Brief schuldeiser, Templates voor als iemand een schuld bij je heeft. Het komt helaas regelmatig voor dat schulden niet worden ingelost, facturen niet worden betaald, er niet aan betalingsverplichtingen wordt voldaan.
Wij raden altijd aan om zoveel mogelijk in gesprek te blijven met de schuldenaar. Op die manier kom je in het algemeen het snelst tot een oplossing. Misschien is er een reden waarom er niet aan de betalingsverplichting wordt voldaan en kunnen jullie onderling tot een oplossing komen. Het is voor jou en voor de schuldenaar niet in het belang om langdurige incassotrajecten in te gaan die bakken vol met geld kosten.
Maar natuurlijk wil je uiteindelijk wel betaald krijgen. Een incassotraject ziet er als volgt uit: Betalingsherinnering(en), aanmaning(en), ingebrekestelling, uit handen geven/ rechtbank. Lees hier alles over het incassotraject en lees meer over je rechten plichten op de website van de Rijksoverheid.
Als je niet zeker bent van de stappen die je wil ondernemen, of je hulp nodig hebt bij het incassotraject, raden wij je aan om een specialist in te schakelen. Er zijn veel incassobureaus die u verder van dienst kunnen zijn. Van bureaus die op basis van no-cure-no-pay werken, tot bedrijven die het gehele incassotraject voor je uit handen nemen. Zorg voor de oplossing die bij jou past, maar vooral die voor jou de snelste oplossing kan bieden.
Op Carla’s Templates staan GRATIS Templates voor onder andere Brieven, Cv's en nog veel meer. Bij de categorie BRIEVEN vind je naast Templates ook informatie over het opstellen van een Nederlandse brief, de afsluiting van een brief, tips om de perfecte brief op te stellen en nog veel meer. Bekijk al onze Brief Templates.
Alle Nederlandse zakelijke brieven hebben een standaard opbouw. Je begint met de NAW gegevens van de verzender en de ontvanger, gevolgd door de plaats en datum, het onderwerp en de aanhef.
Daarna start je de brief met de eerste alinea, gevolgd door de vervolgalinea's.
Je sluit de brief af met een afsluitende zin of alinea, een groet en je naam.
Zorg er altijd voor dat je brief in heldere taal geschreven is en controleer je brief op spellingsfouten.
Wij raden ook aan om schriftelijke correspondentie zakelijk te houden, concreet te blijven, geen moeilijk termen te gebruiken en to the point te komen.
Bekijk ook de voorbeeld brieven voor de schuldenaar. Als je een schuld hebt kan er veel op je af komen. Met behulp van de voorbeeld brieven kan je de schuldeisers aanschrijven en bijvoorbeeld uitstel van betaling aanvragen.