaken gaat verzinnen, maar dat je precies de zaken uitlicht die belangrijk zijn voor de functie waar je op solliciteert. Stel jezelf continue de vraag: Is dit relevant voor de functie? Als het antwoord ja is, plaats je het op je cv. Als het antwoord nee is, laat je het achterwege.


In welke volgorde staat de werkervaring op je cv?

Er zijn geen regels voor de volgorde van je werkervaring, maar het is gebruikelijk om je meest recente ervaring bovenaan te zetten en vervolgens chronologisch terug te gaan in de tijd.

Het is vooral belangrijk dat je lay-out goed is opgebouwd en dat voor de recruiters duidelijk is wanneer en voor welke periode je de werkervaring hebt opgedaan.


In welke volgorde staan je opleidingen op je cv?

Ook voor de volgorde van je opleidingen zijn in principe geen regels, maar ook daarbij geldt dat het gebruikelijk is om de meest recente opleiding bovenaan te zetten en vervolgens chronologisch terug te gaan in de tijd.

Je kunt er ook voor kiezen om het andersom te doen, bijvoorbeeld als je meest belangrijke opleiding anders onderaan staat en een beetje wegvalt. Het is belangrijk dat recruiters in 1 oogopslag de match kunnen maken, dus maak een evaluatie en beslis daarna in welke volgorde je de opleidingen erop zet.


Hoe maak je een cv als student zonder werkervaring?

Als je geen of weinig werkervaring hebt, kan het lastig lijken om je cv te maken.

Vergeet niet dat het voor veel werkgevers, zeker in deze tijd, helemaal niet belangrijk hoeft te zijn hoeveel ervaring je hebt.
Zorg er in dit geval voor dat je extra aandacht besteed aan een goed persoonlijk profiel en werk je vaardigheden goed uit. In je persoonlijk profiel vertel je in het kort waar jij goed in bent en wat je ambities zijn.

Ook kan je als je geen werkervaring hebt ervoor kiezen om nevenactiviteiten, stages, afstudeerprojecten en bijbaantjes op je cv te vermelden. Aan de hand daarvan kan een potentiële werkgever een beeld van jou krijgen.


Gratis cv template downloaden

Je kunt de gratis cv templates eenvoudig downloaden vanaf onze website. Er zijn geen kosten aan verbonden en je kan direct aan de slag. Kies de template naar keuze, download het ZIP bestand en pak deze uit. Nu kan je het Word bestand opslaan en aan de slag gaan met je cv.


Gratis cv template bewerken

Onze gratis cv templates zijn allemaal gemaakt in Microsoft Word. Je kunt ze eenvoudig downloaden en daarna bewerken. Er zitten geen verborgen kosten achter en je kunt direct aan de slag. De gratis cv templates zijn gemaakt met tekstvakken, welke je ook eventueel groter en kleiner kan maken. Wij raden je echter aan om de vakken hetzelfde te houden en tekst passend te maken door de grootte van de letters aan te passen, of de tekst te redigeren.

Om het makkelijker te maken hebben we een handboek gemaakt voor de gratis cv templates, waarin je precies kan lezen hoe je de templates kan bewerken.

 

Succes met solliciteren!

 

Carla's templates

Op Carla’s Templates staan GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie CV's vind je naast Templates ook tips om een perfect CV te maken. Bekijk al onze CV Templates. Lees alles over onze gratis cv templates en ga direct aan de slag. 

Bekijk ook de gratis voorbeeld cv's van topvoorbeelden.com.